Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Update! Er zijn twee verschillende Aluminiums, Aluminium chloorhydraat en Ammonium Aluminium. De eerste is de ‘slechte’ (zie dit artikel) en de tweede is een natuurlijke aluminium.

Iedereen gebruikt deodorant. Als je dat niet doet, ga je stinken. Er zijn verschillende merken deodorant op de markt. Er is ‘parfum’ deodorant, die je natuurlijke geurtje (ZWEETSTANK) maskeert met een lekker luchtje. En je hebt antiperspirant deodoranten, die ook zweetvlekken voorkomen (dus geen natte plekken onder je oksels). Alle antiperspirant deo’s werken door hetzelde ingredient: Aluminum. Dit ingredient zit overigens ook in 90% van de parfum deo’s.

Aluminum is absuluut niet veilig om te gebruiken onder de oksels. Het ‘verstopt’ je oksels, waardoor zweet niet meer uit je lichaam kan ontsnappen en ‘binnen blijft’. Verwacht je dat een deodorant je zweetkliertjes de-activeert? Natuurlijk niet, ze worden gewoon zwaar verstopt. Denk er eens aan, alle slechte gifstoffen etc in je lichaam zweet je er uit. Wat als je die er niet uit zweet? Dan blijven ze binnen.

Sinds de jaren 70-80 zijn er veel meer vrouwen met borstkanker. Dit is ook de tijd dat de antiperspirant deodorant voor het eerst gemaakt werd en iedereen het begon te gebruiken. Ik heb gelezen dat ze in knobbels na onderzoek restjes aluminum gevonden hebben. Dat is toch niet normaal? Producten mogen absoluut niet geabsorbeerd worden IN je lichaam (uitsluiten in de bovenste huidlaag) en dat gebeurt dus wel met aluminum. Het ergste is wel dat niet veel vrouwen hier vanaf weten en dat ze gewoon antiperspirant deo’s kopen, ‘want het werkt zo goed’. Laat ik nieteens beginnen over die ‘5 dagen deodorants’!!! Je kan je voorstellen hoeveel aluminum daar wel niet in zit!!!

Maar, er zijn GELUKKIG deo’s zonder aluminum. Dit zijn parfum deo’s en die maskeren de geur. Ze werken ook gewoon goed, en zijn niet duur. Als je zelf op zoek wil gaan naar aluminum in de ingredientenlijst, gewoon bij de ingredienten kijken, vaak is het het 1e, 2e of 3e ingredient (hoe eerder het ingredient in de lijst, hoe meer er in zit). Deze merken hebben geen aluminum:

Fa spuit deo’s
vogue spuit deo’s
8×4 spuit deo’s
impulse spuit deo’s
hema natural deo (roller en spuit)

Let op, alle merken behalve de natural deo van hema, daarvan hebben de rollers wél aluminum er in. Dus let er op dat je een spray koopt! Gelukkig zijn dit makkelijk te krijgen merken die heel goedkoop zijn.

edit: lees comments