Permanent recht haar

edit Het kan dat de site er een beetje gek uit ziet, daar kan ik niks aan doen. Hopelijk werkt alles snel weer..


Je kan een permanent zetten bij je haar, zodat het ‘permanent gekruld’ is. Nouja, totdat het er uit groeit dan. Maar je kan je haar óók permanent straighten, het tegenovergestelde! Dan maakt de kapper je haar kaarsrecht met een soort permanentvloeistof, en je haar zal net zo lang recht blijven tot het er uit groeit.

Zo’n rechtmaak-permanent maakt je haar dus kaarsrecht, als je bijvoorbeeld krullen hebt. Heel handig, dan hoef je er niet iedere dag met de stijltang doorheen. Denk alleen eens aan de uitgroei: krullen! Je ziet dat krullen bij je hoofd, en de rest haarsrecht. Niet zo leuk, lijkt me. Als je het bij werkt, dan moet je eens in de 6 weken naar de kapper om de behandeling bij je uitgroei te laten doen. De behandeling zelf (voor je hele haar) is al ontzettend duur (een paar honderd euro), en bijwerken kost ook wel wat.

Het ergste is wel dat het echt verschríkkelijk slecht is voor je haar! Ik heb zó veel negatieve dingen er over gelezen en gehoord! Dat mensen ineens heel veel haar hadden verloren, dat het ontzettend dun was geworden, etc. Bij oprah vertelde een kapper een keer dat hij bij een vrouw haar haren ging verven, en ze ineens kaal aan het worden was toen hij de verf er uit waste. Bleek dat ze een paar jaar er voor d’r haar chemisch recht had laten maken. Wat een nachtmerrie!

Dan zijn er ook kits te koop om het zelf te doen. In Nederland volgens mij nog niet, maar in Amerika wel. Ik las reviews op internet van mensen, en 90% was negatief, had hele kale plekken op hun hoofd, had half krullen, half recht haar, etc. Niet goed dus.. Dit is trouwens iets anders dan ‘relaxer’. Relaxer lijkt er erg op, maar is echt voor kroeshaar gemaakt.

Ik heb twee vriendinnen die dit hebben laten doen, en allebei gingen ze er alsnog overheen met een stijltang. Blijkbaar maakte het je haar toch niet zó recht, maar haalde het de meeste pluis weg. Eigenlijk kan je dan net zo goed je haar niet chemisch behandelen, en gewoon met de stijltang er overheen gaan, toch? De behandeling is ook zo duur, daar kan je beter meteen een luxe chi tang van kopen, met een aantal goede kappersproducten om je haar te beschermen en te voeden.

Denk dus goed na alvorens je je haar chemisch recht laat maken, er zitten meer nadelen dan voordelen aan..

116 Comments

 • Amber says:

  Hoi! ik ga het nu voor de 3de keer doen, en ik ben erg tevreden. Ik heb van mezelf dik, pluizend en krullend haar en mijn haar is niet dunner geworden ofzo. Natuurlijk is het slecht voor je haar maar als je erg gepest word met je haar of je vind het zelf erg lelijk is het echt een uitkomst! Dus alsnog raad ik het iedereen aan die een hekel heeft aan haar krullende onhandelbare haar!

  xxx

 • TaintedSoul says:

  Heb mijn haar in 2012 permanent laten stijlen bij een chinese kapper voor bijna 2 honderd euro. Ik had dan ook echt vreselijk haar, kreeg het nooit goed gestijld. Ze hebben het behandeld met yoyoba. Heb veel slechte dingen gehoord over permanent stijlen maar ik ben er heel tevreden mee! Ze zeiden dat het 3 of 6 maanden zou blijven zitten maar het zit nogsteeds goed, er zit helaas nu wel weer veel slag in en moet het weer elke dag stijlen. Het heeft ongeveer een jaar goed gezeten! Ik ga deze week een afspraak maken voor mijn tweede keer!

 • fleur says:

  Leuk, maar permanenten zijn toch nog altijd vreselijk slecht voor je haar. Toch leuk ;)

  • Suzan says:

   Waar heb jij het laten doen als ik het vragen mag. Mijn moeder heeft er ook heel erg last van

   Alvast bedankt

 • sarah says:

  heb het nu voor de 2de keer laten doen en ben ect heel te vrede. Van nature heb ik heel krullend haar en nu ik de permanent er in heb late zetten is mijn haar bijna stijl. Ik stijl mijn haar nu alleen nog eventjes als mijn haar gewassen is en dan blijft mijn haar dagen lang perfect stijl.

 • Melissa says:

  Bij oprah vertelde een kapper een keer dat hij bij een vrouw haar haren ging verven, en ze ineens kaal aan het worden was toen hij de verf er uit waste. Bleek dat ze een paar jaar er voor d’r haar chemisch recht had laten maken. Wat een nachtmerrie!

  Dat ze kale plekken kreeg komt niet door het stijlen. Naar een paar jaar heb je weer allemaal ‘nieuw’ haar, dus daar is die chemische troep al uit.

 • Marousia says:

  ik lees alleen maar van mensen die van krullen naar stijl willen, maar ik heb redelijk stijl (slag) dun haar (ligt eraan hoe ik het laat opdrogen of ik meer of minder slag heb) Maar ik wil graag de voorste plukken stijl hebben. Nou stijl ik de voorste plukken sinds een paar weken 1 a 2 keer per week, maar heb nu al het gevoel dat t niet goed is voor mn haar. ik ga nu dan maar proberen middeltjes erin te doen (deed er niks in).
  permanent stijl (voor 3mnd ofzo) lijkt me wel wat. ik hoor veel slechte verhalen, maar omdat ik alleen beetje slag heb zijn er waarschijnlijk minder chemicalien nodig? ik ga even informeren bij mn kapper hierover want het lijkt me wel leuk om de zomervakantie helemaal stijl haar te hebben.

  • Sterre says:

   Het is nu 4 jaar verder, maar ik heb precies hetzelfde wat jij hebt! Ik zou graag mijn voorste plukjes willen stijlen. Heb je het gedaan en heeft het gewerkt? En was het duur? Hopelijk heb je dit account nog :)

   Liefs.

 • Lygia says:

  Ik heb het nie zo nodig, ik heb best wel stijl haar van mezelf, met n beetje slag dr in. =)

 • maud says:

  mijn moeder heeft het bij haar een behandeling laten doen om haar krullen eruit te doen!
  het viel wel mee zo een 50 euro.
  ht is echt veel beter nu, ze heeft er geen last van ofzo.
  ze gaat er soms wel nog eens over met de styltang!

 • Jess says:

  Ik heb mijn haar zelf straight gepermanent! Gekocht bij die Afro winkel in chinatown in Den Haag. Het was indd zown doe het zelf kit. Het werkte erg goed, ik had meteen geen krullen meer! Enige nadeel was dat je haar oplicht. (ik heb zelf bruin haar, maar het was zo erg opgelicht dat het blond werd!)

 • Noé says:

  Ik heb mijn haar in september 2008 permanent steil laten maken bij een salon waar ze met chi producten werken. Ik heb dus de chi transformation gehad. Ik vond ‘t helemaal geweldig. Na een paar maanden begint inderdaad de ‘uitgroei’, maar dit kun je gewoon met een steiltang bijwerken. Ikzelf wilde het namelijk een keer geprobeerd hebben (steil haar), maar uiteindelijk toch ook wel graag mijn krullen weer terug. Het is nu april 2010 en ik heb eindelijk al mijn curls weer back! Het duurt dus een behoorlijke tijd voor je haar weer dusdanig lang gegroeid is en je het ‘steile’ stuk uit je haar kunt laten knippen, zodat je nog wat curly lengte over hebt. Voor mensen die hun haar echt permanent steil willen laten, zal het inderdaad wat kosten als je telkens wanneer de uitgroei weer begint, de transformation opnieuw laat doen. Overigens is de chi transformation de minst schadelijke manier om je haar bij een kapper permanent steil te laten maken. Voor mensen die het gewoon eens willen proberen. You might like it, maar denk wel na over dat jaar/anderhalve jaar waarna je haar pas weer lang genoeg is dat je het krullend los kunt dragen.. en al die maanden dat je het zelf zult moeten bijwerken met fohn en/of steiltang.

 • Sabs says:

  Doe mij maar een chi-tang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>