edit Het kan dat de site er een beetje gek uit ziet, daar kan ik niks aan doen. Hopelijk werkt alles snel weer..


Je kan een permanent zetten bij je haar, zodat het ‘permanent gekruld’ is. Nouja, totdat het er uit groeit dan. Maar je kan je haar óók permanent straighten, het tegenovergestelde! Dan maakt de kapper je haar kaarsrecht met een soort permanentvloeistof, en je haar zal net zo lang recht blijven tot het er uit groeit.

Zo’n rechtmaak-permanent maakt je haar dus kaarsrecht, als je bijvoorbeeld krullen hebt. Heel handig, dan hoef je er niet iedere dag met de stijltang doorheen. Denk alleen eens aan de uitgroei: krullen! Je ziet dat krullen bij je hoofd, en de rest haarsrecht. Niet zo leuk, lijkt me. Als je het bij werkt, dan moet je eens in de 6 weken naar de kapper om de behandeling bij je uitgroei te laten doen. De behandeling zelf (voor je hele haar) is al ontzettend duur (een paar honderd euro), en bijwerken kost ook wel wat.

Het ergste is wel dat het echt verschríkkelijk slecht is voor je haar! Ik heb zó veel negatieve dingen er over gelezen en gehoord! Dat mensen ineens heel veel haar hadden verloren, dat het ontzettend dun was geworden, etc. Bij oprah vertelde een kapper een keer dat hij bij een vrouw haar haren ging verven, en ze ineens kaal aan het worden was toen hij de verf er uit waste. Bleek dat ze een paar jaar er voor d’r haar chemisch recht had laten maken. Wat een nachtmerrie!

Dan zijn er ook kits te koop om het zelf te doen. In Nederland volgens mij nog niet, maar in Amerika wel. Ik las reviews op internet van mensen, en 90% was negatief, had hele kale plekken op hun hoofd, had half krullen, half recht haar, etc. Niet goed dus.. Dit is trouwens iets anders dan ‘relaxer’. Relaxer lijkt er erg op, maar is echt voor kroeshaar gemaakt.

Ik heb twee vriendinnen die dit hebben laten doen, en allebei gingen ze er alsnog overheen met een stijltang. Blijkbaar maakte het je haar toch niet zó recht, maar haalde het de meeste pluis weg. Eigenlijk kan je dan net zo goed je haar niet chemisch behandelen, en gewoon met de stijltang er overheen gaan, toch? De behandeling is ook zo duur, daar kan je beter meteen een luxe chi tang van kopen, met een aantal goede kappersproducten om je haar te beschermen en te voeden.

Denk dus goed na alvorens je je haar chemisch recht laat maken, er zitten meer nadelen dan voordelen aan..