Vele vrouwen hebben het al in hun dagelijkse beauty routine: zonnebrandcreme op hun gezicht smeren. Ook al schijnt de zon niet fel, het is altijd belangrijk je gezicht te beschermen tegen schadelijke uv stralen. Want ze zijn er wel! In veel dagcremes zit al spf (=sun protection factor), en vaak denken vrouwen dat dat wel voldoende is. Eigenlijk is dat het niet..

Er zit tegenwoordig spf in cremes, foundations en zelfs blush en bronzer. Natuurlijk is dit hartstikke goed, maar het is vaak te weinig om je gezicht echt daadwerkelijk te beschermen. Er is onderzocht, en wat blijkt: je hebt ongeveer 1/2e theelepel zonnebrandcreme nodig voor je gezicht en nek voor een goede zonbescherming. Als je in de zon gaat bakken zelfs meer. En dan ook echt pure zonnebrandcreme, en niet dagcreme met spf. Hoeveel dit is? Zie de foto:


Ik gebruik stila spf 50, een lichte spf zonnebrandcreme geschikt voor je gezicht. Gekocht op Strawberrynetvoor zo’n 12 euro.

Het lijkt misschien veel, maar als je dit goed uitsmeert over je gezicht en nek valt dit reuze mee. Bovendien vind ik dit ook een hele goede make up basis – als ik dit goed gebruik blijft mijn foundation veel langer zitten!

Het lijkt misschien alsof het overbodig is om zonnebrandcreme te smeren in dit weer, maar het is toch wel goed voor je huid. Je maakt de kans op huidveroudering en huidkanker kleiner. Of je het doet moet je helemaal zelf weten natuurlijk. Ik doe het al heel lang, het zit er echt als vaste routine in bij mij.