Tangle Teezer

Een tijdje terug surfde ik naar ASOS om wat mooie jurkjes te kopen. Zoals altijd keek ik ook even in het beauty gedeelte. Wat mij opviel was de Tangle Teezer.

De Tangle Teezer is een speciale borstel die tegen klitten werkt. Toen ik dit las dacht ik: dit moet ik proberen. Wat ik regelmatig hoor is “Hey Mascha.. er zit echt een gigantische klit achter in je haar”. Echt, story of my life. Al van kleins af aan heb ik enorm last van klitten. Als kind was het vreselijk – geen klittenspray die er tegen hielp. Maar ook nu heb ik er nog steeds last van! Als mijn haar een bepaalde lengte bereikt (en dat heeft het nu) zit het continue in de klit. Echt op een vervelende manier ook. Dat ik halverwege de dag (na een opmerking van iemand meestal) een gigantische klit heb die ik er níet uit krijg (ik heb nooit een borstel bij me, en zo’n mini borstel werkt echt niet op zo’n moment). Gevolg is dat ik er maar wat aan ga trekken (au!) en die avond thuis kom met mijn complete haar in de klit. Dus ik móest de Tangle Teezer proberen!

‘Tangle Teezer Professional Detangling Brush’ werkt tegen klitten en knopen in het haar, zowel nat als droog. Hij is speciaal zo ontworpen zodat hij je haar niet beschadigd of afbreekt. Klik hier voor de officiele site. Hier ontdekte ik ook dat deze geweldige borstel meerdere awards heeft gewonnen:

– The Times ‘Top 25 Products for Hair of 2009′
– GRAZIA Magazine ‘Best In’ Awards 2008
– Professional Hairdresser – Top Product Award 2008

Ik heb gekozen voor de roze Tangle Teezer, omdat ik nou eenmaal gek ben op roze. Mijn Tangle Teezer is echt knálroze, superleuk. Wat me gelijk opviel is dat hij heel licht is. Handig, die kan dus mooi in mijn handtas als het nodig is! Iets wat me ook niet eerder was opgevallen waren de stekels: lange stekels, met daar tussen korte stekels. Ik was bang dat het gewoon een simpele saaie rubberen borstel was, maar hij ziet er toch anders uit in het echt. De vorm van de borstel is zo dat hij makkelijk in je hand past. Helaas in je rechterhand, ik ben namelijk linkshandig. Maar dat geeft niet, ik gebruik mijn hele leven al rechtshandige dingen met mijn linkerhand, dus dit kan er ook nog wel bij.

En dan de test: zou hij mijn haar klitvrij maken? Kort gezegd: JA! Zowel op droog als nat lijken de klitten magischerwijs te verdwijnen. Gewoon, weg. De borstel is héél zacht, je voelt haast niet dat hij er doorheen gaat. Enige is dat hij niet heel veel haar tegelijk kan pakken (niet mijn hele haar in ieder geval) dus je moet het wel in plukken doen. Maar de klitten haalt hij er absoluut uit! Ook vind ik het een prettig idee dat hij de schubben van je haar niet kapot maakt en ik mijn haar dus amper beschadig door het gebruik van deze borstel.

Ik vind het handig dat het gewoon een borstel is uit 1 materiaal (een soort rubber plastic) en meer niet. Geen gedoe met balletjes op de puntjes die er af kunnen vallen, of een stofje wat kan gaan stinkel als er water in komt. Nee, dit ding zie ik echt nog over 30 jaar, precies hetzelfde, tussen mijn haarspulletjes liggen. Ik ben erg blij met mijn Tangle Teezer en kan hem iedereen met klitten van harte aanraden!

De Tangle Teezer kan je bestellen op ASOS (die sinds kort paypal accepteert, yay!) en kost daar £9.75 (€10,76). Je kan het ook op de officiele site bestellen, waar ze ook andere kleurtjes hebben.

118 Comments

 • Sabrina says:

  Waar kan je de Tangle Teezer borstel kopen?

 • Michelle says:

  Mascha, gebruik je hem nog? Ik zag nl in het filmpje van de Babyliss krul app. dat je een andere borstel gebruikt. Is die toch prettiger? En welke is dat dan?

 • Kimberley says:

  Hee Mascha, zou je een filmpje willen maken van de tangle teezer VS de hairworkxx plonter? Ik zie beide voorbij komen maar weet niet goed welke ‘beter’ is en dus welke ik moet kiezen.. Alvast bedankt! Keep up the good work! :)

 • Shannen says:

  Hee mascha

  Ik had nu ook bij de kruidvat een Betty Brush gezien die heel erg lijkt op de Tangle Teezer. Kan je een battle doen? Ik weet niet welke ik moet kopen, want die van de kruidvat is maar 5 euro en de Tangle Teezer 12

 • Cecile says:

  welke heb jij? gewoon de original of een andere soort? hoe duur zijn de verzendkosten bij die officielen shop? m’n vriendin heeft er een van de kapper maar die zijn er duur dus ik ga er denk ik ook wel een bestellen, dank je wel:)

 • sanne says:

  ik heb hem ook ! van de kapper voor me verjaardag gekregen ! :) vind hem heel fijn vooral als ik heb gedoucht, en is niet zo hard op me hoofd, maar hij gaat er idd niet echt goed door me haar heen wat wel irritand is, daardoor wordt me haar juist heel dik ofzo ziet er heel raar uit, ligt dit aan mijn haar of hebben meer dit??

 • yvette says:

  ik vind hem echt mega super geweldig
  ik heb hem lkkr gratig gekregen omdat mijn moeder kapster is en toen mocht ze hem gratis meenemen uit de kapsalon hij is echt geweldig een echte aanrader!
  xx yv
  ps ik heb ook een roze want die is super mooi!!!!!

 • cheryl says:

  ik vind hem goed maar ook weer niet want:
  ik heb bij mijn nek die haren daar dat pluis haar is een grote bos klit en als ik er door heen wil pakt hij overal de buitenste laag heb ik gemerkt. dus alles want achter mijn buitenste haar was is nu een grote bos KLIT!! en dat krijg ik er heeel moeilijk uit. ligt het aan mij of de tangle teezer>?

 • brenda says:

  Haha Mascha …

  Dan heb ik ook nog een verhaal ( heb namelijk ook last van klitten )

  Toen ik een jaar of 9/10 was boeide mijn uiterlijk me niet zoveel.
  Ik verzorgde me haar nauwelijks , ja af een toe een shampoo en dat was het dan ook wel.

  Het begon met een kleine klit maar het groeide echt uit tot een enorme bobbel
  op mijn achterhoofd.
  Ik kreeg er allemaal opmerkingen over , het ging zo ver dat ze me voor de grap
  Pluizenbol noemde!

  Ach ja , dacht ik. Het valt wel mee.
  Tot dat ik mezelf er aan begon te ergeren.
  Toen heb ik plotseling de schaar gepakt en het eruit geknipt!!

  Nou geloof mij maar ik ben vorige maand naar de kapper geweest
  en het is ondertussen 7/8 jaar geleden maar de kapster vroeg mij nu nog :

  Heb jij soms een bob gehad?

  Uhhh nee , ik had vroeger een hele grootte klit en die heb ik ertoen uitgeknipt zei ik.

  Jammer dat ik me toen nog niet zoveel interesse had in beauty want anders had ik nu mooi gelijk haar!!!

  xx. Brenda.

  p.s Trouwens een goeie tip , die borstel!

 • whitney says:

  ik heb hem gister binen gekregen, de zwarte!
  echt mascha je hebt niks te veel geschreven er over..
  hij is GE-WEL-DIG, mijn klitten lijken inderdaad gewoon op magische manier te verdwijnen!
  en zelfs met mijn clip in extensions kan ik gewoon fijn borstelen!

 • Antoinet says:

  de borstel is SUPER! Eindelijk een kind die het geen ramp meer vind als mamma haar haren borsteld. Zelfs na haar zwemles glijd hij moeiteloos door haar nate haren heen. Dit is de uitvinding van de eeuw!

  Groetjes
  Antoinet

 • Nanichaa says:

  helpt die tegen pluis haar?

 • Brechtje says:

  Handig! Ik kan het me alleen moeilijk voorstellen dat als je een grote klit hebt en je met die tangle teezer erdoorheen gaat, dat je daar weinig van merkt. Zelf, als ik een klit heb ofzo, trek ik vaak een hoop haar eruit :S

  x

 • Marjolein says:

  Ik heb hem ook, erg blij ben ik ermee :) eindelijk een deftige kam gevonden. Ik heb namelijk ook dun en klittend haar en ik kon het nooit lang laten groeien maar dankzij dit en nog wat truckjes heb ik eindelijk lange haren!

 • Bellenblaas. says:

  Ziet er bijzonder uit! Ben alleen wel benieuwd of je er in de winter niet ontzettende statische haren van krijgt.
  XX.

 • Antoinet says:

  Ik heb hem net besteld. Niet voor mezelf maar voor mijn 6 jarige dochtertje. Als ik ‘smorgens haar haar moet borstelen is het echt huilen huilen huilen omdat er zoveel klitten inzitten. nu doe ik ‘savonds meestal een vlecht in haar haar maar dan nog zitten er klitten in. Ik hoop echt dat deze borstel werkt en mijn kleine meisje niet meer hoeft te huilen als ik haar haren borstel. Ik hou jullie op de hoogte

  Groetjes
  Antoinet

 • Jolien says:

  Hey Mascha!!
  Eerst eens Proficiat zeggen voor je mooie Lay-out!
  Proficiat,tis egt mooi!
  Maar nu over die borstel,men vriendin heeft er ook zo’n 1,ik mocht hem eens gebruiken na Gym,en het was wel even wennen hoe je de borsel moest vastnemen,maaaar,het was wel aangenaam om mee je haren te borstelen
  GRtjes Jolienx

 • fleur says:

  HAHAHA deze borstel kan ik ook aanraden hij is goed en doet niet pijn bij het borstelen!
  Ik heb hem zelf al een half jaar!

  OOk fELROZE
  HAHaa

 • Danique says:

  die hebben ze bij ons bij de kappersgroothandel ook, heb zelf nooit last van klitten maar misscihen ga ik hem toch een keer kopen voor als ik andere mensen hun haar doe

 • scarlett says:

  lijkt me handig!

 • Veronica says:

  Mijn nichtje heeft net dezelfde borstel. Bij haar lijkt hij wel te helpen tegen klitten maar die stekeltjes worden na een tijdje een beetje “dunner” het lijkt alsof ze uitgerokken worden. Verder is de borstel wel handig denk in maar die uitgerokken puntjes vind ik maar vreemd.
  X

 • Maar says:

  Ik heb em in het zwart, het is echt – na de mobiele telefoon – de beste uitvinding ooit.Ik had vroeger nooit zin om mijn haar te ontklitten, maar met deze unit is het zo gedaan en natuurlijk heel belangrijk: het is nagenoeg pijnloos. Ideaal.

 • Patricia says:

  Handig! Ik wist niet eens dat het bestond!
  XX,, Patricia

 • aisha says:

  wow wat toevallig dat je daarover schrijft!
  ik heb hem ook die is zoo fijn!
  Xo.

 • Dorien says:

  Ik denk dat het zo goed helpt omdat ie zo glad is. Borstels die dan niet zijn die dan op een of andere manier je haar ruw maken ofzoo maken klitten. aangezien ruw haar eerder aan elkaar gaat zitten.

  Ik heb redelijk makkelijk haar. maar als ze um ooit gewoon in nederland verkopen voor ‘t zelfde geld ga ik um wel kopen.

 • Danique says:

  Word je haar er niet statisch van?

  Ik heb echt veel en dik haar dat is mooi maar betekent ook veel klitten. Als dit werkt ben ik blij!

 • Damlaa says:

  Ik heb deze ook al best lang in het zwart en hij helpt echt goeeeed
  ik heb sinds toen never nooit een andere borstel gebruikt

 • Mina says:

  En mensen met kroeshaar, hebben die er ook baat bij?

 • Naomi says:

  oiii dit klinkt zeer goed voor mijn ruige bos haar:P Ik borstel het ‘s ochtends, doe het in een staart en 3 uur later zit er een klit in, magisch:P Ik ga hem wel van de officiele site bestellen want die hebben paarse met glitters:D

 • REBECCA says:

  Ziet er echt schattig uit
  maar ik heb nooit last van klitten =)

 • Nienke says:

  klinkt chill!

  mare kheb eenvraagje over de borstel :O

  als je hem in je tas zou stoppen? en jebent nogal wild geweest met je tas enzo gaat ie dan niet kappot? want dat heb ik soms met spull in mijn tas ;)

  xx

  • Bodine says:

   @Nienke, Ik denk dat deze borstel inderdaad sneller kapot zal gaan dan een met hardere “stekels”. Dit omdat de “stekels” niet heel erg sterk zijn en omdat je hem gebruikt alleen maar kwetsbaarder worden. Ik zou hem gewoon lekker thuis laten en alleen daar gebruiken ;)

 • sheila says:

  Ja handig!
  maar haha ik heb ook zo’n borstel maar dan voor de hond:p lijkt erop xx

 • Susan says:

  Die ga ik kopen denk ik! Ik heb ook een hele goede spray tegen klitten van Gliss Kur. Die helpt ook heel goed bij mij!

 • Michelle says:

  Ik heb sinds 2 weken ook een roze en ben er SUPER blij mee! Zo simpel als het eruit ziet, het werkt. Ik heb dik krullend haar en altijd veel moeite met borstelen gehad maar nu niet meer. Ook geen brekend haar meer. Echt een uitvinding.

 • Maaike says:

  Wow dit klinkt echt heel goed! Ik heb ongelofelijk last van klitten, vroeger heel erg, nu iets minder maar nog steeds is het heel vervelend. En ik heb zo’n beetje elke anti-klit spray die er bestaat geprobeerd maar niks helpt. Ik ga deze dus zeker proberen! :)

 • Bodine says:

  Ik gebruik de Tangle Teezer echt al heel lang, mijn kapper verkoopt ze :) Ben er ontzettend blij mee! Alleen buigen de puntjes wel sneller dan die van wat hardere borstels.

 • Emma says:

  deze wilde ik laatst bestellen bij HQhair maar ik twijfelde, ik geloofde niet dat dit zou werken. Nu ga ik hem zeker weten bestellen bij m’n volgende asos bestelling!

 • Lisa says:

  wat leuk!
  wil je ook nog de jurkjes laten zien die je heb gekocht! daar ben ik namelijk ook wel benieuwd naar.

 • Elsemieke says:

  Precies wat ik nodig heb. Ik heb gewoon precies hetzelfde probleem als jou. Bij de kapper raadden ze me aan om zo’n klein inklapborsteltje mee te nemen. Die heb ik altijd bij me, maar werkt op zo’n moment inderdaad niet, ik ga er altijd aan lopen trekken. Niet echt goed voor m’n haar, deze ga ik binnenkort (na londen) zeker proberen! Thanks voor de tip!

 • Dat lijkt me echt een super handig ding!!

 • desiree says:

  oooh die ga ik de volgende x meebestellen! Ik heb zelf ook al mn hele leven last van een enorme klittebol.

 • Laetitia says:

  Oeeeeeeeeeeeh,wat is ie mooi!
  I LOVE pink!!
  En heel fijn dat ie zo goed werkt!
  Ik bestel hem miss ook eens^^
  x

 • Bella says:

  Sorry hoor, maar dit is niet echt nieuw.
  Ik heb al jaren zo’n borsteltje in het rond wat ik gebruik en heb het bij de drogist gekocht. Nu kost dit zo rond € 1,00.
  Wel wat goedkoper.

  • Mascha says:

   @Bella, ‘sorry hoor’ maar niet elke plastic 1 euro borstel is hetzelfde. Heel goed dat jij die al jaren hebt!

   • Bella says:

    @Mascha, dat klopt, maar deze is echt werkelijk geweldig!
    Ik heb veel krullend haar en zit regelmatig doorelkaar.
    Maar met “mijn” borsteltje krijg ik heel snel de klitten uit elkaar. Niet al het “dure” spul is beter dan het goedkopere.
    Maar iedereen is vrij om te kopen wat ie wil.

 • Marise says:

  Ik heb ook super veel last van klitten!
  Lijkt me echt ideaal.

 • Willemijn says:

  Haha het lijkt een beetje op mijn roskam voor de paarden. ;p

 • Esther says:

  ik heb gelukkig geen last van klitten :D
  maar klinkt wel als een wonder kam ;D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>