Een tijdje terug surfde ik naar ASOS om wat mooie jurkjes te kopen. Zoals altijd keek ik ook even in het beauty gedeelte. Wat mij opviel was de Tangle Teezer.

De Tangle Teezer is een speciale borstel die tegen klitten werkt. Toen ik dit las dacht ik: dit moet ik proberen. Wat ik regelmatig hoor is “Hey Mascha.. er zit echt een gigantische klit achter in je haar”. Echt, story of my life. Al van kleins af aan heb ik enorm last van klitten. Als kind was het vreselijk – geen klittenspray die er tegen hielp. Maar ook nu heb ik er nog steeds last van! Als mijn haar een bepaalde lengte bereikt (en dat heeft het nu) zit het continue in de klit. Echt op een vervelende manier ook. Dat ik halverwege de dag (na een opmerking van iemand meestal) een gigantische klit heb die ik er níet uit krijg (ik heb nooit een borstel bij me, en zo’n mini borstel werkt echt niet op zo’n moment). Gevolg is dat ik er maar wat aan ga trekken (au!) en die avond thuis kom met mijn complete haar in de klit. Dus ik móest de Tangle Teezer proberen!

‘Tangle Teezer Professional Detangling Brush’ werkt tegen klitten en knopen in het haar, zowel nat als droog. Hij is speciaal zo ontworpen zodat hij je haar niet beschadigd of afbreekt. Klik hier voor de officiele site. Hier ontdekte ik ook dat deze geweldige borstel meerdere awards heeft gewonnen:

– The Times ‘Top 25 Products for Hair of 2009′
– GRAZIA Magazine ‘Best In’ Awards 2008
– Professional Hairdresser – Top Product Award 2008

Ik heb gekozen voor de roze Tangle Teezer, omdat ik nou eenmaal gek ben op roze. Mijn Tangle Teezer is echt knálroze, superleuk. Wat me gelijk opviel is dat hij heel licht is. Handig, die kan dus mooi in mijn handtas als het nodig is! Iets wat me ook niet eerder was opgevallen waren de stekels: lange stekels, met daar tussen korte stekels. Ik was bang dat het gewoon een simpele saaie rubberen borstel was, maar hij ziet er toch anders uit in het echt. De vorm van de borstel is zo dat hij makkelijk in je hand past. Helaas in je rechterhand, ik ben namelijk linkshandig. Maar dat geeft niet, ik gebruik mijn hele leven al rechtshandige dingen met mijn linkerhand, dus dit kan er ook nog wel bij.

En dan de test: zou hij mijn haar klitvrij maken? Kort gezegd: JA! Zowel op droog als nat lijken de klitten magischerwijs te verdwijnen. Gewoon, weg. De borstel is héél zacht, je voelt haast niet dat hij er doorheen gaat. Enige is dat hij niet heel veel haar tegelijk kan pakken (niet mijn hele haar in ieder geval) dus je moet het wel in plukken doen. Maar de klitten haalt hij er absoluut uit! Ook vind ik het een prettig idee dat hij de schubben van je haar niet kapot maakt en ik mijn haar dus amper beschadig door het gebruik van deze borstel.

Ik vind het handig dat het gewoon een borstel is uit 1 materiaal (een soort rubber plastic) en meer niet. Geen gedoe met balletjes op de puntjes die er af kunnen vallen, of een stofje wat kan gaan stinkel als er water in komt. Nee, dit ding zie ik echt nog over 30 jaar, precies hetzelfde, tussen mijn haarspulletjes liggen. Ik ben erg blij met mijn Tangle Teezer en kan hem iedereen met klitten van harte aanraden!

De Tangle Teezer kan je bestellen op ASOS (die sinds kort paypal accepteert, yay!) en kost daar £9.75 (€10,76). Je kan het ook op de officiele site bestellen, waar ze ook andere kleurtjes hebben.