Deze foundation kon je afgelopen zaterdag al zien bij mijn filmpje Peachy Glowy Look. Ik ben serieus héél erg onder de indruk van deze foundation! Ik heb al vaak positieve dingen gelezen over de Vitalumière foundation van Chanel. Veel gebruikt door visagisten, een ‘natuurlijke’ foundation die de huid prachtig egaal maakt. De nieuwste versie, Vitalumière Aqua, is luchtig, fris en voelt haast alsof je water over je gezicht smeert. Na een paar seconden lijkt het alsof je nooit iets op hebt gedaan en van jezelf al een mooie egale huid hebt.


Van alle foundations die ik ooit getest heb is dit degene die écht voelt alsof je helemaal *niets* op je huid hebt zitten. Nog luchtiger dan de meest luchtige dagcrème die ik heb. En dat voelt heerlijk! Mijn huid kan ook prima tegen de foundation, de gevoelige delen worden niet gevoeliger, de vette delen blijven matte. De foundation is denk ik voor ieder huidtype geschikt, ik heb een erg gecombineerde huid en kan de foundation dus prima gebruiken. Op de foto hier boven zie je links van de druppel al een beetje de waterige structuur. Hij is echt vloeibaar. Oppassen ook dat je niet te veel gebruikt, een kleine druppel is meer dan voldoende voor je hele gezicht.

Bijzonder is dat je de foundation moet schudden voor gebruik. Het doet me denken aan vroeger, het geeft me een beetje een klassiek gevoel. Schudden, aanbrengen met de vingers en je huid is egaal. Dit gaat heel makkelijk en snel, je hoeft geen pro te zijn. Omdat hij zo luchtig is lijkt hij me zeker geschikt voor de vrouwen die liever voor een naturel look gaan, een iets transparantere foundation. Geen dikke dekkende laag zoals ze in het theater gebruiken, maar een formule die je huid laat ademen. Ondanks het luchtige maakt hij je huid toch egaal. Moedervlekjes zie je er doorheen, maar oneffenheden niet.

Wat mij betreft is Chanel Vitalumière Aqua Foundation een bijzonder goede foundation. Ik ben echt onder de indruk en gebruik hem graag! Omdat hij zo speciaal is (en een beetje prijzig) bewaar ik mijn flesje voor speciale gelegenheden. Voor de spierwitte vrouwen onder ons, ik gebruik zelf nummer B10, een kleur die écht goed licht is.

Chanel Vitalumière Aqua Foundation kost €39,50 en bevat 30 ml. Prijzig, maar je hebt ook niet zo veel nodig. Chanel is te koop bij de luxere parfumeries.