Deze schattige lipbalsems kwam ik regelmatig tegen op het internet de afgelopen tijd. Ze hebben een bijzondere vorm, het zijn namelijk ‘bolletjes’ balsem in een rond omhulsel. Cute! De balsems zijn van het merk EOS, afkorting voor Evolution Of Smooth. Mijn eerste EOS balsem ruikt naar citroen (helemaal rechts op de foto), die bestelde ik uit China. Maar ik ontdekte dat Alicejohavesentials ze ook gewoon verkoopt! Nu heb ik er drie: Lemon Drop, Sweet Mint en Honeysuckle Honeydew.


Naast dat de balsems er ontzettend schattig uit zien hebben ze ook een boel andere pluspunten. Zo bevatten ze geen petrolatum of parabenen, de meeste ingrediënten zijn natuurlijk. De balsems bevatten vitamine E, shea butter en jojoba olie, lekker voedend voor de lippen. Ook zitten ze in een recyclebare verpakking. De verpakking is wel super schattig, maar ook onhandig (enige nadeel). Je kan zo’n EOS balsem niet makkelijk in je broekzak meenemen. Of je handtasje. het zijn meer balsems die je op je bureau neerzet. De lemon Drop balsem bevat trouwens ook nog eens SPF 15, handig voor de zomer!

De balsems zijn hard, zoals een stick balsem. Je hebt hele vettige smeer-balsems (denk aan Rosebud Salve), dit is zeker niet zo’n balsem. Ze voelen heerlijk aan op de lippen, lekker verzorgend en zacht. Maar het beste van alles.. de geuren! Oh, wat ruiken deze bolletjes hemels lekker! Alle drie de geuren die ik heb vind ik geweldig. Ik ben zelf echt een citroen fan, vandaar dat ik die als eerste kocht. Deze ruikt echt naar pure citroensnoepjes. Mint vind ik ook heerlijk, de mintbalsem dus ook. De groene ruikt naar zoete gele meloen, mmm!

Deze EOS lipbalsems zijn te koop bij Alicejohavesentials voor €4,95 per stuk. Ik vind het heerlijk ruikende lipbalsems in een hele schattige verpakking.