Mijn favoriete haarproduct is serum. Eigenlijk zeg ik het verkeerd, ik moet zeggen ‘haarserum’. Er bestaat namelijk ook serum die speciaal bedoeld is voor het gezicht, een totaal ander product. Over dit product wil ik vandaag iets meer vertellen! Gezichtsserum is een zéér voedend geconcentreerd goedje dat je als extra stap kan toevoegen bij je huidverzorging. Ik gebruikte in mijn gezichtsbehandeling filmpje ook al een gezichtsserum, want ook daar werkt zo’n product heel fijn. Gezichtsserums worden vooral gepresenteerd als producten voor de rijpere huid, maar dat hoeft absoluut niet! Ook dames met een jongere huid kunnen baat hebben bij een fijn serum.

Dit is hoe je serum meestal zal aantreffen. Het is erg vloeibaar, het is nog nét geen water. Omdat je maar een klein beetje nodig hebt zal je zien dat de dispenser van serum vaak héél precies werkt. Dit is bijvoorbeeld een pipet, maar vaak hebben serums ook een pompmechanisme waar slechts een héél klein beetje uit komt. Een serum is extreem geconcentreerd en komt vaak in een kleine verpakking, juist omdat je maar zo weinig nodig hebt. Vaak vind je bij een serum ook een gebruiksaanwijzing met meer info. Hier onder zie je drie verschillende gebruiksaanwijzingen met meer info.

Darphin Hydraskin Intensive Skin-Hydrating Serum

Esteé Lauder Advanced Night Repair

Filorga Hyal-Defence Hyaluronic Acid Protection

Als dit allemaal als abracadabra klinkt (de gebruiksaanwijzingen) dan zal ik het nog kort uitleggen. Een serum bevat vaak pure (dure!) ingrediënten die ontzettend goed zijn voor de huid. In een gewone crème zit wellicht maar een druppeltje pure vitamine C, hier zit misschien een eetlepel in. Een serum is vloeibaar, maar het voelt zeker niet als gewoon water. Zodra je een serum aanbrengt op de huid voel je gelijk een soort tinteling, alsof het goedje gelijk zijn werk begint te doen. Het aanbrengen van serum ‘hoort’ ook op een speciale manier. Je kan weliswaar smeren zoals bij een crème, maar als je het helemaal goed wilt doen hoor je het zachtjes in te kloppen in de huid. Gebruik hiervoor je vingertoppen. Er wordt ook aangeraden om, mocht je toch liever smeren, van het midden van je gezicht naar boven/buiten te smeren. Dit zou het ‘liftende effect’ versterken.

Liftend ja, zoals ik al eerder zei zijn serums vaak een beetje bedoeld voor de rijpere huid. Dit hoeft niet! Iedere huid kan altijd wel iets van een boost gebruiken. Persoonlijk zie ik een serum dan ook als een ontzettende boost voor de huid, heerlijk krachtig en voedend. Je moet zelf beslissen of je die boost twee maal daags, dagelijks, wekelijks of zelfs maandelijks kan gebruiken. Persoonlijk gebruik ik het wanneer ik een gezichtsbehandeling doe alleen, zo doe ik er ook lekker lang mee. Ook wanneer mijn huid een oppepper kan gebruiken doe ik er een beetje serum op.

Iets dat serum ook claimt te doen is schade herstellen. Ik heb bijvoorbeeld enorm veel schade van alle keren dat ik als kind ben verbrand. Denk aan pigmentvlekjes en sproetjes. Omdat ik het zelf niet iedere dag gebruik kan ik hier niks over zeggen helaas. Wat ik wel kan zeggen is dat serum de huid echt héél erg goed voedt. Hoe droog en schraal mijn huid ook is, een druppeltje serum kan dat compleet omgooien. Ineens heb ik een satijnzachte huid! Als je een huid hebt die hier enorm naar snakt raad ik je zeker aan om het eens te proberen. Je kan een serum gewoon uittesten in de winkel, je hebt immers maar een druppel voor je hele gezicht nodig. Gewoon doen!

Estée Lauder Advanced Night Repair is een ontzettend populair serum, ik geloof dat het zelfs het meest verkochte product van Estée is. Als je me vraagt welke ik je aan kan raden om eens te proberen, dan zou ik deze zeggen. Hij is tevens geschikt voor ieder huidtype, dus hij zal bij de meeste mensen wel prettig werken. Omdat serum voor het gezicht zo geconcentreerd is betaal je er wel helaas iets meer voor. Zo kost die van Estée (30 ml) €62. Oei, prijzig! Maar dan heb je ook wat, je krijgt een product waar je maar een klein beetje van nodig hebt voor een complete boost voor je huid. Helaas zijn er niet echt budget versies te koop van serum, want de ingrediënten zijn altijd zeer prijzig. Hebben jullie ervaring met serum voor het gezicht, welke raden jullie aan?

Leuk feitje: tijdens het maken van deze foto’s stootte ik de Estée Lauder Advanced Night Repair om en viel 1/3e op mijn vloer. AAAH!