Serum Voor Het Gezicht

Mijn favoriete haarproduct is serum. Eigenlijk zeg ik het verkeerd, ik moet zeggen ‘haarserum’. Er bestaat namelijk ook serum die speciaal bedoeld is voor het gezicht, een totaal ander product. Over dit product wil ik vandaag iets meer vertellen! Gezichtsserum is een zéér voedend geconcentreerd goedje dat je als extra stap kan toevoegen bij je huidverzorging. Ik gebruikte in mijn gezichtsbehandeling filmpje ook al een gezichtsserum, want ook daar werkt zo’n product heel fijn. Gezichtsserums worden vooral gepresenteerd als producten voor de rijpere huid, maar dat hoeft absoluut niet! Ook dames met een jongere huid kunnen baat hebben bij een fijn serum.

Dit is hoe je serum meestal zal aantreffen. Het is erg vloeibaar, het is nog nét geen water. Omdat je maar een klein beetje nodig hebt zal je zien dat de dispenser van serum vaak héél precies werkt. Dit is bijvoorbeeld een pipet, maar vaak hebben serums ook een pompmechanisme waar slechts een héél klein beetje uit komt. Een serum is extreem geconcentreerd en komt vaak in een kleine verpakking, juist omdat je maar zo weinig nodig hebt. Vaak vind je bij een serum ook een gebruiksaanwijzing met meer info. Hier onder zie je drie verschillende gebruiksaanwijzingen met meer info.

Darphin Hydraskin Intensive Skin-Hydrating Serum

Esteé Lauder Advanced Night Repair

Filorga Hyal-Defence Hyaluronic Acid Protection

Als dit allemaal als abracadabra klinkt (de gebruiksaanwijzingen) dan zal ik het nog kort uitleggen. Een serum bevat vaak pure (dure!) ingrediënten die ontzettend goed zijn voor de huid. In een gewone crème zit wellicht maar een druppeltje pure vitamine C, hier zit misschien een eetlepel in. Een serum is vloeibaar, maar het voelt zeker niet als gewoon water. Zodra je een serum aanbrengt op de huid voel je gelijk een soort tinteling, alsof het goedje gelijk zijn werk begint te doen. Het aanbrengen van serum ‘hoort’ ook op een speciale manier. Je kan weliswaar smeren zoals bij een crème, maar als je het helemaal goed wilt doen hoor je het zachtjes in te kloppen in de huid. Gebruik hiervoor je vingertoppen. Er wordt ook aangeraden om, mocht je toch liever smeren, van het midden van je gezicht naar boven/buiten te smeren. Dit zou het ‘liftende effect’ versterken.

Liftend ja, zoals ik al eerder zei zijn serums vaak een beetje bedoeld voor de rijpere huid. Dit hoeft niet! Iedere huid kan altijd wel iets van een boost gebruiken. Persoonlijk zie ik een serum dan ook als een ontzettende boost voor de huid, heerlijk krachtig en voedend. Je moet zelf beslissen of je die boost twee maal daags, dagelijks, wekelijks of zelfs maandelijks kan gebruiken. Persoonlijk gebruik ik het wanneer ik een gezichtsbehandeling doe alleen, zo doe ik er ook lekker lang mee. Ook wanneer mijn huid een oppepper kan gebruiken doe ik er een beetje serum op.

Iets dat serum ook claimt te doen is schade herstellen. Ik heb bijvoorbeeld enorm veel schade van alle keren dat ik als kind ben verbrand. Denk aan pigmentvlekjes en sproetjes. Omdat ik het zelf niet iedere dag gebruik kan ik hier niks over zeggen helaas. Wat ik wel kan zeggen is dat serum de huid echt héél erg goed voedt. Hoe droog en schraal mijn huid ook is, een druppeltje serum kan dat compleet omgooien. Ineens heb ik een satijnzachte huid! Als je een huid hebt die hier enorm naar snakt raad ik je zeker aan om het eens te proberen. Je kan een serum gewoon uittesten in de winkel, je hebt immers maar een druppel voor je hele gezicht nodig. Gewoon doen!

Estée Lauder Advanced Night Repair is een ontzettend populair serum, ik geloof dat het zelfs het meest verkochte product van Estée is. Als je me vraagt welke ik je aan kan raden om eens te proberen, dan zou ik deze zeggen. Hij is tevens geschikt voor ieder huidtype, dus hij zal bij de meeste mensen wel prettig werken. Omdat serum voor het gezicht zo geconcentreerd is betaal je er wel helaas iets meer voor. Zo kost die van Estée (30 ml) €62. Oei, prijzig! Maar dan heb je ook wat, je krijgt een product waar je maar een klein beetje van nodig hebt voor een complete boost voor je huid. Helaas zijn er niet echt budget versies te koop van serum, want de ingrediënten zijn altijd zeer prijzig. Hebben jullie ervaring met serum voor het gezicht, welke raden jullie aan?

Leuk feitje: tijdens het maken van deze foto’s stootte ik de Estée Lauder Advanced Night Repair om en viel 1/3e op mijn vloer. AAAH!

172 Comments

 • Sanne says:

  Ik heb toevallig net een serum bij de Hema gekocht (Serum Sensitive Skin, €4.- geloof ik..) Hij ziet er alleen wel heel anders uit als op de foto, het is ook totaal niet waterig! Nouja, ik ga hem straks uit proberen en dan merk ik het wel…..

 • marieke says:

  dr. van der hoog heeft een serum voor 14,95 bij drogisterij.net

 • kim says:

  maar vraagje: ik zie NOOIT serums voor de normale huid..zijn die er wel/is bij een normale huid een serum wel nodig?? x

 • Kim says:

  Nu heb ik spijt dat ik niet van de Make up weken bij Douglas geprofiteerd heb.. Kreeg je dat flesje van Estee Lauder gratis bij 45 euro aan producten van het merk. Heb de Double Wear Light foundation gekocht, en dacht neh, 45 euro das me teveel … ><

  En ik ken het dat je ergens zo blij mee bent en hem omstoot en dat het kapot valt! Dan voel je je echt kut! Leef met je mee…

 • demi says:

  hoe kan je maar een druppel nodig hebben je hebt toch je hele huid dat snap ik niet

  xx demi

  • Becky says:

   Eigenlijk heb je 5 druppels nodig. Dit geeft de dop op het flesje ook aan(5 ringen) Maar ook dit is heel weinig, want het serum smeert heel goed uit. Je moet echt ervaren wat voor belevenis dit is.

 • Cynthiiaa says:

  Ik ben al een tijdje op zoek naar een goede serum. Bedankt!

 • Marloes says:

  ik hoor iedereen hier praten over een serum van the body shop? die ga ik vragen voor mn (helaas nog heel lang durende..) verjaardag!
  hihiii.
  lijkt me echt heerlijk, zo’n serum. Ik heb een gecombineerde huid (maar meer droog dan vet) en misschien helpt dit!
  maar ik ga er niet zoveel geld voor uitgeven, zo’n budget heb ik niet, haha! the body shop rocksss! (:

 • mandy says:

  Ik heb ooit een testertje van de serum van chanel hydramax+ active serum gekregen I LOVEEEE IT maar helaas was ie echt heeel duur! ik weet niet meer precies hoe duur maar toen ik keek wist ik in ieder geval dat het veeeeeeeeeelste duur was voor mij. ik probeer maar zoveel mogelijk eruit te halen maar hij is bijna op!
  echt jammer dat hier geen goedkopere versies van zijn!

 • A. says:

  Zijn er ook wat meer budgetproof serums? :d

 • Sam says:

  Vannochtend helaas mijn serum van AHAVA omgestoten…. Hij is kapotgevallen op de vloer van de badkamer (glazen pompflesje). Ik heb toen mijn hele lichaam er mee ingesmeerd. Ik vond het zonde om zo weg te gooien…

 • Sofie says:

  Ik gebruik Kiehl’s midnight recovery repair en ben er erg tevreden over, het kost €39. Verder heb ik ook een anti-aging serum nl. Lancaster 365 cellular Elixer dat ik via school heb gekregen dus heb eigenlijk geen idee wat het kost.

 • AmBeR says:

  die derde ziet eruit als lijm xD

 • Renske says:

  Ik heb een serum van Dr, Organic met Rose toto olie erin. Hij kost €15,99, dus een stuk goedkoper dan die andere merken. Maar ik vind hem heel prettig. Ik heb zelf een beetje last van puistjes en een droge trekkerige huid. Sind ik dit gebruik heb ik een super zachte huid en helemaal geen last meer gehad van puistjes! (deze serum wordt wel verkocht onder het mom voor de rijpere huid, maar ach, hij werkt voor mij net zo prettig!). Trouwens, ik was gister bij een Skins winkel en daar vertelde de verkoper dat jonge dames helemaal geen serum nodig hebben als je de juiste cleaners gebruikt die de balans van je huid niet verstoren.. Als je een dure dagcreme nodig hebt of extra serums o.i.d. dan zou het verstandig zijn om een snaar je cleanser te kijken, of die niet gewoon te heftig voor je is..

  • Renske says:

   sorry voor de spelling trouwens, snel typen is niet zo voor mij weg gelegd :D En ik bedoel trouwens Rose Otto olie hihi

 • Joanne says:

  En dat is geen leuk feitje inderdaad! I know how you feel!
  Ik had eens bij lush de gorgeous dagcreme gekocht (ja, die hele dure). Toen iemand die zag vond ze dat wel een aparte verpakking (zo zwart) en wilde ze kijken wat er in zat. Ze draaide hem open maar ze hield het potje schuin, en dat spul is redelijk vloeibaar dus de helft viel er uit. AAAAH!

 • Joanne says:

  Leuk artikel!
  Het is alleen niets voor mij. Ik ben overgestapt op een ‘minimalist’ skincare regime en mijn huid is nog nooit zo goed geweest. Who knew dat je huid zelf ook dingen kan oplossen als je haar de kans geeft :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>