Zeer regelmatig krijg ik mailtjes, tweets en comments met vragen over mijn oksel laser behandeling. ‘Doe je dat nog steeds, hoe gaat het er mee?’ of ‘merk je echt al verschil?’. Een tijd terug ben ik begonnen met het laten laseren van mijn oksels. Hiermee wordt het haar (bijna) permanent weg gehaald, waardoor ik dus nooit meer mijn oksels hoef te scheren. In totaal heb ik 8 sessies waarbij mijn oksels worden gelazerd, ik ben nu precies op de helft. Ik heb dus 4 sessies gehad bij WIT, een mooi moment om jullie een update te geven en te vertellen wat ik er nu van vind!

Om heel eerlijk te zijn gaat het perfect. Ik had niet verwacht dat het zo makkelijk ging! Ik heb iedere 5 weken een afspraak, en dan worden mijn oksels eventjes binnen een kwartier gedaan. Na de eerste keer merkte ik het gelijk, ineens groeide er even niks meer. Heerlijk! Zoals ik de vorige keer uitlegde groeit het haar in cyclussen, waarbij er ook haartjes ‘stil liggen’ die op een gegeven moment beginnen te groeien. Daarom heb je dus al die sessies nodig. Wat ik héél bijzonder vond was het haar dat terug groeide na de tweede laser sessie. Ik had de eerste gehad, oksels waren glad, na 3 weken begon er weer haar te groeien (haartjes die dus eerst nog niet volgroeid waren). Bij de tweede keer gebeurde hetzelfde. Alleen de haren die terug groeide waren ineens HEEL DIK! Ik schrok er echt van, haha. Dit blijkt normaal te zijn, ik heb dus een laag er tussen met haar dat.. dikker is dan gemiddeld. Mooi, want dit werd nu dus aangepakt. Na de derde sessie merkte ik dat er al haast geen haar meer groeide. Om precies te zijn een paar donshaartjes. Heel bizar, want ik moet normaal dagelijks scheren. En die donshaartjes zijn dus in vijf weken ontstaan. Ik moet nog vier sessies, al heb ik het gevoel dat ik al eerder klaar ben. Toch moet ik het afmaken, want vergeet ‘de shock’ bij week drie niet, dit zou zomaar nog eens kunnen voorkomen.

Ook heb ik een domme actie van mijzelf meegemaakt waardoor ik eenmaal niet kon laseren. Ik was iedere dag flink aan het zelfbruinen, zo ook de ochtend van mijn afspraak. Aangekomen bij WIT vroeg mijn behandelaarster of ik nog medicijnen had genomen, of dat ik iets met mijn huid had gedaan. ‘Neehoor, niks!’. Vlak voor ik op de stoel ging liggen besefte ik me dat ik me dagenlang met zelfbruiner had ingesmeerd. ‘OH! Zelfbruiner!’ zei ik. ‘Goed dat je het zegt, we verzetten gelijk de afspraak. Als ik je nu zou laseren zou je huid verbranden’. Wat verschrikkelijk stom van mij, het énige waar ik rekening mee moest houden, ik was het gewoon vergeten. De afspraak moest 2 weken later gepland worden (whoa) zodat de bruine kleur er zeker weten af was. Die fout maak ik dus niet meer! Je mag overigens wel gewoon er omheen zelfbruinen, zolang je de oksels maar niet meeneemt. Dat had ik dus wel gedaan.

Ik ben heel erg te spreken over het weglaseren van haar, het is echt heel erg handig. Ik zit nu zelfs al te denken of ik het niet op andere plekken laat doen. De plekken waar ik zelf aan denk zijn mijn snor (ook vanwege mijn werk, ik moet altijd waxen voor ik lipswatches maak). De bovenlip doen kost €40 per sessie. Ik heb daar niet heel veel haar, ik denk dat ik niet gelijk 8 sessies nodig heb. Ook is het mogelijk om een brazillian laser behandeling te doen, waarbij al het schaamhaar weg wordt gehaald (of met een streepje). Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar DAT is echt een rotklus qua ontharen, hoe handig zou het zijn om je daar nóóit meer zorgen over te hoeven maken? Dat kost wel €210 per sessie, prijzig. Bovendien ook erg intiem. Ik weet het niet. Wat jullie? Wat zouden jullie laseren?

Goed, ik ben dus erg tevreden over mijn behandelingen. Een vriendin doet het toevallig nu ergens anders en die is totáál niet enthousiast, de vrouw die haar behandelt spreekt amper Nederlands en doet haar iedere keer pijn. Als ik dat vergelijke met hoe mijn sessies gaan.. ik ben heel blij! Net zoals toen ik mijn tanden liet bleken, ik ben echt wel in goede handen bij WIT. Wanneer ik klaar ben zal ik ook een korte video maken, maar dat duurt nog wel even (zo rond januari).