Laatst schreef ik al over de spectaculaire Inglot Store in Amsterdam, nu laat ik jullie mijn twee Inglot Freedom System palettes zien! Ik heb er ééntje met 5 kleurtjes oogschaduw er in en één met 2 kleuren. Ik besloot het duo-doosje te vullen met twee natuurlijke kleuren (altijd handig) en het grotere palette met wat verschillende kleuren. Het leuke aan het Freedom System is dat je zelf kan bepalen welke kleuren je kiest. Ook kan je de palettes handig stapelen (zie de magneetjes). Als visagist kan je zo heel erg veel kleurtjes mee dragen!

Dit is hoe je een palette en de kleurtjes los kan kopen. Alle kleurtjes hebben hetzelfde formaat, dus alles past er in.

Dit is mijn palette met twee kleurtjes. Dit zijn de kleuren AMC Shine 31 en Pearl 423. De eerste kleur is een medium beige/bruin, de tweede kleur donkerbruin met een rode ondertoon. Hier kan je al zo veel simpele combinaties mee maken!

Dit is mijn ‘grote’ Inglot palette. Dit zijn de kleuren AMC Shine 49, AMC Shine 17, D.S. 504, Pearl 445 en Rainbow shadow 111R. Check die laatste, die vind ik zo leuk! Dit is een kleurtje uit de ‘Rainbow’ lijn, hier zitten eigenlijk 3 kleuren in.

Swatches

Een basic oog look met Pearl 445. Bij mijn Rihanna look heb ik de eerste twee kleuren uit het palette gebruikt.

De finishes en hun betekenis (te zien in de naam van de kleur)

  • Matte – Deze kleuren hebben geen enkele vorm van glans.
  • DS – Double sparkle zit tussen matte en pearl in, niet super glitterig maar ook niet helemaal matte.
  • Pearl – Shimmery, glimmend
  • AMC – ‘Advanced Make up Component’ kleuren bevatten vitamine E en geen talk. Iets meer geschikt voor gevoelige ogen.
  • AMC Shine -AMC versie met meer glans.

Een Inglot Freedom System palette met 5 kleurtjes kost in totaal (doosje inclusief kleuren) €32. Los kost een kleur €6, helemaal niet zo duur! Inglot is te koop bij de Inglot store in Amsterdam aan de van Baerlestraat, of in één van de shop-in-shops.