Kun je tips geven voor make-up voor een begrafenis/ crematie..

Ten eerste, gecondoleerd. Ik kan me voorstellen dat je op dit moment meer aan je hoofd hebt dan welke cosmetica je precies op gaat doen. Toch vind ik het een bijzondere vraag, omdat ik hier een mooi verhaal bij kan vertellen. Wist je dat in veel culturen het normaal is om een jaar lang na het overlijden van een dierbaar iemand te ‘rouwen’? Dit gaat vaak samen met een bepaalde kledingstijl, zoals onopvallende zwarte kleding. Als respect voor de overleden persoon. Nou heb ik begrepen dat bij sommige culturen (als iemand precies weet welke dit is, laat het even weten) er zelfs voorschriften aan zitten qua make-up.. namelijk nude lipstick. Heel bijzonder! Dat betekent dat je de periode na het overlijden basic make-up draagt met nude lippen, ‘symbolisch’ ga je niet uit je dak met extreme make-up. Persoonlijk vind ik dit ook wel zo netjes voor een begrafenis. Je moet helemaal zelf weten wat je doet, als je zonder make-up gaat is dat prima. Wil je wel echt iets op, ga dan voor waterproof mascara en nude lippen. Weet je, het laatste waar je aan moet denken is je make-up. Sterkte!

Ik vraag ‘t me al een tijdje af, maar als je bijv. je benen harst en je trekt samen met het haartje ook het haarzakje mee, komt er dan nog wel een haartje op die plek terug?

Ja, die komt er. Maar soms ook niet! Wat je vaak ziet bij mensen die veel waxen, is dat er inderdaad op een gegeven moment op bepaalde plekjes geen haar meer groeit. Hetzelfde geldt voor het epileren van wenkbrauwen. Vroeger was het hip om hele dunne wenkbrauwen te hebben, dus hebben vrouwen zich rot geëpileerd. Nu wat vollere wenkbrauwen weer in zijn, hebben die vrouwen spijt, want bij sommigen groeit het haar waar ze al die jaren geëpileerd hebben niet meer terug. Het klinkt wel aantrekkelijk voor benen en dergelijke, maar je zal nooit zo ver komen dat er echt totaal geen haar meer groeit op je benen. Als je dat wil bereiken raad ik je laser ontharen aan.

Ik krijg vaak te horen dat ik ouder lijk. Ik ben 20 en veel mensen denken dat ik 25 ben. Voorheen vond ik het altijd wel grappig maar nu begint het irritant te worden. Het heeft een beetje te maken met hoe ik me kleed en gedraag in sommige situatie. Maar ook bij uitgaan word ik niet aangekeken van jongens van mijn leeftijd. Vaak krijg ik aandacht van mannen van 30 of ouder en dat is me toch echt iets te oud :P Ik denk dat het ook komt doordat ik overhangende oogleden heb. Gelukkig niet op het punt dat ik er hoofdpijn van krijg en een operatie zou overwegen. Maar dus wel op het punt dat ik er moe en ouder uitzie. Is er een manier om dit met make-up weg te werken of in ieder geval minder opvallend te maken?

Ik krijg deze vraag wel vaker! Ik heb zelf ook licht overhangende oogleden, vooral als ik erg moe ben. De truc? Zwarte smokey eyes maken. Zo zie je die hele vouw niet meer. Lift je wenkbrauw optisch door highlighter te gebruiken onder de wenkbrauw. Ik heb zelf het idee dat glanzende producten er echt voor zorgen dat je er jeugdiger uit ziet, dus denk aan een mooie highlighter. Kijk ook eens naar je kapsel, dit kan véél invloed hebben op hoe oud mensen je schatten! Een goede kapper kan je serieus helpen om je een jeugdigere uitstraling te geven, althans, een uitstraling die helemaal past bij jou als persoon. Sommige haarkleuren kunnen er voor zorgen dat je er ouder uit ziet, of andersom. Dat je je ouder gedraagt is alleen maar mooi meegenomen, liever ouder gedragen dan jonger ;)