Het verschil tussen acrylnagels en gelnagels

Het afgelopen halfjaar heb ik altijd gelnagels gehad. Klik hier voor het eerste artikel hierover. Inmiddels ben ik over gegaan op acryl. Gel en acryl, wat is nou precies het verschil? Vorige keer zei ik dat acryl dikker was, maar dat is dus helemaal niet het geval. Ik ken alleen te veel mensen waarbij het dik en lelijk was gezet denk ik. Daarom is het belangrijk om een goede nagelstyliste te vinden, die de acryl (of gel) heel mooi aan kan brengen. De reden dat ik over ben gegaan is de volgende: mijn gelnagels knalden er af! Eerst af en toe eentje (altijd mijn middelvinger), maar de laatste keer zijn ze er allemaal 2 dagen later af gevallen. Ik snapte er niks van, mijn nagelstyliste neemt altijd ruim de tijd en tot nu toe bleven ze altijd lang perfect. Ik besloot te googlen en kwam op internet tegen dat dit kan gebeuren als er iets hormonaal niet helemaal in orde is. Ah, typisch (ik heb daar inderdaad problemen mee waar ik veel onderzoeken voor heb, zie ook ineens soms de puisten uit het niets. Maar dat terzijde..). Mijn nagelstyliste raadde aan om acryl te gebruiken. Ze vertelde dat dit harder is dan gel, en nooit in één keer van je nagel af valt als een complete nagel (wat er nu dus wel bij gel gebeurde). Het hecht zich heel goed aan je nagel, muurvast. Daarnaast is het ook goedkoper en iets sneller te zetten. Prima, ik wilde het wel proberen! Wie weet vond ik dit wel veel fijner.

Ik ga jullie het verschil laten zien van gel en acryl. Dit is hoe gel nagels er uit zien als ze net zijn gezet. Let niet op de randjes om mijn vingers, ik liet ze namelijk altijd gelijk lakken. Pas aan het einde mag er vet/nagelriemolie bij, anders hecht de lak niet goed. Dus deze foto is gemaakt net voordat ze werden gelakt. Dit is hoe basic gelnagels er uit zien. ik heb geen extra tip (bovenkantje), ik had altijd een laagje gel over mijn nagels.

Dit is hoe ze er uit zien met nagellak er op (en de nagelriemen verzorgd, hihi!). Gel staat er bekend om dat het ontzettend glanzend is, en dat het vrij flexibel is. Het voelt flexibeler zoals een echte nagel.

Dit is hoe mijn nagels er uit zagen toen de gel er af was gehaald en ze een beetje ruw zijn gevijld voor de acryl. De nagels waren er wel af, maar op elke vinger zat nog wel een verdwaald stukje gel. Dit wordt er dan zachtjes af gevijld.

Tijd voor acryl! Ik twijfelde over tips, maar mijn nagelstyliste zei dat dit mijn nagels extra hard zou maken. Vooruit dan maar, heksenlang! Haha, neehoor, dit wordt nog ingekort. Eerst wordt de nagel schoon gemaakt, daarna worden de tips er op geplakt. Vervolgens worden ze korter gemaakt tot de ideale lengte. Hierna worden ze mooi gevijld in een perfecte vorm, en de bovenkant wordt plat gevijld zodat ze over lopen in je nagels. Hierna begint de styliste aan de acryl-laag. Ze dipt haar kwastje in een vloeistof, daarna in een wit poeder. Hierdoor vormt er een klein balletje, deze brengt ze aan op de nagel. Met het penseel maakt ze deze plat en mooi in model, zodat het net je eigen nagel lijkt. In tegenstelling tot gel hoeven je nagels niet onder een lamp, maar droogt het gewoon. Aan het einde wordt alles nog netjes gevijld en komt er een speciale lak overheen. Dit hele proces duurde bij mij 2,5 uur, maar het is echt pietje precies gedaan. Bijvullen kost altijd minder tijd.

Dit is het resultaat! Ik heb gekozen voor natuurlijke tips, want ik ga er toch waarschijnlijk weer snel overheen met nagellak. Al vind ik het zo ook erg mooi! Mijn nagels voelen echt keihard aan, perfect. Ik ben heel erg benieuwd of deze wel goed blijven zitten, al ga ik er wel vanuit. Het ‘voelt’ ook anders, mede dankzij de tips.

Voordelen gel

Flexibeler dan acryl

Zeer hoog glanzend

geen giftige geurtjes, reukloos

 Nadelen gel

Duurder dan acryl

hele nagel óf groot deel van nagel knalt er in 1x af

Duurt vrij lang om te zetten, nagel voor nagel onder de lamp

Voordelen acryl

Keihard, als steen

Bij stoten etc kan er lucht onder komen, dit kan je wegvijlen (niet hele nagel kwijt)

Goedkoper dan gel

Nadelen acryl

Ziet er nepper uit dan gel (vind ik zelf)

stinkt tijdens het plaatsen

Verdwijnt een beetje brokkelig met stukjes

Ik weet dat er veel nagelstylisten meelezen, ik moedig jullie zeker aan bij de comments jullie eigen tips en voordelen en dergelijke te noemen. Ik laat mijn nagels nog steeds doen bij Mady Lady in Den Haag, ik ben super tevreden over de service daar. De dames zijn echt heel leuk en gezellig, het is altijd wel een feestje om weer eens in de 3/4 weken langs te komen en samen te kletsen onder het genot van een Chinese thee (en mijn nagels te laten doen!). Een nieuwe set acryl kost hier €45, bijvullen kost €29. Gelnagels kosten €55 en om bij te vullen €35.

289 Comments

 • A says:

  Nou. Als een nagelstyliste een goede gel gebruikt die beschikt is voor jou type nagel, dan gaat niet de hele gel van de nagel er af.

 • suus says:

  kan je voor het zetten van acryl dezelfde penselen gebruiken als voor gellak?

 • Vivian says:

  Hello~

  Ik wil nagels laten zetten omdat ik die van mezelf afbijt. Ik hoop ze hierbij te kunnen laten groeien tot ik gewend ben aan lange nagels.

  Ik heb alleen geen idee of ik nu gel-, of acrylnagels moet laten zetten. Ik lees overal voor- en nadelen over beiden, dus ik heb niet echt een idee wat ik moet.

 • Wendy says:

  Hoi hoi..

  Ik vind het heel teleurstellend dat je niet een foto laat zien wat er gebeurd als je de acrylnagels eraf haalt.

  Je houdt namelijk dunne slappe nagels over. Het verpest je nagels echt zwaar en maakt ze erg slap.

  Ik vind als je een after foto zet van gel. Je dit ook moet doen van Acryl. Want ik schrok echt van de gevolgen van acryl. Echt kapotte nagels

 • ismay says:

  hoe oud moet je zijn voor acryl?

 • jetjexd says:

  Hey! ik vond dit een goed stuk en ben blij dat ik nu eindelijk weet hoe het dus in elkaar zit. Ik zelf ben 14 en doe heel veel met nailart. daardoor raakte mijn nagels erg beschadigd en waren ze heel kort vanwege het afbreken. ik was toen 13. ik wist toen niet wat ik moest doen want wat ik al in de comments zag: allebei niet handig vanwege kind enz. daardoor heb ik gegoogled en ben uitgekomen op Trind. ik heb toen 3 weken lang een kuur gedaan met handcreme, buffervijl, nagelolie, nagelriemolie en nagelverharder (de laatste 2 waren van etos en de rest ervoor van Trind) en toen xijn mijn nagels heel sterk geworden en mooi. met een doorzichtig lakje leken het net nepnagels en dat vroeg iedereen ook: zijn dat nepnagels? haha. ben nu heel blij en je nagels worden er alleen maar gezonder van!

 • Joosje says:

  Dag allen,
  Ik heb het verhaal aandachtig gelezen. Ik denk er namelijk over weer eens nagels te laten zetten. Ik twijfel alleen nog.. Ik heb namelijk vroeger (rond mijn achttiende) vaak acrylnagels gehad. Op zich beviel dit, maar ik heb er 1 hele lelijke nagel aan over gehouden. Het is net alsof ik m ooit hard gestoten heb en littekenweefsel onder de nagel zit, hij groeit al tientallen jaren heel bobbelig/ribbelig terug. Enerzijds ziet het er nu toch niet uit en kan ik er beter een nagel over heen laten zetten, anderzijds ben ik bang dat andere nagels er ook zo uit gaan zien. Wat is jullie idee hierbij?
  Kan het überhaupt door de acrylnagels komen, zijn hier misschien andere opties voor?
  O en ik zag ergens ‘solarnagels’ staan, hoe verhouden die zicht tot gel en acryl?
  Dank alvast voor de reactie!

 • Sonja says:

  Ik als nagelstyliste blijf het moeilijk vinden om een keuze te maken . Heb klanten die gel het einde vinden en dito voor acryl. Had laatst een dame die overstapte van gel naar acryl, maar daar helemaal niet tevreden over was. Het brokkelt al na drie dagen af en ze heeft al last van luchtplekken. De dame is bloemiste. Heb het niet anders dan anders gedaan, maar wellicht heeft het bij haar ook met hormonen te maken. Ga dit zeker doorgeven Groetjes Sonja P.S

 • Oriana says:

  Hoe oud moet je voor Gelnagels zijn ?

  • Mallissa says:

   Maakt niet uit oriana
   Hoe oud ben je
   Ik ben 11 en heb al best lange kunstnagels
   Het kost wel 40 euro de set

  • delilah says:

   Je heb geen bepaalde leeftijd nodig zelf zeg ik wel het is handiger na je 12 te doen want je nagel bestaat uit 3 delen en je vijlt er 1 van af als het waren en dat is slecht voor je nagels

 • Verena says:

  Hey ik heb een vraagje met hoeveel mag je gel nagels ? Want ik vindt het heel leuk en mooi allemaal maar ik weet niet of dat mag ? Groetjes xx

  • Fabienne says:

   Gelnagels mag je met iedere leeftijd, alleen kost het veel geld en als je dat niet hebt word het een beetje lastig. Ook als je veel buiten speelt zijn deze nagels niet handig. Dan kun je beter nagellak gebruiken als kind. Stukken goedkoper en je kunt vaak veranderen in het kleurtje dat jij mooi vind!

   • Dit klopt zeer zeker niet! En iedere styliste die deze mening deelt is in mijn ogen een slechte.
    Onder de hormoonschommelingen bij jonge meiden is de kans groot dat gel of acryl helemaal niet goed blijft zitten en er al heel snel lucht onder komt. Hiernaast zijn jonge meiden vaak nog te robuust met hun nagels waardoor de kans op scheuren en breken extra groot is, en hiermee dus ook de kans op het (onherstelbaar) kapot gaan van de eigen nagel.
    Mijn advies : Wacht tot je 16 jaar oud bent, liever nog tot je 18 bent. Laat onder de 16 jaar absoluut geen kunstnagels plaatsen maar versier je eigen nagels met een mooi lakje en een printje/steentje/stickertje.

    Een voordeel van gel vind ik dat het direct wanneer het uit de lamp komt hard is terwijl acryl nog 48 uur nodig heeft voordat het volledig hard geworden is.
    Tevens raakt gel niet aangetast door aceton (nagellakremover) en acryl wel !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>