Het afgelopen halfjaar heb ik altijd gelnagels gehad. Klik hier voor het eerste artikel hierover. Inmiddels ben ik over gegaan op acryl. Gel en acryl, wat is nou precies het verschil? Vorige keer zei ik dat acryl dikker was, maar dat is dus helemaal niet het geval. Ik ken alleen te veel mensen waarbij het dik en lelijk was gezet denk ik. Daarom is het belangrijk om een goede nagelstyliste te vinden, die de acryl (of gel) heel mooi aan kan brengen. De reden dat ik over ben gegaan is de volgende: mijn gelnagels knalden er af! Eerst af en toe eentje (altijd mijn middelvinger), maar de laatste keer zijn ze er allemaal 2 dagen later af gevallen. Ik snapte er niks van, mijn nagelstyliste neemt altijd ruim de tijd en tot nu toe bleven ze altijd lang perfect. Ik besloot te googlen en kwam op internet tegen dat dit kan gebeuren als er iets hormonaal niet helemaal in orde is. Ah, typisch (ik heb daar inderdaad problemen mee waar ik veel onderzoeken voor heb, zie ook ineens soms de puisten uit het niets. Maar dat terzijde..). Mijn nagelstyliste raadde aan om acryl te gebruiken. Ze vertelde dat dit harder is dan gel, en nooit in één keer van je nagel af valt als een complete nagel (wat er nu dus wel bij gel gebeurde). Het hecht zich heel goed aan je nagel, muurvast. Daarnaast is het ook goedkoper en iets sneller te zetten. Prima, ik wilde het wel proberen! Wie weet vond ik dit wel veel fijner.

Ik ga jullie het verschil laten zien van gel en acryl. Dit is hoe gel nagels er uit zien als ze net zijn gezet. Let niet op de randjes om mijn vingers, ik liet ze namelijk altijd gelijk lakken. Pas aan het einde mag er vet/nagelriemolie bij, anders hecht de lak niet goed. Dus deze foto is gemaakt net voordat ze werden gelakt. Dit is hoe basic gelnagels er uit zien. ik heb geen extra tip (bovenkantje), ik had altijd een laagje gel over mijn nagels.

Dit is hoe ze er uit zien met nagellak er op (en de nagelriemen verzorgd, hihi!). Gel staat er bekend om dat het ontzettend glanzend is, en dat het vrij flexibel is. Het voelt flexibeler zoals een echte nagel.

Dit is hoe mijn nagels er uit zagen toen de gel er af was gehaald en ze een beetje ruw zijn gevijld voor de acryl. De nagels waren er wel af, maar op elke vinger zat nog wel een verdwaald stukje gel. Dit wordt er dan zachtjes af gevijld.

Tijd voor acryl! Ik twijfelde over tips, maar mijn nagelstyliste zei dat dit mijn nagels extra hard zou maken. Vooruit dan maar, heksenlang! Haha, neehoor, dit wordt nog ingekort. Eerst wordt de nagel schoon gemaakt, daarna worden de tips er op geplakt. Vervolgens worden ze korter gemaakt tot de ideale lengte. Hierna worden ze mooi gevijld in een perfecte vorm, en de bovenkant wordt plat gevijld zodat ze over lopen in je nagels. Hierna begint de styliste aan de acryl-laag. Ze dipt haar kwastje in een vloeistof, daarna in een wit poeder. Hierdoor vormt er een klein balletje, deze brengt ze aan op de nagel. Met het penseel maakt ze deze plat en mooi in model, zodat het net je eigen nagel lijkt. In tegenstelling tot gel hoeven je nagels niet onder een lamp, maar droogt het gewoon. Aan het einde wordt alles nog netjes gevijld en komt er een speciale lak overheen. Dit hele proces duurde bij mij 2,5 uur, maar het is echt pietje precies gedaan. Bijvullen kost altijd minder tijd.

Dit is het resultaat! Ik heb gekozen voor natuurlijke tips, want ik ga er toch waarschijnlijk weer snel overheen met nagellak. Al vind ik het zo ook erg mooi! Mijn nagels voelen echt keihard aan, perfect. Ik ben heel erg benieuwd of deze wel goed blijven zitten, al ga ik er wel vanuit. Het ‘voelt’ ook anders, mede dankzij de tips.

Voordelen gel

Flexibeler dan acryl

Zeer hoog glanzend

geen giftige geurtjes, reukloos

 Nadelen gel

Duurder dan acryl

hele nagel óf groot deel van nagel knalt er in 1x af

Duurt vrij lang om te zetten, nagel voor nagel onder de lamp

Voordelen acryl

Keihard, als steen

Bij stoten etc kan er lucht onder komen, dit kan je wegvijlen (niet hele nagel kwijt)

Goedkoper dan gel

Nadelen acryl

Ziet er nepper uit dan gel (vind ik zelf)

stinkt tijdens het plaatsen

Verdwijnt een beetje brokkelig met stukjes

Ik weet dat er veel nagelstylisten meelezen, ik moedig jullie zeker aan bij de comments jullie eigen tips en voordelen en dergelijke te noemen. Ik laat mijn nagels nog steeds doen bij Mady Lady in Den Haag, ik ben super tevreden over de service daar. De dames zijn echt heel leuk en gezellig, het is altijd wel een feestje om weer eens in de 3/4 weken langs te komen en samen te kletsen onder het genot van een Chinese thee (en mijn nagels te laten doen!). Een nieuwe set acryl kost hier €45, bijvullen kost €29. Gelnagels kosten €55 en om bij te vullen €35.