Vandaag kwam ik vrij laat mijn bed uit (13:30…) en had ik zin in een snel en zuiverend masker. De laatste paar dagen had ik gereisd, morgen vlieg ik weer (naar Londen voor Nivea!) en ik had behoefte aan een snel effectief masker. Mijn huid ziet er rustig uit, maar toch had ik het gevoel dat ik een milk zuiverend masker wilde gebruiken. Preventief, zodat ik even geen puistjes heb de komende dagen. Ik greep naar het 3 minuten masker van dr van der Hoog met calendula-olie, deze is geschikt voor ieder huidtype. Het masker voelt een beetje klei-achtig aan, maar is zeker niet zo extreem als bijvoorbeeld het Mint Julep masker.

Dit is hoe mijn huid er uit zag voor ik het masker op had. De strepen zijn van de lamellen, dat had ik even niet door toen ik de foto’s maakte. Geen puistjes gelukkig. Komt denk ik door de peeling van laatst, mijn huid is enorm opgeknapt sindsdien. Ik besloot het masker op te doen en onder de douche te dragen.

Dit is hoe het masker er uit ziet als ik hem op heb. Romig wit, haast klei-achtig, maar toch niet helemaal. Je voelt direct dat het masker gaat werken, het tintelt lekker na. Ineens bedacht ik me.. ‘wacht eens even. Dit is nog een oude verpakking. Laatst heb ik ook het rozemarijn masker getest, in de nieuwe verpakking..’. Zou het exact hetzelfde masker zijn? Ik bekeek de website van dr van der Hoog, dit calendula masker kan ik niet meer terug vinden. Discontinued, of toch een nieuwe verpakking? Maar waarom staat er op deze niks over rozemarijn dan? Ik heb ze even vergeleken en ik ben tot de conclusie gekomen dat het ‘nieuwe’ rozemarijnmasker een vernieuwde versie moet zijn van dit masker. Er is wel verschil, maar erg weinig. De nieuwe was iets minder klei-achtig dan deze.

Na afloop zag mijn huid er prima uit. Ik ben er mee onder de douche gestapt, na een paar minuten heb ik het masker er af gewassen. Geen roodheid, irritantie of trekkerigheid. Maar 1 grote vraag – is het toch gewoon hetzelfde masker? Wie weet. In ieder geval is hij fijn genoeg om een artikel (of twee?) aan te besteden. De tube zoals je hem bij mij ziet is helaas niet meer te koop, misschien in sommige filialen waar nog oude tubes liggen. De tube maskers van dr van der Hoog kosten €6,99 en zijn te koop bij de drogist. Een aanrader als je van zuiverende maskers houdt en geen rode huid wilt na afloop.