Gisteren heb ik een nieuwe foundation gekocht; Maybelline Super Stay 24H. Ik heb de kleur (021 Nude) eerst op m’n hand getest, en de kleur leek prima. Toen ik hem vanmorgen op deed was ik eigenlijk heel tevreden. Hij dekte meteen mooi en de kleur klopte echt. Maar toen ik na zo’n 5 minuten nog eens langs een spiegel schoof, schrok ik me rot! Hij was heel donker opgedroogd. Het was gewoon echt lelijk, like Barbie van OhOh Cherso. Gewoon niet natuurlijk.. Wat kan ik hier tegen doen? Mixen met een dagcreme? Of is er gewoon niks aan te doen?

Sommige foundations kunnen een gekke reactie hebben met je huid. Een bekende is inderdaad dat ze spontaan donkerder of meer oranje worden. Ik heb zelf deze foundation ook gehad en had hier geen last van, maar dit kan natuurlijk per persoon verschillen. Kijk eerst even goed naar je verzorging: wat voor crème gebruik je? Gebruik je ook primer en zonfactor? Probeer die eens te verwisselen met een ander product. Meestal ligt het probleem vaan een verkeerde kleur foundation aan de plek waar je je opmaakt. Als je je opmaakt ziet het er prima uit, maar als je dan later in een ander licht kijkt zie je ineens vanalles dat verkeerd is. Probeer je op te maken voor een raam, dus met zonlicht. Dit is het natuurlijkste licht, zo zien anderen jou ook door de dag heen. Ga gewoon eens met een spiegel voor een raam zitten, je zal echt verschil merken. Blijkt het echt de verkeerde kleur te zijn, bewaar die dan voor de zomer (wanneer je iets bruiner bent) en koop 1 tint lichter voor nu.

Ik heb een vraagje, weet je misschien een leuke manier om je clip in extensions leuk te fohnen of krullen ? ik vindt het erg moeilijk om het er natuurlijk uit te laten zien?

De ultieme tip: doe dit vóór ze in je haar zitten. Dus neem de krultang of stijltang en ga per pluk aan de slag. Dit is veel makkelijker, je kan nu de pluk echt in je hand vasthouden, alsof je iemand anders z’n haar doet. Ook is het minder belastend voor je armen, we weten allemaal hoe irritant het is om een pluk achterin te pakken en dan mooi te krullen. Als je de extensions vooraf krult/stijlt zullen ze er super mooi uit zien. Doe de mooiste krul achterin in het midden, gegarandeert dat je kapsel er dan uit ziet alsof je van de kapper komt. Overigens hoef je vaak bij extensions nieteens producten te gebruiken, omdat de krul er dan al mooi in blijft. Let wel: dit kan allemaal alleen bij extensions van mensenhaar, syntetisch haar zal smelten door een warme tang.

Wat kan je doen om oogpotlood op je waterrand beter te laten zitten? Ik heb vaak al snel dat het na een uurtje al vervaagd is.

Slijp eerst het oogpotloodje, zo weet je zeker dat er geen vet of vuil op zit. Neem nu een wattenstaafje, hiermee maak je het randje van je oog droog. Doe ook de rand op je bovenste ooglid, zo zijn ze allebei droog en kan het potlood zo goed mogelijk ‘blijven plakken’. Nu neem je het potloodje en kleur je het randje in. Doe dit zo zacht mogelijk, als je te hard drukt kunnen je ogen tranen en heb je alsnog vocht. Let ook op het potloodje, ga voor een long-lasting potlood. Sommige potloodjes blijven gewoon voor geen meter zitten (sorry Essence..) en andere blijven zelfs tijdens het douchen muurvast op hun plek (Urban Decay 24/7 potloodjes).