Henna touch up haarmasker

Vaste bezoekers van Beautygloss weten dat ik al jaren mijn haar verf met henna. Het onderwerp komt ieder jaar weer terug, er komen ook regelmatig vragen over binnen. Dit weekend heb ik niet een volledige haarverfsessie gedaan, maar een touch up. Dit doe ik aan de hand van een henna masker, iets dat ik ooit zelf heb bedacht toen ik haast had. En het werkt zo fijn! Ik besloot mijn site te doorzoeken, om te kijken wat ik over henna heb geschreven. Ik was serieus in shock toen ik ontdekte dat ik mijn henna masker nog nóóit heb behandeld op mijn site! Terwijl ik het heel regelmatig doe. Voor degenen die niet weten wat henna is: het is een plant waarmee je je haar kan verven. Klik verder voor meer info, tips en mijn masker recept. Zie dit een beetje als het ‘henna 2012 artikel’.

Het allereerste stuk dat ik schreef over henna kan je hier lezen – Hier lees je vooral de basics, wat korte info, etc. Dit artikel komt uit 2008.

Bij het tweede artikel vertel ik hoe het ging – met before en after foto en mijn ervaring.

Mijn eerste filmpje over henna – hier leg ik wat meer uit over henna en laat ik zien hoe je het moet gebruiken.

Het tweede filmpje over henna – deze nam ik twee jaar later op, hier kreeg ik een grappig resultaat.. rood!

Het laatste artikel over henna – deze bevat wat veelgestelde vragen, nog meer tips, etc.

Zo, als je dát allemaal hebt gelezen weet je als het goed is precies wat henna is en waar het goed voor is. Dan nu mijn henna masker. Let op, dit is géén ‘gewoon’ haarmasker! Dit is een masker waarmee je je haar verft. Als je de filmpjes hebt gezien, dan weet je dat je normaal de henna uren moet laten staan, daarna uren in je haar moet laten zitten, enzovoort. Ik heb daar echt niet altijd tijd voor. Toch wil ik wel de voordelen van henna, want het werkt als een supermasker voor je haar. Daarom ben ik gaan experimenteren, zou dit ook sneller kunnen? En met minder gedoe? Toen kwam ik op het touch up masker. Nogmaals, dit is dus een manier om je haar te verven met henna. Als je helemaal nog nooit je haar met henna hebt gedaan, dan krijg je hier een klein beetje kleur door. Als je dit masker wekelijks herhaalt zal je langzaam aan prachtig geverfd haar krijgen. Heb je je haar al volop met henna geverfd, dan is dit een prima manier om de kleur weer wat levendiger te maken. Ik heb periodes waarin ik dit masker elke week doe! Lees alle henna artikelen goed door om te snappen wat henna precies is, voor je hiermee begint.

Wat je nodig hebt: pure henna, een grote fles shampoo, een grote fles conditioner en een glazen kom. Ik gebruik de shampoo en conditioner van Wella Pro Series (shine lijn). Heel eerlijk, dit doe ik puur omdat er lekker veel in zit. Je hebt van beiden veel nodig, dus ga gewoon voor de budgetproof mega flacons.

Neem ongeveer twee volle eetlepels aan henna. Ziet iemand al wat ik fout doe? METAAL! Dit mag eigenlijk absoluut niet in contact komen met het henna goedje. Pas halverwege had ik dit door. Gelukkig heb ik het alleen gebruikt om droge henna in de kom te doen en daarna het volgende ingrediënt er bij de toen, zonder dat ik mixte.

Hierna voeg je twee volle eetlepels conditioner toe. Maak er echt een hoopje van.

Dit is hoe het er nu uit ziet. Henna stinkt vreselijk, maar door de conditioner zal het wel wat lekkerder ruiken.

Dit roer je door elkaar (kijk, hier had ik het door.. een keramiek lepeltje dus!).

Vervolgens voeg je er een beetje kokend water aan toe, zodat het een smeuïg papje wordt. Het moet een beetje de consistentie van yoghurt krijgen.

Dit is perfect!

Nu neem je deze twee dingen mee de douche in: de kom met henna en de shampoo. Je kan dit gewoon doen op een dag dat je haar vies is en je het toch al van plan was om te wassen.

Nu doe je het volgende onder de douche. Maak je haar nat, want hierdoor kan je de henna makkelijker verdelen. Nu breng je het papje aan op je haar. Masseer het goed in, zorg dat álles goed bedekt is. Dit doe je dus op je vieze haar. Een beetje net als bij het kokosvet masker. Draai je haar in een klipje en was de rest van je lichaam. Hou er rekening mee dat er henna op je lichaam kan vallen, haal dit snel weg (anders heb je een henna tattoo). Je zal merken dat het masker heel makkelijk aan te brengen is, omdat het zo romig is door de conditioner. Douche íets langer dan normaal (in mijn geval, een kwartier). Je kan bijvoorbeeld even uitgebreid je lichaam lekker scrubben. Vervolgens neem je de shampoo en was je alles er uit. Je hebt véél shampoo nodig, en ik was het liefst twee keer. Dan ben je klaar!

Natuurlijk zijn jullie benieuwd naar het resultaat. Dit is hoe mijn haar er voor er uit zag. Bruinig, met ver weg nog een rode gloed. Soms zag je het rode op foto’s ineens beter. Ook zag je enorme uitgroei van de vorige keer, wederom op flitser foto’s of als ik echt in het licht stond.

Ook vreemd: wat verdwaalde lichte plukken die haast blond leken in de zon. Het was hoog tijd voor een opfrisbeurt!

En dit is hoe mijn haar er uit ziet na het masker. Silky smooth! Dat was wel te verwachten natuurlijk (dit is altijd met henna), maar de kleur is ook zo mooi! Net iets roder, en prachtig egaal door mijn hele haar.

Hier zie je goed dat mijn haar nu van top tot teen helemaal dezelfde kleur is, terwijl voorheen je toch een kleurverschil zag. En dat door een simpel maskertje.

Mijn henna masker is absoluut een aanrader als je zelf regelmatig je haar verft met henna, of als je wilt beginnen maar nog niet volop uren met henna durft te lopen. Succes!

284 Comments

 • Maroccan says:

  Heey, ik gebruikte henna vroeger altijd, maar dat was pure henna uit Marokko. Mijn eigen haar is heel donkerbruin eigenlijks haast zwart. Nadat ik vroeger henna ik me haar deed werd de voorkant oranje/rood en kreeg ik een rooie glans. Dat rode enzo wil ik niet meer. Ik wil m’n haar chocolade bruin hebben. Op de Marokkaanse tv zie je veel triljard daarvoor. Me moeder had een keer chocolade bij de henna gedaan, Maarja het werd niet bruin): ik heb ook een tante die thee erbij doet, maar dat wordt gewoon oranje.. En met koffie heb ik nog geen ervaring, maar nadat ik je filmpje zag twijfel ik, want het werd best wel oranje. Ik dacht dat komt doordat je van jezelf als bruin haar had, en mijn haar is donker echt donker dus dan wordt het misschien toch bruiner, maar ik durf het niet dus ga het uitproberen op haar uit m’n borstel.

 • Diedeee says:

  Ik wil ook graag mijn haar verfen met henna maar bij je review lijkt het alsof je geen koffie gebruikt om het bruiner te maken. Ik wil het ook bruin verven en heb al bruin haar moet ik nu koffie toevoegen of niet?

 • Nadoriaa says:

  hallo,
  Ik gebruik henna al sinds ik zeven jaar ben en gebruik het nu nog steeds dus ik weet er vanalles over. Dat je je henna mixt met shampoo en conditionor is best wel apart want zo krijg je amper kleur. Henna hoor je zo in het haar te doen voor echt een mooi resutaat
  1. Schaal met een houten lepel
  2. Kokend water
  3. De henna poeder
  4.voor een diepdonkere rode gloed kunje een theezakje gebruiken van donkere aardbei thee of rode paprika poeder gebruiken.
  Voor een lichtere kleur kunje citroen erbij voegen. Dit allemaal is heel natuurlijk en het werkt gegarandeerd.
  Vul het schaal met de henna poede/(de bijvoegingen)
  doe er niet veel kokend water bij het moet namelijk een dik papje worden
  verdeel het inje haar doe er gelijk een doek over en hou het voorde rest van de dag in je haar. Als je al het henna uit je haar wilt wassen gebruik dan geen shampo of conditior wantzo was je eigenlijk de kleur uit het haar.
  Daarom is de henna niet van toepassing. shampo en pure henna gqqn niet samen.

 • lilith says:

  Jeeez wat een vragen over henna :P
  Hopelijk heeft iemand hier iets aan:

  Henna is heel goed voor je haar, het geeft het een mooie glans en zorgt dat je haar wat dikker voelt.

  Zwarte, bruine of blonde henna bestaat niet. Bij bruine en zwarte henna zit er een deel indigo door de henna heen die zorgt voor een bruin (bijv caca brun van Lush, heb ik zelf mooie resultaten mee gekregen, echt choco bruin) of zwart resultaat afhankelijk van de hoeveelheid indigo.
  Blonde of neurtale henna is geen henna, het komt van een ander plantje: cassia obovata, dit goedje is ook super verzorgend en geeft nauwelijks kleur af. Het is goed te mengen met henna.

  Chemische verf hecht zich tussen de haarschubben en henna dringt helemaal tot in de kern van je haar. Henna zal na 1x gebruik er redelijk uit slijten, al hou je wel een licht rode gloed. Hoe vaker je je haar met henna gekleurd hebt hoe meer kleur pigment er in en om je haar zit, het zal dan nauwelijks slijten en moet echt uit je haar groeien.

  Dat je henna niet over chemish gekleurd haar kunt gebruiken is een fabeltje. Dit kan prima, MITS je gebruik maakt van henna zonder metaal zouten. Metaal zouten zorgen icm chemishe haar verf voor een reactie die je haar groen kan maken. Heb je eenmaal henna in je haar probeer het dan NOOIT maar dan ook echt NOOIT te blonderen (oa met peroxide). Wil je het blonderen dan zul je echt moeten wachten tot de henna er is uitgegroeid.Dit zal je haarkleur echt verpesten.

  Hoop dat hiermee een aantal vragen zijn beantwoord :D

 • Carlijn says:

  hee
  k wil mijn haar ook al een tijdje met henna verven maar k kan nergens vinden hoe je henna weer uit je haar krijgen, moet je het er gwn uit laten goeien?

  xx

 • seda, says:

  hallo..

  kan je, je haren met henna verven als er al verf in je haren zit ?

 • Marijke says:

  Hey!
  Ik verf mijn haar regelmatig met henna. Had het eerst van redelijk donkerbruin naar karamel/donkerblond gebleekt en 6 weken later (wat de minimum wachttijd moet zijn) met Henne auburn en Henne brun geverfd, een mengsel ervan. Ik zocht naar een donkerrode kleur, maar mijn haar werd redelijk oranje, knal oranje eigenlijk. Ik heb Henne sindsdien nog een aantal keren gebruikt en een beetje uitgeprobeerd maar mijn haar is niet donkerder te krijgen met Henne brun.
  Ik ben dus maar overgegaan op pure Henna, dit geeft mij namelijk dezelfde kleur als de producten van Henne.
  Ik hoor veel mensen vragen: Kun je je zwarte/donkerbruine haar lichtrood krijgen met henna? Nee dit kan niet, ik krijg mijn uitgroei namelijk niet lichter, mijn punten zijn erg lang en superoranje en de rest is donkerrood.
  Nu ga ik Lush caca brun proberen en ik geloof dat dit wel moet werken, zodat ik een goed verzorgde look heb, maar weer terug kan naar mijn bruine haren, met een rode gloed erdoor.

  Ik vind dit masker echt een superidee. Ik ga het zeker zelf ook doen.

 • Ebru says:

  IS het waar als je haar met henna mengd (dus het geval zwart haar met henna mengen dat je daarna een beetje rood/oranje achtig haar krijgt…

  Bytheway henna is een mooi spul om te gebruiken,!!!

 • nina says:

  Hoi, mijn eigeb haarkleur is donkerbruin/zwart. ik verf het altijd, maar hierdoor is mijn haar een stuk minder geworden. Ik wil het nu met henna bruin verven, het liefst zo licht mogelijk. Kan dit? en welke henna moet ik hoervoor kopen? en met welke ingredienten moet ik de henna mengen. het liefst wil ik mijn haar niet aan de rode/oranje kant. maar echt gewoon bruin/lichtbruin

  • anoniem iemand xoxo says:

   Heey, ik heb een vraagje
   Ik heb donkerbruin – zwart haar en ik wil heel
   Graag lichter haar , kan dat met henna?

 • Tina says:

  hallo,

  Ik heb blond haar (natuurtint 9), nu wil ik graag iets anders ben mijn blond haar na 18 jaar beetje beu.
  Heb jij enig idee hou mn haar er zou uitzien nadat ik het met henna heb behandeld?
  Ik heb wel gelezen dat er speciale henna is voor blond haar etc.

  XOXO

 • Ssims says:

  Hey, de kleur is geweldig geworden! Ik heb nooit geweten dat je ook conditioner in je haar kan doen dus dat zal ik eens een keer proberen.

  Nu heb ik een vraagje en ik hoop echt dat je me kan helpen. Ik heb dus gisteren mijn haar geverft met “bruine henna”. Mijn haar is ipv van bruin PIKZWART geworden. Vandaag heb ik een andere hennaverf gekocht omdat chemische verf mijn haar een ander kleurtje zou geven. De kleur is goudbruin maar is eigenlijk gewoon goudblond. Ik heb de hennaverf 1 uur in mijn haar gedaan maar er is 0,0 procent resultaat. Ik ben superbang om het te bleken maar volgens een verkoopster maakt het ook geen verschil want henna gaat dan binnenin niet weg ofzo. Ik hoop echt dat je me kan helpen.

  • Berna says:

   Ik heb me haren ook vaak geverfd met henna op de juiste wijze maar mijn haar droogt telkens heel erg uit door henna. Weet je misschien waardoor dit komt ?

 • lisa says:

  heyy,
  echt super tof,
  ik zou graag willen weten waar je de henna hebt gekocht

  • lisa says:

   ik wil graag doen wat jin hebt gedaan. maar ik heb een paar vragen
   hoe lang moet je het masker in laten trekken,
   mijn haar is heel dun en droog maar na dat masker, voelt je haardan dikker aan, en is het niet schadelijk voor me haar? (im heb al veel dode haarpunten)
   en waar kan ik die henna kopen die jij hebt geruikt ? xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>