Vaste bezoekers van Beautygloss weten dat ik al jaren mijn haar verf met henna. Het onderwerp komt ieder jaar weer terug, er komen ook regelmatig vragen over binnen. Dit weekend heb ik niet een volledige haarverfsessie gedaan, maar een touch up. Dit doe ik aan de hand van een henna masker, iets dat ik ooit zelf heb bedacht toen ik haast had. En het werkt zo fijn! Ik besloot mijn site te doorzoeken, om te kijken wat ik over henna heb geschreven. Ik was serieus in shock toen ik ontdekte dat ik mijn henna masker nog nóóit heb behandeld op mijn site! Terwijl ik het heel regelmatig doe. Voor degenen die niet weten wat henna is: het is een plant waarmee je je haar kan verven. Klik verder voor meer info, tips en mijn masker recept. Zie dit een beetje als het ‘henna 2012 artikel’.

Het allereerste stuk dat ik schreef over henna kan je hier lezen – Hier lees je vooral de basics, wat korte info, etc. Dit artikel komt uit 2008.

Bij het tweede artikel vertel ik hoe het ging – met before en after foto en mijn ervaring.

Mijn eerste filmpje over henna – hier leg ik wat meer uit over henna en laat ik zien hoe je het moet gebruiken.

Het tweede filmpje over henna – deze nam ik twee jaar later op, hier kreeg ik een grappig resultaat.. rood!

Het laatste artikel over henna – deze bevat wat veelgestelde vragen, nog meer tips, etc.

Zo, als je dát allemaal hebt gelezen weet je als het goed is precies wat henna is en waar het goed voor is. Dan nu mijn henna masker. Let op, dit is géén ‘gewoon’ haarmasker! Dit is een masker waarmee je je haar verft. Als je de filmpjes hebt gezien, dan weet je dat je normaal de henna uren moet laten staan, daarna uren in je haar moet laten zitten, enzovoort. Ik heb daar echt niet altijd tijd voor. Toch wil ik wel de voordelen van henna, want het werkt als een supermasker voor je haar. Daarom ben ik gaan experimenteren, zou dit ook sneller kunnen? En met minder gedoe? Toen kwam ik op het touch up masker. Nogmaals, dit is dus een manier om je haar te verven met henna. Als je helemaal nog nooit je haar met henna hebt gedaan, dan krijg je hier een klein beetje kleur door. Als je dit masker wekelijks herhaalt zal je langzaam aan prachtig geverfd haar krijgen. Heb je je haar al volop met henna geverfd, dan is dit een prima manier om de kleur weer wat levendiger te maken. Ik heb periodes waarin ik dit masker elke week doe! Lees alle henna artikelen goed door om te snappen wat henna precies is, voor je hiermee begint.

Wat je nodig hebt: pure henna, een grote fles shampoo, een grote fles conditioner en een glazen kom. Ik gebruik de shampoo en conditioner van Wella Pro Series (shine lijn). Heel eerlijk, dit doe ik puur omdat er lekker veel in zit. Je hebt van beiden veel nodig, dus ga gewoon voor de budgetproof mega flacons.

Neem ongeveer twee volle eetlepels aan henna. Ziet iemand al wat ik fout doe? METAAL! Dit mag eigenlijk absoluut niet in contact komen met het henna goedje. Pas halverwege had ik dit door. Gelukkig heb ik het alleen gebruikt om droge henna in de kom te doen en daarna het volgende ingrediënt er bij de toen, zonder dat ik mixte.

Hierna voeg je twee volle eetlepels conditioner toe. Maak er echt een hoopje van.

Dit is hoe het er nu uit ziet. Henna stinkt vreselijk, maar door de conditioner zal het wel wat lekkerder ruiken.

Dit roer je door elkaar (kijk, hier had ik het door.. een keramiek lepeltje dus!).

Vervolgens voeg je er een beetje kokend water aan toe, zodat het een smeuïg papje wordt. Het moet een beetje de consistentie van yoghurt krijgen.

Dit is perfect!

Nu neem je deze twee dingen mee de douche in: de kom met henna en de shampoo. Je kan dit gewoon doen op een dag dat je haar vies is en je het toch al van plan was om te wassen.

Nu doe je het volgende onder de douche. Maak je haar nat, want hierdoor kan je de henna makkelijker verdelen. Nu breng je het papje aan op je haar. Masseer het goed in, zorg dat álles goed bedekt is. Dit doe je dus op je vieze haar. Een beetje net als bij het kokosvet masker. Draai je haar in een klipje en was de rest van je lichaam. Hou er rekening mee dat er henna op je lichaam kan vallen, haal dit snel weg (anders heb je een henna tattoo). Je zal merken dat het masker heel makkelijk aan te brengen is, omdat het zo romig is door de conditioner. Douche íets langer dan normaal (in mijn geval, een kwartier). Je kan bijvoorbeeld even uitgebreid je lichaam lekker scrubben. Vervolgens neem je de shampoo en was je alles er uit. Je hebt véél shampoo nodig, en ik was het liefst twee keer. Dan ben je klaar!

Natuurlijk zijn jullie benieuwd naar het resultaat. Dit is hoe mijn haar er voor er uit zag. Bruinig, met ver weg nog een rode gloed. Soms zag je het rode op foto’s ineens beter. Ook zag je enorme uitgroei van de vorige keer, wederom op flitser foto’s of als ik echt in het licht stond.

Ook vreemd: wat verdwaalde lichte plukken die haast blond leken in de zon. Het was hoog tijd voor een opfrisbeurt!

En dit is hoe mijn haar er uit ziet na het masker. Silky smooth! Dat was wel te verwachten natuurlijk (dit is altijd met henna), maar de kleur is ook zo mooi! Net iets roder, en prachtig egaal door mijn hele haar.

Hier zie je goed dat mijn haar nu van top tot teen helemaal dezelfde kleur is, terwijl voorheen je toch een kleurverschil zag. En dat door een simpel maskertje.

Mijn henna masker is absoluut een aanrader als je zelf regelmatig je haar verft met henna, of als je wilt beginnen maar nog niet volop uren met henna durft te lopen. Succes!