Flora by Gucci – The Flora Garden Collection

Deze lente komt Gucci met een nieuwe collectie aan verfijnde bloemengeuren: Flora by Gucci: The Flora Garden Collection. Het is een geurboeket geïnspireerd op het beroemde Florapatroon van het modehuis. De collectie bevat vijf prachtige parfums waarvan ik er zelf drie heb. De Flora Garden gebruikt de vijf bloemen die in de historische Floraprint zitten. De geuren die bij de collectie horen zijn: Gorgeous Gardenia, Glamurous Magnolia, Glorious Mandarin, Gracious Tuberose en Generous Violet. Ik heb zelf Gorgeous Gardenia (roze), Glamorous Magnolia (blauw) en Gracious Tuberose (groen). Twee geuren (die ik niet heb) zijn exclusief bij de Gucci stores te krijgen.

Ik zal ze kort per stuk toelichten, daarna zal ik een review met noten en al maken over de drie geuren die ik zelf heb. Hierbij dus een korte omschrijving van alle vijf de geuren:

Gorgeous Gardenia (roze)

Gardenia, sensueel, vrouwelijk, bessen, sprankelend, patchoeli, zwoel.

Glamorous Magnolia (blauw)

Magnolia, stralend, groen, citrus, water, fresia, pioenroos.

Glorious Mandarin (geel)

Sappige mandarijn, pioenroos, tropische rum en ananas, modern, energie, krachtig.

Gracious Tuberose (groen)

Vioolblaadjes, perzik, elegant, frisgroen, zelfverzekerd, dansen, zijdezacht.

Generous Violet (paars)

Verleidelijk, hout, vioolblaadjes, iris, mysterieus, romantisch, suède.

Waarom heb ik maar drie van de vijf geuren? Dat komt omdat alleen deze drie te koop zullen zijn in de luxere parfumeries in Nederland. De andere twee geuren zullen alleen uitsluitend te koop zijn bij de Gucci stores over de hele wereld. Die zijn dus iets exclusiever en moeilijker te krijgen. Voor de echte liefhebber en Gucci fan is het dan extra bijzonder om zo’n fles te bemachtigen. Deze drie zijn dan weer makkelijk te krijgen voor iedere consument.

Ik zal de drie geuren die ik heb, Gorgeous Gardenia (roze), Glamorous Magnolia (blauw) en Gracious Tuberose (groen) nu wat uitgebreider beschrijven met mijn mening en de noten. Ik kan gelijk vertellen dat ik alle drie erg lekker vind, het zijn typische lichte lentegeuren. Als ik het lijstje van de vijf geuren bekijk heb ik het idee dat alleen Generous Violet echt aan de zware kant is. Deze drie geuren, net als de Glorious Mandarin,zijn aan de frisse kant. Typische geuren voor de lente/zomer dus! Ik hou er van.

Flora by Gucci – Gorgeous Gardenia

Ik vind deze geur erg lief ruiken. Lief, maar ook vrouwelijk. Hij ruikt licht, daar hou ik erg van. Met zo’n geur laat je een goede en beschaafde indruk achter denk ik. Ik zou hem overdag dragen, maar ook naar een diner. De geur is vrouwelijk, maar zeker niet zwaar. Je ruikt de rode bessen duidelijk. Ik ben zelf niet zo’n fan van patchouli, gelukkig ruik je dat hier niet erg sterk. De frisse witte gardenia maakt het heel lief en bloemig. De geur ruikt klassiek en geschikt voor iedere vrouw, ik denk niet dat iemand deze af zou slaan als cadeau.

Noten

Top: rode bessen, peer

Midden: witte gardenia, frangipani-bloem

Basis: patchoeli, vleugje bruine suiker

Flora by Gucci - Glamorous Magnolia

Maak me gek, een waterige geur! Deze geur opent ontzettend fris en luchtig, heerlijk. Je ruikt citroenrasp en frisse fresia. Wat een ontzettend luxe ruikende waterige geur zeg, geweldig! Deze geur kan ik de hele zomer lang iedere dag dragen. Thuis, naar het strand, het zwembad en op vakantie. Alsof je zo de frisse zee uit bent gestapt. Daarnaast ruikt hij vrouwelijk en sensueel. Waterige geuren kunnen al snel trashy lijken, bij deze is dat zeker niet het geval. Oh jee, dit zou nog eens een favoriet kunnen worden deze zomer!

Noten

Top: fresia, groene bladeren, citroenrasp

Midden: pioen, magnolia

Basis: musk, sandelhout, warm vleugje chocolade

Flora by Gucci - Gracious Tuberose

Als je houdt van ‘groene’ geuren, dan zit je bij deze goed. De geur ruikt naar frisse plantjes met wat verdwaalde bloemetjes er in. Hij is gebaseerd op tuberoos, maar zelf ruik ik de oranjebloesem ook heel sterk. Een geur die je overdag kan dragen, vooral als je lekker vaak buiten bent. Het ideale cadeau voor die ene vriendin die gek is op de natuur en mooie bloemen. De geur is niet heel sterk, maar wel duidelijk ‘groen’. Daar moet je van houden.

Noten

Top: vioolblaadjes, perzik

Midden: tuberoos, oranjebloesem, roos

Basis: cistus (Rock Rose), wit cederhout

Prijzen

Eau de toilette 30 ml €55

Eau de toilette 50 ml €67

Eau de toilette 100 ml €99

Bodylotion 200 ml €40

Mijn favoriet

Alle drie de geuren zijn erg uniek en lekker. Mijn favoriet is zonder twijfel de blauwe, Glamorous Magnolia. Een heerlijke frisse geur voor de zomer! Gorgeous Gardenia is iets liever en klassieker, deze geur zou het bij iedereen goed doen. Gracious Tuberose is erg ‘groen’, daar moet je van houden. Al met al zijn alle drie de geuren luchtig, geschikt voor de lente en zomer. Ondanks dat het eau de toilettes zijn blijven de geuren toch lang hangen, dat vind ik belangrijk. De geuren zijn te krijgen bij de luxere parfumeries.

6 June 2012 in | 72 Comments

Soortgelijke artikelen

Bespreking

 1. deff

  Ik heb ze ook alle drie geroken, ik vind ze tegen vallen na de recenties van mascha :( Ik had er meer van verwacht..
  Mij te zoet haha

 2. Myrthe

  Klinkt veelbelovend, ik ga deze week zeker even kijken! :)

 3. Sanne

  De glamorous magnolia is ook mijn favoriet! Ik heb hem in april bij het vliegveld in Barcelona (taxfree) gekocht, en ik heb sinds die dag geen ander parfum meer op gehad. In een woord: HEERLIJK!

 4. Felina

  Hahah wat leuk! Ik heb de Gorgeous Gardenia laats gekregen bij Douglas bij zoveel aankopen, maar dan wel de mini versie. Hij is idd erg lekker!

 5. Smilley

  Ik had deze ook al gezien op de boot naar Engeland en terug. Had ze geroken voor de fun en roken op zich wel ok(ik ben 13). Dus als iemand naar Engeland op vakantie gaat met de boot en er misschien op het allerlaatste moment nog achter komt dat ie zijn parfum is vergeten heb je misschien een goede rede om deze parfum te kopen :p

 6. Elizabeth

  De roze lijkt me echt heerlijk! Bedankt voor je review! xx

 7. Kirsten

  Ik vind simpele flesjes juist heel mooi :) tijdloos!

 8. Rinske

  ik had 3 proefmonstertjes daarvan en ze rijken heerlijk! ik vind die groene erg lekker ruiken! maar de blauwe ook wel omdat een wat appartere zoetere geur is! :)

  XXX

 9. Nadine

  Deze had ik vandaag nog opgespoten bij de drogist haha! Hmmmm

 10. Terry

  Je hebt glamorous de eerste keer verkeerd getypt, leuk artikel verder (= ben wel benieuwd naar de eerste twee geuren

 11. Meryem

  Gorgeous Gardenia lijkt me erg lekker:)

 12. AnnaSophia

  Wat ‘n prachtige flesjes!

 13. Conny

  ze ruiken echt lekker

 14. Laura

  Ook heel leuk als decoratie!

 15. Anique

  Vandaag vind ik de samples van deze 3 geuren in mijn brievenbus! Ooit eens aangevraagd geloof ik, ik ben erg benieuwd! :D

 16. Kim

  Ik heb toen mijn stage periode afgelopen was bij Ici Paris xl, onderandere van deze collectie van Gucci de spiegel gekregen, deze is zilver met bloemenprint ik ben helemaal gek op deze spiegel hij is zooo moooiii :-O De geuren zijn ook erg lekker!

 17. nina

  ik heb een proefmonster van de roze, vind hem ook erg lekker!

 18. amany

  Wat leuk zeg die groene achtige lijkt me heel lekker voor in de zomer xxxx

 19. Evelien

  Ik ben benieuwd naar die ‘groene’ geur, ik kan me niet goed voorstellen hoe hij zou ruiken. De blauwe, die waterachtige geur, lijkt me heerlijk. Ik ga er toch niet achter hollen, ik heb al 2 goede parfums en wil zeker Noa van Cacharel nog kopen. Daarbij zou deze van €55 toch net iets té veel zijn ^^ Mooie beschrijving en foto’s van de parfums trouwens! Het perfecte artikel over parfum ^^

 20. Marjet

  Die groene is echt heeeeeeerlijk! Die staat bovenaan mijn verlanglijstje, voor geuren dan hé. Haha. :)

Leave a comment