Iedereen die wel eens bij mij thuis is geweest weet dat ik gek ben op eten en feestjes. Gisteravond vierden wij met familie kerst bij ons thuis, reden genoeg om twee dagen in de keuken te staan. In eerste instantie wilde ik een artikel maken over de cadeautjes die ik heb gekregen, toen bedacht ik me dat het wel leuk zou zijn om te delen wat ik allemaal heb gemaakt. En natuurlijk de vraag: waar zouden jullie een recept van willen zien? Sommige dingen heb ik al eens besproken op mijn site, sommige dingen zijn nieuw. Ik probeer graag nieuwe dingen uit in ieder geval! Ik heb ook wat leuke cadeaus gehad die ik graag laat zien.

Cadeautjes! Super leuk allemaal! Ik heb een cake pop maker gekregen, wanten, een boekje over Jamaica (mijn favoriete vakantie tot nu toe), een groot boek over roartrippen door Amerika (dat wil ik volgend jaar met Gregor doen), ‘twitter voor dummies’ (háhá) en twee boekjes over Amerika. Heel bijzonder, ik kreeg van vrienden (waar we 1e kerstdag waren) ook boekjes over roadtrippen door Amerika. Meant to be? Jawel, volgend jaar een roadtrip! Oh en ‘De voedselzandloper’, een boek over voeding.

Het coolste cadeau kregen Gregor en ik voor ons huis: een juicer! Dat is dus wat anders dan een blender, hier kan je echt sap mee persen uit groente en fruit. Dit willen we echt heel graag, ik kan niet wachten om er mee te spelen! Hebben jullie juice tips?

Dan nu het voedsel wat ik heb gemaakt. Laat maar weten waar jullie een recept van willen zijn, als er veel requests zijn kan ik dat meenemen voor toekomstige zondag-recept-filmpjes. Dit is een makkelijke: tomaten met mayo en dille (klaar, daar heb je het recept gelijk).

Cranberry knoflook rolletjes (mijn favoriete hapje van de avond).

Dit is eigenlijk een recept voor een kip-worst taart. Ik vond zo’n hele taart net iets te veel dus heb de inhoud in bladerdeeg gedaan.

Het idee komt van deze taart (een tijdje terug gepost op instagram).

Mijn schoonvader nam deze paprika-tomaat soep mee (niet mijn recept maar ik kan het vragen). We waren trouwens met z’n zessen.

Mimosa salade, laagjes met zalm er tussen.

Russische salade. Deze heb ik gefilmd, dit komt zondag online!

Spinazie met ui en crème.

Boontjes met cranberries, sinas en bacon.

Zoete aardappelen met marshmallow uit de oven.

Kip kiev.. Lekker gemarineerd stuk kip met boter en kruiden in het midden.

Zo zag een bordje vol met warm eten er uit. Kerstkleuren! Daar is over na gedacht ;)

En als toetje.. kokostaart!

Machtig maar oh zo lekker..

Hebben jullie ook een leuke kerst gehad? Hebben jullie nog (beauty) cadeaus gehad, wat heb je voor lekkers gegeten? Laat het achter bij de comments!