Yes, ik heb weer een foundation-achtig product gevonden dat ‘fijner dan gemiddeld’ is! Namelijk de CC cream van Max Factor. Wat is CC cream? Een stapje verder dan BB cream, deze corrigeert namelijk ook kleur in je huid. Na mijn ervaring met Clinique CC cream (niet heel positief) en L’Óreal (helemaal niet positief) was ik benieuwd of ik ooit nog een fijne CC cream zou tegenkomen. Jep, gevonden! De CC cream van Max Factor kan zo in het rijtje Dior en Clinique BB cream (mijn favorieten). Lees verder voor foto’s!

Tinten

Max Factor CC cream is er in drie tinten: 40 fair, 50 natural en 74 tanned. Fair is echt heel erg licht Net iets te licht voor mijn gezicht. Mijn perfecte kleur is 50 natural, 74 tanned zou ik kunnen gebruiken om mijn gezicht te contouren.

Before

Tijd voor foto’s! In deze week had ik extreem veel last van puistjes bij mijn kin (hormonaal). Dit was net voor mijn peeling, dus de dag er na waren ze gelukkig voor het grootste deel weg. Maar goed, mijn huid is hier vrij dramatisch.

Als concealer

Ontdekking: de kleur 40 fair is echt een ideale concealer voor onder de ogen! Moet je kijken, erg Kim K. De kleur is erg licht en zeer dekkend, waardoor hij mooi het deel onder de ogen kan highlighten. Tipje!

Over het hele gezicht

En dit is met natural over mijn hele gezicht. Wat een dekking!

Kijk ook bij mijn kaaklijn.. geen verschil! En kijk nou hoe glad en egaal het er uit ziet! Wow.

Mijn moedervlekjes zijn minder te zien en ook alle rode vlekjes zijn bedekt. Veel vinden deze CC cream een medium dekking hebben, ik vind hem toch wel érg dekkend.. op een goede manier.

Na een aantal uur

En dit is hoe mijn gezicht er uit ziet na een uur of 5. Je ziet dat hij er op veel stukjes een beetje af is, zoals op mijn kin. Op zich ben ik dat wel gewend, het is ook geen long-lasting product. Maar toch vind ik dit nog steeds beter dan helemaal niks op hebben. Het grootste deel is bedekt!

Met make-up op

En hier met een volledige full-face, inclusief poeder. Hierbij bleef het nog veel langer goed op zijn plek. Wat een mooi en natuurlijk resultaat!

De CC cream van Max Factor is echt een topproduct wat mij betreft. Hij heeft veel verzorgende ingrediënten (zoals jojoba, komkommerwater en rozenbottel). Er zitten ook wel wat siliconen in, al heb ik er (nog) niet echt last van. Ik gebruik deze CC cream nu al een tijdje en ik ben er echt tevreden mee! Ik weet niet precies in hoeverre hij anders is dan een fijne foundation, maar zo gebruik ik hem ook gewoon: als foundation. En hij is goed. De lichtste voor onder de ogen, de medium tint over het hele gezicht. Aanrader!

Mac Factor CC cream is te koop bij de drogisterij voor €13,99.