Ik kan echt heel erg blij worden van prachtige neutrale oogschaduwpaletten. Soms komen merken echt met een knaller van een palette uit, eentje met dé perfecte kleuren voor iedere dag. Zo ook Clinique. Toen ik deze een hele tijd terug al zag bij een presentatie was ik enthousiast – wat een fantastisch doosje! Met 8 prachtige neutrale kleuren voor iedere mogelijke look. Clinique All About Shadow Neutral Territory 2 is limited edition en geschikt voor zelfs de meest gevoelige ogen.

Het doosje is zilver. Niet te veel poespas, zoals we gewend zijn van Clinique.

Als je hem open maakt zie je de acht prachtige kleuren. De eerste vier zijn echt aan de lichte kant, de laatste vier zijn duidelijker en donkerder. Ze zijn allemaal een héél klein beetje glimmend. Echt minimaal, tegen het matte aan. Het is een satijn finish, wat nu natuurlijk heel erg hip is.

En ze hebben namen! Van links naar rechts: Sugar cane, Diamonds and Pearls Duo (light shade), Neutral Territory Duo (light shade), Day Into Date Duo (light shade), Polar Blue Quad (brown shade), Hazy, Black Honey, Morning Java Quad (dark brown shade). Ik weet niet precies waarom de namen zo zijn, ik vermoed dat ze verwijzen naar andere oogschaduw duo’s en doosjes waar ze vandaan komen?

Sugar Cane: Een glimmende frosty winters witte kleur

Diamonds and Pearls Duo (light shade): Mijn favoriete highlighter uit het doosje, een glimmend gele/champagne kleur

Neutral Territory Duo (light shade): Een highlighter die neigt naar beige, mooi op het ooglid

Day Into Date Duo (light shade): De meest warme kleur uit het doosje, licht oranje glimmend

Polar Blue Quad (brown shade): Een perfecte taupe kleur

Hazy: Een iets donkerdere taupe kleur

Black Honey: Een warme koperbruine kleur

Morning Java Quad (dark brown shade): De donkerste kleur uit het doosje, warm chocoladebruin

Toen ik de swatches zag was ik om. Wat gewéldig mooi! De structuur van de oogschaduw is werkelijk boterzacht, ze hebben heerlijk veel pigment en brokkelen absoluut niet. Ik ben fan en besloot ze natuurlijk gelijk te testen in een look.

Ik heb een beetje zitten spelen met de kleurtjes en de taupe tint is echt mijn favoriet, zó mooi! Er zitten een aantal lichte kleuren in die voor mijn gevoel allemaal ‘dienen als highlighter’ maar dat is niet zo erg. Ze zijn wel erg verschillend. Check op deze foto de highlighter onder mijn wenkbrauw! Wow! Allemaal hebben ze fantastisch pigment, je ziet gewoon hoe goed mijn huid bedekt is met kleur.

Ideale kleurtjes om een prachtige ‘fluweel’ look te geven. Ik combineer het hier met nude lips maar zou ze ook samen kunnen dragen met rode lipstick.

Clinique All About Shadow Neutral Territory 2

Wat mij betreft is dit het nieuwste it-palettje om te hebben. Hij is limited edition dus slechts tijdelijk te krijgen. Hij kost €45 en is vanaf eind deze maand exclusief te krijgen via de site van Clinique.