Gisteren had ik weer een shoot voor mijn boek. In deze vlog kon je al zien dat we de hele dag foto’s aan het maken waren. Dit zijn foto’s die binnen in het boek komen, allemaal worden ze los gemaakt. Wat ik precies met de coverfoto wilde doen wist ik nog niet goed. Tot ik met de uitgeverij de foto’s bekeek van die ene dag – één foto sprong er zo duidelijk uit dat het een perfecte coverfoto zou zijn (de setting en hoe de foto gemaakt was vooral). Ideaal! Alleen hij moest dan wel opnieuw gemaakt worden (want hij moest horizontaal en rekening houdend met een titel er op). Dus gisteren ben ik vrijwel de hele dag samen met fotograaf Alexander bezig geweest om deze foto opnieuw te maken, maar dan net iets beter. Per toeval had ik een kappersbezoek er voor en ik deed net iets meer mijn best op mijn make-up. Wie zegt dat je een hele crew nodig hebt voor een fotoshoot? Klik verder voor mijn look!

Haar

Laten we beginnen met hetgeen dat wel erg opvalt: mijn haar! Samen met colorist Drake van Rob Peetoom ben ik al een tijdje bezig met een kleurtransformatie. Van vloekend henna met lelijke uitgroei naar paars-rood. Net voor de shoot had ik een afspraak om mijn haar weer te verven en stylen. Ik ben zó blij met de kleur! Ik krijg vaak de vraag welke kleur dit is. Ik weet de naam niet precies (hij wordt ook speciaal gemixt voor deze tint geloof ik) maar hij is in ieder geval van Redken. Als je toevallig ook bij Rob Peetoom Den Haag komt kan je Drake vragen naar mijn kleur, hij weet de geheime combo! Mijn haar is gestyled door Eline. Zachte lossige krullen. Ik wilde het niet te overdreven gekruld (want dat is gewoon niet mijn natuurlijke haar) maar natuurlijk, zacht en net voor de shoot ging ik er nog extra met de borstel doorheen. Je ziet het trouwens bijna niet op de foto maar ik heb op mijn nagels OPI Don’t Burst My Bubble.

Gezicht

Op mijn gezicht heb ik mijn nieuwe favoriete foundation van het moment gebruikt: Rimmel liquid mousse. Ja, voor een shoot. Hij maakt mijn huid zo prachtig mat en bedekt alles zo goed! Ik heb een beetje concealer van MAC onder mijn ogen en ik heb Sensai poeder gebruikt om alles te fixeren. Om heel eerlijk te zijn heb ik van alles bijna twee keer zoveel gebruikt, omdat je dat toch niet ziet op foto’s. Dat matte is juist goed voor mijn huid die heel snel glanst van lampen.

Producten

De drie belangrijkste producten die ik heb gebruikt:

Milani Luminous Blush ❤ voor een prachtige naturel zachte kleur op mijn wangen

MAC Way To Love lipstick ❤ Wat kan ik zeggen? Kijk hoe hij er uit ziet.. deze lipstick vind ik fantastisch en is bijna op, helaas was hij limited edition.

Clinique All About Shadow Neutral Territory 2 ❤ Mijn nieuwe favoriete oogschaduwpalette met prachtige velvet naturel kleuren.

 Wangen

Ik heb mijn gezicht geshaped met Rimmel bronzer en de blush die ik heb gebruikt is een klassieker: Milani Luminous. Ik besloot geen highlighter te gebruiken, de blush heeft al wat glans en ik wilde het niet té glanzend maken voor de foto.

Lippen

MAC Way To Love is een lange tijd geleden uitgekomen bij een limited edition collectie. Het is echt de meest perfecte zachtroze koele kleur. Als je goed kijkt zie je bijna een soort blauw lila waas. Dit is zo subtiel dat het niet gek staat. Omdat ik ‘koel’ ben past hij daarom goed bij mijn huid (en nu ook mijn haar – kijk hoe goed het matcht!).

Ogen

Voor mijn ogen heb ik mijn nieuwe Clinique doosje gebruikt. Ik ben er echt verslaafd aan! De kleuren zijn zo ontzettend boterzacht, ze zijn heerlijk om mee te werken. Ik heb de gele highlighter, lichte taupe, donkere taupe en donkerste paarse kleur gebruikt. Highlighter onder de wenkbrauw, lichte taupe op het ooglid en er boven (flink blenden), donkere taupe op het ooglid en een beetje omhoog, donkerste kleur aan de buitenkant en onder mijn oog. Ook heb ik de gele highlighter op mijn onderste wimperrand in mijn ooghoed aangebracht.

Daarnaast heb ik een vloeibare eyeliner pen gebruikt (Yves Rocher) en mascara (Esteé Lauder). Ik twijfelde nog of ik een wing zou maken. Maar doordat ik bij mijn vorige fotd heel veel opmerkingen kreeg met ‘ik vind het zonder wing veel natuurlijker staan’ dacht ik: ik doe zonder. Iets meer ‘mijzelf’, ondanks de dikke plamuurlagen.

En dit was mijn look tijdens de covershoot! Ik kan nog geen foto’s laten zien, dat blijft en verassing voorlopig :) Voor iedereen die vraagt wanneer hij uitkomt: als alles goed gaat zal hij als allereerst te koop zijn bij mijn party!