Face of the day ❤ boekcover shoot

Gisteren had ik weer een shoot voor mijn boek. In deze vlog kon je al zien dat we de hele dag foto’s aan het maken waren. Dit zijn foto’s die binnen in het boek komen, allemaal worden ze los gemaakt. Wat ik precies met de coverfoto wilde doen wist ik nog niet goed. Tot ik met de uitgeverij de foto’s bekeek van die ene dag – één foto sprong er zo duidelijk uit dat het een perfecte coverfoto zou zijn (de setting en hoe de foto gemaakt was vooral). Ideaal! Alleen hij moest dan wel opnieuw gemaakt worden (want hij moest horizontaal en rekening houdend met een titel er op). Dus gisteren ben ik vrijwel de hele dag samen met fotograaf Alexander bezig geweest om deze foto opnieuw te maken, maar dan net iets beter. Per toeval had ik een kappersbezoek er voor en ik deed net iets meer mijn best op mijn make-up. Wie zegt dat je een hele crew nodig hebt voor een fotoshoot? Klik verder voor mijn look!

Haar

Laten we beginnen met hetgeen dat wel erg opvalt: mijn haar! Samen met colorist Drake van Rob Peetoom ben ik al een tijdje bezig met een kleurtransformatie. Van vloekend henna met lelijke uitgroei naar paars-rood. Net voor de shoot had ik een afspraak om mijn haar weer te verven en stylen. Ik ben zó blij met de kleur! Ik krijg vaak de vraag welke kleur dit is. Ik weet de naam niet precies (hij wordt ook speciaal gemixt voor deze tint geloof ik) maar hij is in ieder geval van Redken. Als je toevallig ook bij Rob Peetoom Den Haag komt kan je Drake vragen naar mijn kleur, hij weet de geheime combo! Mijn haar is gestyled door Eline. Zachte lossige krullen. Ik wilde het niet te overdreven gekruld (want dat is gewoon niet mijn natuurlijke haar) maar natuurlijk, zacht en net voor de shoot ging ik er nog extra met de borstel doorheen. Je ziet het trouwens bijna niet op de foto maar ik heb op mijn nagels OPI Don’t Burst My Bubble.

Gezicht

Op mijn gezicht heb ik mijn nieuwe favoriete foundation van het moment gebruikt: Rimmel liquid mousse. Ja, voor een shoot. Hij maakt mijn huid zo prachtig mat en bedekt alles zo goed! Ik heb een beetje concealer van MAC onder mijn ogen en ik heb Sensai poeder gebruikt om alles te fixeren. Om heel eerlijk te zijn heb ik van alles bijna twee keer zoveel gebruikt, omdat je dat toch niet ziet op foto’s. Dat matte is juist goed voor mijn huid die heel snel glanst van lampen.

Producten

De drie belangrijkste producten die ik heb gebruikt:

Milani Luminous Blush ❤ voor een prachtige naturel zachte kleur op mijn wangen

MAC Way To Love lipstick ❤ Wat kan ik zeggen? Kijk hoe hij er uit ziet.. deze lipstick vind ik fantastisch en is bijna op, helaas was hij limited edition.

Clinique All About Shadow Neutral Territory 2 ❤ Mijn nieuwe favoriete oogschaduwpalette met prachtige velvet naturel kleuren.

 Wangen

Ik heb mijn gezicht geshaped met Rimmel bronzer en de blush die ik heb gebruikt is een klassieker: Milani Luminous. Ik besloot geen highlighter te gebruiken, de blush heeft al wat glans en ik wilde het niet té glanzend maken voor de foto.

Lippen

MAC Way To Love is een lange tijd geleden uitgekomen bij een limited edition collectie. Het is echt de meest perfecte zachtroze koele kleur. Als je goed kijkt zie je bijna een soort blauw lila waas. Dit is zo subtiel dat het niet gek staat. Omdat ik ‘koel’ ben past hij daarom goed bij mijn huid (en nu ook mijn haar – kijk hoe goed het matcht!).

Ogen

Voor mijn ogen heb ik mijn nieuwe Clinique doosje gebruikt. Ik ben er echt verslaafd aan! De kleuren zijn zo ontzettend boterzacht, ze zijn heerlijk om mee te werken. Ik heb de gele highlighter, lichte taupe, donkere taupe en donkerste paarse kleur gebruikt. Highlighter onder de wenkbrauw, lichte taupe op het ooglid en er boven (flink blenden), donkere taupe op het ooglid en een beetje omhoog, donkerste kleur aan de buitenkant en onder mijn oog. Ook heb ik de gele highlighter op mijn onderste wimperrand in mijn ooghoed aangebracht.

Daarnaast heb ik een vloeibare eyeliner pen gebruikt (Yves Rocher) en mascara (Esteé Lauder). Ik twijfelde nog of ik een wing zou maken. Maar doordat ik bij mijn vorige fotd heel veel opmerkingen kreeg met ‘ik vind het zonder wing veel natuurlijker staan’ dacht ik: ik doe zonder. Iets meer ‘mijzelf’, ondanks de dikke plamuurlagen.

En dit was mijn look tijdens de covershoot! Ik kan nog geen foto’s laten zien, dat blijft en verassing voorlopig :) Voor iedereen die vraagt wanneer hij uitkomt: als alles goed gaat zal hij als allereerst te koop zijn bij mijn party!

17 January 2014 in , | 202 Comments

Soortgelijke artikelen

Bespreking

 1. Zizi says:

  De lipstick is prachtig! Bij de kerstlook was er ook weer zo’n mooie limited! Volgende keer gelijk 5 stuks kopen.

 2. Sanne says:

  Wauw mooie natuurlijke look!

 3. Emke x says:

  Erg mooie lipkleur en weer die erg mooie bruine look met dat palletje van clinique! <3

 4. Anoeska says:

  Wat een mooie look heb je gemaakt. Die foundation ziet er heel goed uit! Ben ontzettend benieuwd naar je boek. :)

 5. kiki says:

  WAUW prachtig ! ik ben heel benieuwd naar je boek! gelukkig ben ik erbij op je party! nou had ik een vraagje! hoe duur gaat je boek kosten? :) Dan kan ik er rekening mee houden i.v.m geld opnemen :) xoxokiek

 6. Melissa says:

  Prachtige look!

 7. Iris says:

  Wat en prachtige haarkleur!

 8. warshana says:

  Wauw je haar is echt prachtig van kleur :D Mi likes it!
  Je ogen springen er echt mooi uit.

 9. BBeauty says:

  Je haar kleur matcht nu echt perfect met je ogen, heel mooi!

 10. Lisa says:

  Heel mooi
  Echt leuk dat je je helemaal zelf hebt gemake upt
  Ben echt benieuwd naar je boek!
  Wanneer komt je boek uit?
  Xx lisa

 11. gerdien says:

  hoi mashaa

  waneer komt je boek?
  ik wil het boek wel

  groetjes

 12. Laura says:

  Wauw, je ogen knallen echt door je nieuwe haarkleur. Mooi!

 13. nicky says:

  Leuke lippen stift die wil ik ook! x Nicky.

 14. Sophie says:

  Hoi!
  Mooie look! Prachtige lipstick van MAC, hoop dat die nog eens terug komt. ps. er staat in het laatste stuk: verassing ipv verrassing.

  Xx Sophie

 15. Melissa says:

  Super mooie look! Ik ben héél benieuwd naar je boek :)

 16. Maartje says:

  Mooi!! heel passend dat je je eigen make up doet voor de foto’s . hier en daar wat hulp van een professional is ook niet erg! Het moet er allemaal mooi uitzien op de foto, net dat beetje extra dan normaal in je foto’s of video’s. goede timing als je eerste boek op je party al te koop is..nu staat er wel druk op dat je het af moet hebben ;)

 17. Mooie haarkleur! Ben echt benieuwd naar de foto’s!

 18. Anna says:

  Haarkleur was het eerste wat me opviel, wat een PRACHTIGE kleur!! Staat je écht super goed!!

 19. Nina says:

  Zou je die Clinique palette, op video willen zetten. Dan kunnen we zien hoe je die ooglook maakt ♥

 20. Kashmira says:

  Wat zie je er mooi uit Mascha, jeetje, je bent echt heel knap :) je nieuwe haarkleur is ook heel mooi!

 21. aprilia says:

  Jou haar past super mooi bij de kleur van je irissen

 22. Bianca says:

  Heel mooi! Ben echt benieuwd naar je boek!

 23. Anouk says:

  Ik ben benieuwd naar de cover, je ziet er prachtig uit met je nieuwe haarkleur!

 24. Erika says:

  Ik hoop maar dat je boek VOOR 21 Mei verkrijgbaar is want dan kan ik hem nog voor mijn verjaardag vragen!

 25. tiana says:

  mooi opgemaakt mascha !
  zou je een keer willen laten zien hoe je de goede lipstick/gloss bij welke soorten oogschaduw kan doen ?
  bijvoorbeeld welke soorten nude lipsticks erzijn een nude tag ofzo haha. ik weet nooit wat er dan bij vast en dan vloekt het. soms is de nude kleur dan te bruin achtig of te roze bij mij.

 26. Hester says:

  Oeh het wordt echt echt dan nu zeg! Ben heel erg benieuwd naar de coverfoto en je boek zelf vooral!

Leave a comment