Trends voor lente/zomer 2014

Vorige week ging ik naar een trendpresentatie van L’Oreal, waarbij alle trends van lente/zomer 2014 werden besproken. Super fashion blogster Linda Tol werd bekend gemaakt als ambassadrice van L’Oreal en had een fantastische presentatie gemaakt met alle trends die er aan komen in de lente en zomer. Nou moet ik dit er bij zeggen: Linda ken ik al een tijdje en ze ziet er werkelijk áltijd ontzettend fashionable uit. Zo’n type dat altijd 3 seizoenen vooruit loopt en er altijd tip-top uit ziet. Ik heb een foto gemaakt van al haar slides en alle credits voor deze trendpresentatie gaan naar haar. Kijk mee naar alle trends van lente/zomer 2014!

Minimal Pastel

Romantische minimalistische kleding en stijl. Bloemenprints, blauw, mintgroen (hebben we hem weer..) en lichtroze. Dit zag ik terug in een geweldige nagellak collectie die L’Oreal uit zal brengen, eentje met allemaal off-white tinten. Dus een blauw lak die net niet wit is, een gelige lak die bijna wit is, enzovoort. Ik denk dat dit dé trend wordt op nagelgebied deze lente/zomer!

Inspiratie plaatjes in de pastel stijl.

Naturel

Doorzichtige stoffen, klassiek en wijdvallende blousen. Op beauty gebied ook wel de nude look.

Matchy matchy

Deze trend gaat volgens Linda huge worden: matchy matchy! Dus twee kledingstukken die matchen, denk aan een broek met een gek patroontje en een bovenkant met datzelfde gekke patroontje.

Voorbeeldjes. Een tas en broek in dezelfde stijl is ook zoiets. Of als koppeltje dezelfde trui aan.

Arty

Scherpe felle lijnen, met name de look bij Chanel (rechts) is een inspiratie voor deze trend. Knalkleurtjes, geen zacht geblend maar kleuren die duidelijk hard zijn aangebracht.

Bohemian

Ik heb zelf heel weinig met deze trend, hij lijkt werkelijk elk seizoen wel op zijn eigen manier terug te komen. Bohemian is een beetje gladiator-like, met overal prints en diverse kleurtjes.

Structuur

Natuurlijk weten jullie inmiddels dat structuur hotter than hot is, deze trend blijft zeker nog een tijdje doorgaan. Dit zie je nu echt óveral terug op beautygebied. Zowel in de nagels (denk aan zanderige lak) als oogschaduw (alle verschillende structuren die je kan krijgen) als lipproducten (is het mat? glanzend? velvet? alles kan).

Voorbeelden. Ik heb een soort haat-liefde verhouding met structuren.. ik krijg er vaak een nagels-op-schoolbord-gevoel van als ik langs een hele grove structuur ga. Maar ik kan het ook heel mooi vinden om naar te kijken.

Rockmance

Rocky romantisch. Je ziet enorm veel leer (ik hoorde laatst dat ‘leer het nieuwe denim’ is) en gecombineerd met stoer haar. Stoer is op haargebied sowieso wel een goed woord, stoer, messy en toch stijlvol.

Fringe

Overal zwierige franjes. Ik vind het leuk voor aan een bikini, maar verder.. combineer franjes met extreem rustige make-up, anders wordt het snel te veel. Ook lijkt het heel erg op warrig haar, probeer je haar daarom het liefst niet te druk te maken als je het hiermee combineert.

Greys

Een mega trend voor de komende periode: grijs. Grijs haar, grijze kleding, grijze kleuren in make-up. Heel erg koel en metallic. Ik vind het haar rechtsonder echt heel erg mooi!

Luminous light

Satijn en transparant, ‘glowy’ is ook een bekende trend. Op het gebied van kleding blijf ik hier het liefst zo ver mogelijk vandaan, wat make-up betreft is het wel leuk om mee te spelen. Lekker veel highlighter en mooie champagnetinten gebruiken. Voor het haar kan je een glansspray pakken voor een mooi effect.

Tableau

Volgens Linda duurt het nog wel even voor deze trend er is (denk pas herfst of later) maar deze trend komt er zeker: schilerachtig, donker, diep. Hij doet me direct denken aan Riri Woo en ik kan me voorstellen dat er meer van dit soort producten gaan uitkomen.

Mechanical

De industriële wereld meets de beauty en fashion wereld. Ik weet niet zo goed of ik hier heel vrolijk van wordt, maar de kleur oranje-grijs zou een belangrijke zijn in deze trend.

Secret

Ten slotte de trend genaamd Secret. Heel veel donkerrood fluweel. Dit is natuurlijk helemáál Riri Woo. Wil je hip op een feestje verschijnen, draag een fluweel donkerrode lipstick.

Wat is jullie favoriete trend?

Persoonlijk vind ik minimal pastel wel erg mooi, ik hou daar wel van. Matchy matchy vind ik wel grappig (wel een duur grapje, om zo een hele garderobe vol te hebben..) en greys spreken mijn ook enorm aan. Wat vinden jullie?

17 January 2014 in , | 143 Comments

Soortgelijke artikelen

Bespreking

 1. Coolertje

  Super leuk en ook handig!

 2. Nirine

  Zou het kunnen dat je ipv ‘Structuur’ ‘Textuur’ bedoelt? Want structuur is iets anders he, dat niet klopt in deze context! hopelijk zie je dit nog! voor de rest top artikel!

 3. Daniëlle

  Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het een beetje raar vind.. Ze zeggen dan dit is de trend van de aankomende lente en zomer, maar je ziet eigenlijk alle stijlen wel? haha

 4. Julia

  wat een leuke trends!
  Ik ben zelf helemaal weg van Pasteltinten!

  Echt een heel handig artikel :)

  Xx Julia

 5. P

  Dus wat eigenlijk niet? Even serieus..

 6. Anoeska

  Interessant om alles zo onder elkaar te zien. Zitten leuke trends tussen!

 7. Nena

  Leuk artikel! Toch ga ik me altijd afvragen wat er dan NIET in de mode is dit jaar.. Zo’n waslijst met dingen die best wel tegen elkaar in gaan, maar bohemian is denk ik dan wel mijn favoriet :)

 8. isa

  Ik vind minimal pastel super mooi! Het fijne is ik heb een heel bleke huid (ik ben roodharig) en dan is een felle kleur niet zo mooi

 9. lisanne

  Super leuk! Echt mijn stijl. Wanneer komt er weer eens een makeup stash??
  Liefss

 10. aniek

  mijn stijl is echt precies pastel en rockmance!!
  ik combineer dan bijvoorbeeld een pastelbouse met zwart skinny met leren accenten!
  dit was zo grappig om te lezen!
  ik vind ‘greys’ ook heel awesome en ben heel erg fan van riri woo :)

 11. nicky

  Leuke kapsels x Nicky

 12. Chloe

  mijn stijl is een beetjes een mix van rockmance, tableau en secret door elkaar. een heel klein beetje geneigd naar goth

 13. lily

  Ik heb een beetje mijn eigen stijl, haha, beetje urban/rock

 14. Katmer

  Oh wauw ik vind echt heeel veel geweldig ! En ik ben gek op leer dus mooi :)
  ik vind zulke trend artikelen heel,leuk om te lezen , blijf ze posten ! X

 15. Manon

  Naturel, doorzichtige stofjes, wijdvallende blouses en blote huid, ik zeg YES!!!

 16. Michelle

  Yes, burgundy colors komen ook naar nederland, finally

 17. zoe

  ik heb meer met de pastel kleuren denk ik…

 18. behealthybehappy

  Wat leuk om vast de trends te zien! Ik vind de nude en pastel trend het mooist!

 19. anna

  Hotter than* hot. Jij hebt toch in Amerika gewoond? :s

  • Mascha

   Haha, 15 jaar geleden 1 jaar, dit houdt niet gelijk in dat ik voor eeuwig foutloos Engels schrijf :P Ik pas het even aan!

 20. Eva

  Ik denk dat de pastel trend helemaal mijn ding is, ik ben gek op pastelkleuren

 21. Danielle

  Ik denk dat ik maar de winterkleuren blijf dragen die volgend winter ook terugkomen: kant, fluweel, donkergroen, wijnrood, petrolblauw…dat zijn mijn kleuren. Pastel: daar ben ik al mijn hele leven allergisch voor! Vind het niets: staat leuk als je wat getint bent, maar ik zie er ziek uit als ik pastel draag.

 22. Lisanne

  Heey Mascha,

  Ik ben helemaal weg van de minimal pastel look. Vorig jaar had ik ook al heel erg veel van de kleuren in mijn kledingkast hangen, dus die kan ik gelukkig nog een jaar lekker blijven dragen, met natuurlijk een aanvulling van dit jaar erbij. :)
  Echt een super leuk artikel!

  xxx Lisanne

 23. Cha

  Ik vind het super leuk dat er zoveel trends zijn, dus voor ieder wat wils. Niet dat ik per se met de trend mee ga altijd maar het is wel leuk om erachter te komen dat je ergens iets heb liggen wat toevallig (weer) een trend is. Ook leuk dat heel veel terug komt en dat het niet meer is zoals “vroeger” dat alles één seizoen meegaat.

 24. melissa

  superleuk artikel.
  wel een beetje verwarrend dat de tekst in het begin boven de plaatjes staat en later er onder. ik keek eerst naar het verkeerde plaatje haha.

 25. Suzanne

  Goed artikel! Mooie trends, het zijn er ook zo veel! Over de nagels met pasteltinten heb je zelfs vorig jaar al een artikel geschreven, maar dat is ook zo mooi dat ik denk dat het nog lang ‘in’ blijft.

Leave a comment