Vorige week ging ik naar een trendpresentatie van L’Oreal, waarbij alle trends van lente/zomer 2014 werden besproken. Super fashion blogster Linda Tol werd bekend gemaakt als ambassadrice van L’Oreal en had een fantastische presentatie gemaakt met alle trends die er aan komen in de lente en zomer. Nou moet ik dit er bij zeggen: Linda ken ik al een tijdje en ze ziet er werkelijk áltijd ontzettend fashionable uit. Zo’n type dat altijd 3 seizoenen vooruit loopt en er altijd tip-top uit ziet. Ik heb een foto gemaakt van al haar slides en alle credits voor deze trendpresentatie gaan naar haar. Kijk mee naar alle trends van lente/zomer 2014!

Minimal Pastel

Romantische minimalistische kleding en stijl. Bloemenprints, blauw, mintgroen (hebben we hem weer..) en lichtroze. Dit zag ik terug in een geweldige nagellak collectie die L’Oreal uit zal brengen, eentje met allemaal off-white tinten. Dus een blauw lak die net niet wit is, een gelige lak die bijna wit is, enzovoort. Ik denk dat dit dé trend wordt op nagelgebied deze lente/zomer!

Inspiratie plaatjes in de pastel stijl.

Naturel

Doorzichtige stoffen, klassiek en wijdvallende blousen. Op beauty gebied ook wel de nude look.

Matchy matchy

Deze trend gaat volgens Linda huge worden: matchy matchy! Dus twee kledingstukken die matchen, denk aan een broek met een gek patroontje en een bovenkant met datzelfde gekke patroontje.

Voorbeeldjes. Een tas en broek in dezelfde stijl is ook zoiets. Of als koppeltje dezelfde trui aan.

Arty

Scherpe felle lijnen, met name de look bij Chanel (rechts) is een inspiratie voor deze trend. Knalkleurtjes, geen zacht geblend maar kleuren die duidelijk hard zijn aangebracht.

Bohemian

Ik heb zelf heel weinig met deze trend, hij lijkt werkelijk elk seizoen wel op zijn eigen manier terug te komen. Bohemian is een beetje gladiator-like, met overal prints en diverse kleurtjes.

Structuur

Natuurlijk weten jullie inmiddels dat structuur hotter than hot is, deze trend blijft zeker nog een tijdje doorgaan. Dit zie je nu echt óveral terug op beautygebied. Zowel in de nagels (denk aan zanderige lak) als oogschaduw (alle verschillende structuren die je kan krijgen) als lipproducten (is het mat? glanzend? velvet? alles kan).

Voorbeelden. Ik heb een soort haat-liefde verhouding met structuren.. ik krijg er vaak een nagels-op-schoolbord-gevoel van als ik langs een hele grove structuur ga. Maar ik kan het ook heel mooi vinden om naar te kijken.

Rockmance

Rocky romantisch. Je ziet enorm veel leer (ik hoorde laatst dat ‘leer het nieuwe denim’ is) en gecombineerd met stoer haar. Stoer is op haargebied sowieso wel een goed woord, stoer, messy en toch stijlvol.

Fringe

Overal zwierige franjes. Ik vind het leuk voor aan een bikini, maar verder.. combineer franjes met extreem rustige make-up, anders wordt het snel te veel. Ook lijkt het heel erg op warrig haar, probeer je haar daarom het liefst niet te druk te maken als je het hiermee combineert.

Greys

Een mega trend voor de komende periode: grijs. Grijs haar, grijze kleding, grijze kleuren in make-up. Heel erg koel en metallic. Ik vind het haar rechtsonder echt heel erg mooi!

Luminous light

Satijn en transparant, ‘glowy’ is ook een bekende trend. Op het gebied van kleding blijf ik hier het liefst zo ver mogelijk vandaan, wat make-up betreft is het wel leuk om mee te spelen. Lekker veel highlighter en mooie champagnetinten gebruiken. Voor het haar kan je een glansspray pakken voor een mooi effect.

Tableau

Volgens Linda duurt het nog wel even voor deze trend er is (denk pas herfst of later) maar deze trend komt er zeker: schilerachtig, donker, diep. Hij doet me direct denken aan Riri Woo en ik kan me voorstellen dat er meer van dit soort producten gaan uitkomen.

Mechanical

De industriële wereld meets de beauty en fashion wereld. Ik weet niet zo goed of ik hier heel vrolijk van wordt, maar de kleur oranje-grijs zou een belangrijke zijn in deze trend.

Secret

Ten slotte de trend genaamd Secret. Heel veel donkerrood fluweel. Dit is natuurlijk helemáál Riri Woo. Wil je hip op een feestje verschijnen, draag een fluweel donkerrode lipstick.

Wat is jullie favoriete trend?

Persoonlijk vind ik minimal pastel wel erg mooi, ik hou daar wel van. Matchy matchy vind ik wel grappig (wel een duur grapje, om zo een hele garderobe vol te hebben..) en greys spreken mijn ook enorm aan. Wat vinden jullie?