Ik heb gevoelige ogen, en heb dus een klein probleem met mijn eyeliner/mascara/oogschaduw, als ik bijvoorbeeld eyeliner op doe dan knipper ik telkens met mijn oog, dus dan zit de eyeliner overal, wat kan ik hier aandoen?

Als je direct moet knipperen zodra je iets aanbrengt is het tijd om dit product weg te gooien. Met gevoelige ogen moet je altijd een beetje oppassen met de producten die je gebruikt. Sommige merken gebruiken graag parfum in hun make-up (zoals Bourjois), hier kan niet iedereen tegen. Aan de andere kant zijn er ook weer veel merken die juist bedoeld zijn voor de gevoelige ogen. Clinique is daar het duidelijkste voorbeeld van, zij hebben zowel huidverzorging als make-up voor de zeer gevoelige huid. Vichy is ook zo’n merk dat cosmetica heeft voor de gevoelige huid en verder hebben veel merken vaak wel een hypoallergene lijn. Let ook op dat je producten niet te lang gebruikt: een mascara kan je het beste na 3 maanden weg gooien, hetzelfde geldt voor een vloeibare eyeliner. Hele vloeibare producten pikken snel bacteriën op en doordat je het steeds opent en sluit komt er lucht bij.

Hallo Mascha. Ik hoop echt dat je mij kan helpen. Ik ben gek op oogpotlood en ik vind het super mooi als ik het onder mijn ogen aanbreng (op mijn waterlijn). Ik heb werkelijk elke kohl oogpotlood geprobeerd die er bestaat, maar ze gaan er allemaal super snel af! Al mijn vriendinnen om mij heen gebruiken ook oogpotlood, bij hun blijft het er de hele dag op zitten. Alsof ik vette ogen heb ofzo. Ik besloot laatst de gelliner van Maybelline te proberen en jahoor, dat gaat er bij mij ook af! Mascha weet jij misschien wat ik hieraan kan doen?

Helaas is het inderdaad zo dat oogleden (en sowieso de huid om de ogen heen) bij de één vetter kan zijn dan bij de ander. Ook de waterlijn is bij sommige mensen veel natter. Een trucje is om eerst met een droog wattenstaafje over je waterrand te gaan voordat je potlood aanbrengt. Vervolgens zet je maar een dun streepje, niet te dik. Als het dik is kan het gaan glijden en gaat het mis. Werkt dit nou ook niet, dan kan je altijd nog een look er omheen maken: breng onder en boven je ogen een randje met donkere oogschaduw aan. Een soort smokey look voor iedere dag. Als je oogpotlood dan uitloopt komt het hier gewoon in. Gelliner kan inderdaad ook uitlopen. Probeer eens het zwarte oogpotlood van Etos eigen merk, wat mij bestreft is dit nog steeds één van de beste oogpotloden die er is.

Jij vertelde al een aantal keer dat je fan bent van de sensation nails. Nu wil ik graag zo een pakket aanschaffen, maar op één voorwaarden. Het mag niet stinken. Is de geur van de gel sensation nagellak net zo sterk als bij gewonen nagellak?

Nee! Gelukkig niet zeg! Ik heb ook echt een hekel aan de geur van nagellak (ik krijg er migraine van). Ik was zo blij toen ik ontdekte dat gellak geurloos is! Als je heel dichtbij gaat ruiken dan ruik je ver weg iets van plastic, maar lang niet zo vies als gewone lak. Ik ken trouwens veel mensen die nagellak (en remover) juist heerlijk vinden ruiken. Dat heb ik nooit begrepen, haha! In ieder geval is het bijna geurloos, alleen het watertje waarmee je je nagels ontvet ruikt een beetje fris naar alcohol.