Stel je vraag

Ik heb gevoelige ogen, en heb dus een klein probleem met mijn eyeliner/mascara/oogschaduw, als ik bijvoorbeeld eyeliner op doe dan knipper ik telkens met mijn oog, dus dan zit de eyeliner overal, wat kan ik hier aandoen?

Als je direct moet knipperen zodra je iets aanbrengt is het tijd om dit product weg te gooien. Met gevoelige ogen moet je altijd een beetje oppassen met de producten die je gebruikt. Sommige merken gebruiken graag parfum in hun make-up (zoals Bourjois), hier kan niet iedereen tegen. Aan de andere kant zijn er ook weer veel merken die juist bedoeld zijn voor de gevoelige ogen. Clinique is daar het duidelijkste voorbeeld van, zij hebben zowel huidverzorging als make-up voor de zeer gevoelige huid. Vichy is ook zo’n merk dat cosmetica heeft voor de gevoelige huid en verder hebben veel merken vaak wel een hypoallergene lijn. Let ook op dat je producten niet te lang gebruikt: een mascara kan je het beste na 3 maanden weg gooien, hetzelfde geldt voor een vloeibare eyeliner. Hele vloeibare producten pikken snel bacteriën op en doordat je het steeds opent en sluit komt er lucht bij.

Hallo Mascha. Ik hoop echt dat je mij kan helpen. Ik ben gek op oogpotlood en ik vind het super mooi als ik het onder mijn ogen aanbreng (op mijn waterlijn). Ik heb werkelijk elke kohl oogpotlood geprobeerd die er bestaat, maar ze gaan er allemaal super snel af! Al mijn vriendinnen om mij heen gebruiken ook oogpotlood, bij hun blijft het er de hele dag op zitten. Alsof ik vette ogen heb ofzo. Ik besloot laatst de gelliner van Maybelline te proberen en jahoor, dat gaat er bij mij ook af! Mascha weet jij misschien wat ik hieraan kan doen?

Helaas is het inderdaad zo dat oogleden (en sowieso de huid om de ogen heen) bij de één vetter kan zijn dan bij de ander. Ook de waterlijn is bij sommige mensen veel natter. Een trucje is om eerst met een droog wattenstaafje over je waterrand te gaan voordat je potlood aanbrengt. Vervolgens zet je maar een dun streepje, niet te dik. Als het dik is kan het gaan glijden en gaat het mis. Werkt dit nou ook niet, dan kan je altijd nog een look er omheen maken: breng onder en boven je ogen een randje met donkere oogschaduw aan. Een soort smokey look voor iedere dag. Als je oogpotlood dan uitloopt komt het hier gewoon in. Gelliner kan inderdaad ook uitlopen. Probeer eens het zwarte oogpotlood van Etos eigen merk, wat mij bestreft is dit nog steeds één van de beste oogpotloden die er is.

Jij vertelde al een aantal keer dat je fan bent van de sensation nails. Nu wil ik graag zo een pakket aanschaffen, maar op één voorwaarden. Het mag niet stinken. Is de geur van de gel sensation nagellak net zo sterk als bij gewonen nagellak?

Nee! Gelukkig niet zeg! Ik heb ook echt een hekel aan de geur van nagellak (ik krijg er migraine van). Ik was zo blij toen ik ontdekte dat gellak geurloos is! Als je heel dichtbij gaat ruiken dan ruik je ver weg iets van plastic, maar lang niet zo vies als gewone lak. Ik ken trouwens veel mensen die nagellak (en remover) juist heerlijk vinden ruiken. Dat heb ik nooit begrepen, haha! In ieder geval is het bijna geurloos, alleen het watertje waarmee je je nagels ontvet ruikt een beetje fris naar alcohol.

422 Comments

 • lisaaaatje says:

  ik heb het ook.
  het is heel irritant.
  maar mijn tip is hou je oog vast.
  dat helpt waardoor je mascara enzo allenmaal weer mooi is en het niet aan alle kanten zit

 • abinaya says:

  Lieve mascha mijn gezicht is heel droog en al ik daar creme op doe tintelt het doe wat moet ik doen???

 • Genelva says:

  Heey allemaal ik ben een enorme fan van nagellak en hou ervan om die streepjes bovenaan je nagels te lakken , alleen ik kan het niet ik doe het heel slordig.
  Kunnen jullie mij misschien tips geven…….

  XXX Genelva

 • Manon says:

  Hoi mascha
  Ik heb echt een goede raad nodig……..
  Ik heb een heel hoofd vol met sproeten alleen als ik dan iets van make-up op doe dan ziet dat het er heel raar uit. Kan jij me helpen.
  Groetjes manon

 • kiona says:

  hoi mascha,
  weet jij misschien een goede stijltang die niet zo heel duur is? ik heb heel er krullerig haar en heb al een stijltang maar ik heb niet echt het idee dat het werk heb jij misschien tips voor mijn haar stijl te krijgen en weet jij ook misschien een goede goedkope stijltang?

  groetjes kiona

 • noel says:

  hoi
  ik heb een paar nieuwe kwasten gekocht voor mijn oogschauw maar ze nemen bijna geen poeder mee.
  heb jij tips voor kwasten die niet zo duur zijn maar toch goed

 • Sophie says:

  heey marscha

  het lijkt me leuk als je weer eens een vlog maakt ik ben er zo gek op elke dag ben ik weer van de partij .

  en ik weet dat heel veel mensen dat ook doen
  ik mis je vlogs
  xxxx Sophie

 • Sumeyya says:

  Hoi Mascha!

  Ik heb een dringende vraaag!!
  Weet jij misschien waar ik het speciale tattoo concealer kan kopen? ( om tattoo en dergelijke te verbergen)

  thank you xx

  • xavie says says:

   he mascha ik ben bijna 13 en heb een probleem ik zet soms make-up maar ik krijg dan zo een jeuk op mijn gezicht en ga dan krabben en mijn vraag is hoe weet ik welke make-up ik kan dragen en ik heb nog een idee zou je mischien ook soms uit dat kookboek van je vriendin recepten kunnen filmen want bij je vlog van de bios had je schuimpjes gemaakt en ik vond het erg leuk hoe je dat deedt en ik hoop dat ik een antwoort krijg veel lief een grote fan

 • Sas says:

  Hallo Mascha,
  Als ik eyeliner aanbreng ben ik daar echt heel lang mee bezig omdat ik best lange wimpers heb, en zodra ik met het kwastje over m’n ooglid ga zit alles in mijn wimpers. Een pennetje heb ik ook wel eens geprobeerd, alleen die krijg ik niet meer weg als ik een foutje heb gemaakt…

  Heb je een tip voor mij?

 • Shanna says:

  Hoi Mascha, ik heb een paar foundations uitgeprobeerd.
  Mijn gezicht is vrij licht met sproetjes. Ik heb al wat foundations en bb-creams uitgeprobeerd, maar het kleurt niet mooi bij mijn hals… vele zijn te donker voor mij Ik weet niet wat voor foundation ik zou moeten kopen, het kost ook veel geld om foundations te kopen die niet mooi passen bij je huidkleur.. Heb je misschien een foundation die je mij zal aanraden..? X

 • tessa says:

  Hoi!
  Klopt het dat als je rond je 12e al foundation, concealer en dat soort dingen op je gezicht gebruikt, je later meer rimpels krijgt? Dit zei laatst iemand tegen mij en ik weet niet of het klopt….
  xx

 • Karlijn says:

  Lieve Mascha, ik heb een vraag over nagellak. Het is msischien nog iets te vroeg om erover na te denken, maar ooit zullen mijn voetjes toch weer tevoorschijn komen in open schoenen. Ik ben gek op nagels lakken, maar ik weet niet goed hoe ik vingernagellak moet combineren met teennagellak. Kun je dezelfde kleur gebruiken of is dit een absolute no-go? Wat zou jij adviseren?
  Liefs!

 • ikram says:

  heeyy kan iemand me helpen?

  Ik heb namelijk een probleem met lipsteen producten, van die soort lipglossjes die uitdrogen en heel lang op je lippen blijven. Wanneer ik het gebruik drogen mijn lippen HEEL erg uit terwijl dat nooit is als ik niks op mn lippen heb en je ziet duidelijk de grens van mn onderlip aan de binnenkant tot waar ik het product heb aangebracht. wie heeft er tips????

 • eva says:

  Hee masha,
  ik heb al sinds mijn puberteit last van puistjes-uitbrekingen. Als ik bijvoorbeeld een creme op heb gedaan kan ik later opeens heel veel puisten krijgen. Ik kan dus bijna geen een creme gebruiken en van anti-puistencremes krijg ik vaak juist meer puisten. Heb jij misschien een idee hoe dit kan of voorkomen kan worden?

 • Sylke says:

  Heeeyy Mascha,
  Ik heb een vraag waar ik echt heel graag antwoord op wil en aangezien dat er vandaag nog geen stel je vraag online is gekomen doe ik het nog maar via deze:
  Ik heb echt extreem droge handen en lippen. Zo erg dat er ook wel eens wondjes in komen. Ik probeer er wel eens kokosvet op te doen maar dat blijft, zeker op mijn handen, heel vet. Meestal wordt het dan toch gewone handcrème, maar dat werkt niet zo lang. Heb je nog tips?

  • Karlijn says:

   probeer een body lotion te zoeken die bij jou huid past. Als je bereid bent om veel geld te betalen moet je een ”expert” vragen voor opties

 • Malak says:

  Hallo mascha ik ben 10 jaar en ik wil heel graag dat tatjana gaat zingen

 • Liene says:

  Kun je een keer meer INFO over JOU vertellen ?!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>