Stel je vraag

Ik heb een erg droge huid! Wat kan ik hiervoor gebruiken? Heb al heel veel middeltjes gebruikt maar het helpt nog niet en daarbij heb ik er ook pukkels bij, daarvoor gebruik ik een spul waardoor de pukkels uitdrogen maar ook weer mijn gezicht droger maakt. Wat kan ik doen?

Een fout die veel mensen maken met pukkeltjes: vooral heel veel uitdrogen. Het lijkt in eerste instantie ideaal (want je puistjes drogen er wel door uit) maar op lange termijn is het alleen maar erger voor je huid. Doordat je je huid volledig uitdroogt zal het juist meer talg aanmaken waardoor je meer puistjes krijgt op den duur. Het is dus belangrijk om vooral géén producten te gebruiken die de huid uitdrogen. Je kan beter gaan voor producten voor de normale huid, kijk na een tijdje eens wat dit met je huid doet. Wellicht gaan de puistjes dan langzaamaan weg omdat je huid weer terug in balans is. Als je echt dikke joekels van puistjes hebt, probeer dan eens plaatselijk aan spot treatment te doen. Dit houdt in dat je alleen echt op dat puistje een product aanbrengt (zoals een soort SOS stick) waardoor alleen dit puistje uitdroogt.

Hoe lang is parfum houdbaar?

Parfum is qua beautyproducten vrijwel het langst houdbaar, mits je het goed bewaart. Probeer je geuren altijd op een donkere plek te zetten en het liefst in het doosje (misschien zelfs in een laadje). Als je een geur op een plek zet waar de zon constant schijnt, dan zal hij vrij snel bederven. Zet je hem op een donkere plek, dan kan je er jarenlang plezier van hebben. De belangrijkste indicator van de houdbaarheid is de geur. Ruikt een parfum heel erg sterk naar alcohol? Dan kan je hem beter weggooien. Ik heb sommige geuren al zo’n 5 jaar en ze ruiken nog steeds prima. Lang te bewaren dus! Mini’s bederven trouwens wel iets sneller omdat er heel weinig in zit.

Elke keer als ik oogschaduw aanbreng valt er altijd wel wat van dat poeder onder mijn ogen, als ik vervolgens dat probeer weg te halen, haal ik mijn foundation er ook meteen weer af! Super vervelend, weet jij hoe ik er voor kan zorgen dat dat poeder niet steeds eronder valt?

Altijd aftikken voor je het aanbrengt! Of blazen op je kwast, al is dat niet heel hygiënisch (spuug op kwast). De kans is groot dat je kwast ook te fluffy is, waardoor het al helemaal alle kanten op gaat vliegen. De regel (om zo min mogelijk fall-out te krijgen) is: hoe lossen de oogschaduwpoeder, hoe stijver de kwast. Pak dus voor een potje losse poeder een hele stijve kwast, voor oogschaduw die gewoon in een pannetje zit (zeker als het vrij hard is) een losse zachte. Blijft dit probleem, breng dan gewoon je oogschaduw aan voordat je je foundation aanbrengt, dan veeg je de oogschaduw gewoon met wat make-up remover weg voordat je aan de basis begint.

411 Comments

 • Minka says:

  Heyy,
  Ik ben heel slecht met nagels, maar ik wil wel dat er een mooi kleurtje op zit wat lang blijft zitten. Ik zag op een filmpje van beautygloss de sensationail gellak, mijn vraag is eigenlijk of dat ook geschikt is voor korte nagels. Zelf bijt ik mijn nagels en ze zijn echt extreem kort.

  Voor als dat dus niet kan heb ik nog een vraag. Heb je nog wat goede tips voor stoppen met bijten? Ik heb al best veel geprobeerd zoals die nagellak met die vieze smaak, dat werkte wel even maar als ik die dan af deed ging ik weer door. Ik merk wel dat als ik nagellak op heb dat ik dan een stuk minder bijt omdat ik dat dan zonde vindt, daarom denk ik ook dat de gellak werkt tegen mijn nagel bijt probleem.

  xxx

 • Minka says:

  ik ben heel slecht in het doen van mijn nagels dus wou ik gellak van sensationail proberen omdat dat er lang op blijft zitten. Nu heb ik dus het probleem dat ik nagels bijt en hele korte nagels heb, kan je dan alsnog gellak gebruiken?

 • zoë2003 says:

  haha ilse handig

 • J. says:

  Hoi Mascha,

  Ik heb een probleem wat mij best wel onzeker maakt, zeker nu de lente en de zomer er weer aankomt. Ik heb namelijk kleine zwarte haartjes onder mijn navel, ik heb dit vaak geschoren maar ben er nu wel achter dat het daardoor juist erger werd. Nu epileer ik dit, maar hierdoor zie je kleine wondjes en het valt heel erg op! Is er een manier waardoor deze haartjes en de sporen hiervan volledig verdwijnen?

  Alvast bedankt! xx

  • xoxoxomasha says:

   Je kunt een onthaarings cremé gebruiken dit laat je er 5min. op zitten en je haren zijn weg ik weet alleen niet hoe je die wonden weg krijgt misschien camoufleren?

 • Lisanne says:

  al voor een aantal jaren heb ik last van enorm pluizig haar , Ik heb al van alles geprobeerd maar, de juiste producten heb ik nog niet kunnen vinden. ik heb krullend haar en dat vind ik zelf ook erg moeilijk om mee om te gaan. Mijn haar valt tot aan mijn schouders en is door de pluis ook moeilijk doorkambaar, ik vind het zo erg dat ik nu alleen m’n haar nog in een staart of knotje durf te dragen.
  heeft iemand goede tips? :) zou graag weer eens m’n haar los willen dragen
  xxxxxxxx

  • Emma says:

   ik heb dat ook precies! maar ik borstel mijn haar nu niet meer tot ik ga douchen. na het douchen doe ik het in een vlecht en laat het zo drogen. ik borstel het daarna ook niet meer en laat het gewoon los (door staarten en knotten gaat het juist meer pluizen). na een paar keer is mijn haar daar gewend aan en het pluist nu echt veel minder!

 • Maaike says:

  Ik wil graag afvallen en minder snoepen maar weet niet hoe! Ik kan het niet volhouden, het is een soort verslaving geworden. Als ik het een middagje het volgehouden ga ik die avond weer snacken.. Het is echt heel vervelend omdat als ik het probeer, mijn omgeving allemaal chips, koekjes en snoep gaat eten en dan ook nog eens voor mijn neus gaat houden en vraagt of ik wat ook wil?! Plzzzz Mascha heb je tips?

  Xxxxxx

  • Emma says:

   hey, afvallen is goed, maar blijf alsjeblieft wel gewoon eten. en sporten daarbij is ook heel goed. het is niet goed om heel weinig te gaat eten. dat heb ik ook gedaan, en ik heb nu een eetstoornis. dus alsjeblieft geloof in jezelf, je bent vast al heel mooi zoals je bent, xx

 • Karolina says:

  Ik heb een vraag over eyeliner en het gebruik van een wimperkruller!

  Als ik eyeliner heb opgedaan en ik gebruik daarna een wimperkruller dan veeg ik daarmee de eyeliner weg. Ik laat de eyeliner tussendoor altijd goed drogen maar dat helpt niet. Hebben jullie een tip hiervoor?

  • Jildau says:

   Als je eyeliner niet droogt dan klopt er iets niet. Dus mijn tip: goede oogschaduwbasis op je oogleden doen en/of nieuwe (betere) eyeliner. Dan moet het probleem verholpen zijn!

 • Gina says:

  In ben tijden opzoek naar een matte foundation, die een goede dekking geeft en waar geen spf of reflecterende deeltjes zit. Voor mijn werk moet ik veel op de foto en als ik die foto’s dan terugzie steek ik door mijn witte gezocht zo af tegen de rest.

 • sterre says:

  hey macha !
  ik ben sterre en ik heb gekeken naar je draw my life en ik hoorde dat je op de jeugd theaterschool zat en dat je ook wel goed kon zingen. ik zit zelf ook op theater en heb ook ervaring met zingen maar ik dacht dat het leuk zou zijn dat als je het wil een filmpje plaatst waarin je zingt.

  xxx sterre

 • lola says:

  Super gaaf site

 • Roos v Roy says:

  Ik heb hele rode wangetjes en heb hier al vele foundations
  Voor gebruikt maar geen een helpt. Heb je misschien tips hiervoor? Ik ben 14 jaar en zit in de 3e klas van havo
  Xx roos

  • ashley says:

   Misschien eerst concealer op je wangen smeren voordat je je je foundation aanbrengt.
   groene concealer helpt uitstekend tegen een rode huid.
   als je dat onder je foundation aanbrengt zal je minder/geen last meer hebben van een rode huid!
   succes :)

 • Nora says:

  Dag Mascha,
  vandaag heb ik luizen gevonden op het hoofdje van mijn dochter. Heb jij tips om ze snel te verwijderen en ervan af te komen? Speciale middeltjes bijvoorbeeld? Ik kam elke dag 2x het haar helemaal door, en had de eerste dag prioderm ingedaan. Maar heb jij tips, tricks of andere spulletjes?
  Groetjes!

 • ismay says:

  ik wil mijn wenkbrauwen graag epileren, en ik heb het al een keer geprobeerd maar bij mij doet het hartstikke pijn!! ik heb al met vaseline geepileerd maar dat deed net zo veel pijn. heb je misschien wat tips??

  • ashley says:

   De huid verdoven met een ijsblokje! dat heb ik wel eens gedaan en je voelt de pijn minder omdat de huid dan een beetje verdoofd is.

  • Jildau says:

   Klinkt misschien pijnlijk, maar echt, even doorbijten. Na een aantal keren voel je er haast niks meer van! Ik epileer nu al jaren mijn wenkbrauwen en nu doet het eigenlijk geen pijn meer. Terwijl ik toch echt erg pijngevoelig ben… Ijs kan IND helpen, maar is wel onhandig vind ik persoonlijk.

 • Maylin says:

  Hey Mascha,
  Mijn hoofd is van zichzelf lichter dan de rest mijn van mijn lichaam. Moet ik dan qua foundation de kleur van mijn hoofd aan houden of van de rest van mijn lichaam? Alvast bedankt xx

 • Mimi says:

  Wat is de beste kwast om vloeibare foundation dekkend aan te brengen er zijn verschillende soorten, wat is het verschil? En blush, bronzer, highlighter en poeder? Kan je ook alles met 1 kwast aanbrengen?

 • Eva says:

  Ik ben 13 jaar en ik wil graag blush gebruiken maar hoe kan ik het beste daar mee beginnen ? Wat voor kwasten kan ik het best gebruiken en wat zijn goede maar goedkoope blush’s? x

 • Luna says:

  Hoi Marscha
  ik heb een vraagje, ik wil beginnen met make- up ( ik ben 11 over 3 weken 12.)
  maar wat heb je allemaal nodig en in welke volgorde? Als je hem gaat antwoorden wil je er het dan ook uitleggen voor wat het is enzo. En je blog is SUPER!!!

  luna

  • Jildau says:

   Op die leeftijd zal ik alleen mascara, eventueel oogpotlood, en lipgloss gebruiken. Geloof me, dat is meer dan genoeg voor dan!

 • Eline says:

  lieve Mascha,
  ik gebruik BB cream(action) en een coverstick(essence).voor puistjes en roodhedenbinnenkort ga ik zwemmen, blijft dit er dan nog wel opzitten? Of zijn er andere (betaalbare) producten die wel blijven zitten?
  groetjes aan Siem en Manis
  xxx Eline

 • sanne says:

  Ik heb natuurlijk donkerbruin/zwart haar en ik wil het graag uitwasbaar bruin verven. Nu vraag ik me af, hoe kan ik dit het beste doen? Ik hoor van mensen om mij heen dat ik dit het beste met blonde verf kan doen. Maar ik weet niet hoe dit uit zal pakken en of het nog uitmaakt of ik permanent of uitwasbaar gebruik voor het effect.

 • sylvia says:

  heey mascha

  ik wil zelf ook graag bloggen maar ik weet niet wat voor naam ik moet hebben? en hoe ben jij trouwens op de naam beautygloss gekomen?

 • savannah says:

  Ik heb een heel erg gevoelige huid door 2e graads
  verbrandingen die ik in mijn gezicht heb gehad,
  Daar zie je tegenwoordig niks meer van & ik heb
  Een oog allergie waardoor ik make up ook niet
  al te lang op kan houden want anders gaan
  me ogen pijn doen en prikken, maar heb je
  misschien een tip hoe ik het beste mijn make up
  eraf kan halen, want ik heb al vanalles geprobeerd
  maar of het prikt, brand of me ogen irriteren ervan.
  En wat zou ik kunnen doen tegen dat mijn ogen niet
  zo snel gaan irriteren van make up?

  Hopelijk beantwoord je mijn vraag! :)

  • Jildau says:

   Ik heb zelf ook een erg gevoelige huid en dan vooral bij mijn ogen. Ik gebruik tegenwoordig babyolie van Switsal om mijn oogmake-up te verwijderen en het werkt echt fijn! Gewoon wat olie op een watje doen en zachtjes wrijven maar! Normaal gesproken ging mijn huid na een paar keer wrijven al irriteren, maar nu helemaal niks! Echt super! Dus dat is mijn tip. Hopelijk kan je er wat mee!

 • Martine says:

  Hai Mascha,

  Ik heb heel fijn, futloos haar dat snel vet wordt bij mijn hoofdhuid. Mijn punten zijn vaak droog. Ik was het om de dag, en gebruik zo weinig mogelijk producten in mijn haar, want daardoor wordt het alleen maar sneller vet. Dan wil ik het het liefst elke dag wassen! Heb al vaak geprobeerd om het meer dagen achter elkaar niet te wassen, maar dan ziet mijn haar er echt vet uit, en daar voel ik me niet fijn bij. Droogshampoo geeft vaak een witte waas, en maakt dat het lijkt alsof er een soort stof op mijn haar ligt.
  Heb jij tips? Welke producten kan ik het best gebruiken, zodat ik wel meer volume heb, maar mijn haar niet gelijk de dag erna zo vet is?
  Dankjewel alvast!

 • Fleur says:

  Hoe gebruik je een waaierkwast ?

 • nathalie says:

  ho Masha.
  ik ben dol op je filmpjes enzo maar wil je een keer vertellen wat fijn is om te gebruiken en niet omdat soms koop ik make up en het is niet fijn kan je me helpen
  alvast dank je wel
  x

 • Sofie says:

  Hey, ik heb veel last van acne vooral op de T-zone en wang. ik reinig mijn gezicht twee keer per dag met de Philips Visa Pure en face wash van Rituals. wel draag ik elke dag (om de puistjes te ‘verbergen) foundation. Heb jij misschien nog tips om van mijn acne af te komen of welke foundation/creme/face wash zou ik het beste kunnen gebruiken?
  x Sofie

 • marina says:

  mijn haar is altijd vet en er zijn altijd wel een paar kleine plukjes die uitsteken waardoor mijn haar niet zit ik heb zelf dik haar wat kan ik eraan doen?
  xx

 • nathalie13 says:

  hoi mascha,
  Ik heb heel erg dik haar dat snel vet word. Wat kan ik hier tegen doen? Als ik mijn haar was gebruik ik altijd conditioner tegen de klitten, maar ik doe het alleen in de punten. Daar kan het dan toch niet van komen?

 • mila says:

  ik heb geen hiliter voor het gezicht kan je die uit bijvoorbeeld een oogschaduw doosje ook op je wangen doen?

 • Ilse says:

  Ik heb aardig dik en lang haar. Als ik mijn haar gewassen heb is het heel erg pluizig! En dat is niet echt mooi, ik gebruik wel eens dingen in mn haar tegen pluizen alleen dan krijg ik juist weer erg vet haar… Grrr
  Heb je misschien tips hiervoor? X

  • geeke says:

   als je een beetje haarlak in je borstel sprayt helpt dat misschien ik heb het zelfde probleem en het helpt echt bij mij.
   en je haar word niet vet en ook al heb je een krokante haarlak het word niet hard
   wel goed door je hele haar doen.

 • Lisa says:

  Hoi mascha,
  Ik heb echt altijd last vaan een drogehoofdhuid.
  Echt alles wat ik probeer werkt. Niet heb jij misschien tips maakt niet uit als je het heel vaak per dag ofso in moet doen als het maar weg gaat.
  Hopelijk beantwoord je deze vraag.

  XXX Lisa

 • Ilse says:

  Hoi Mascha,

  Ik sport elke dag, maar ik wil niet elke dag mijn haar wassen. Is het vies als je na het zweten niet je haren wast? Of maakt dat bij haren niet zoveel uit?

  Groetjes,

  Ikse

  • Jildau says:

   Het is niet goed om elke dag je haren te wassen. Het ligt er natuurlijk aan hoe erg je zweet. Als het zweet je uit de haren komt lopen en je haar kletsnat is van het zweet….ja dan is het wel vies. Als dat niet zo is, dan hoef je echt niet elke keer je haar te wassen na het sporten ;) Je kan ook altijd een beetje droogshampoo gebruiken.

 • Made says:

  Hoi mascha
  Ik heb nog niet heel vaak maskertjes gedaan. Maar ik wil er weer een gaan proberen, ik heb er een van de hema: er staat iets met scrub op. Mij vraag is : hoe gebruik ik zo’n maskertje moet je dat ook gewoon ‘uitlaten harden’ of moet je dan de hele tijd scrubben? Ik weet het niet zou je mijn vraag willen beantwoorden?
  Groetjes madelon

  • Jildau says:

   Een scrub is om te scrubben. Het is dus geen masker wat je een tijdje op je gezicht laat zitten. Je wrijft heel zachtjes de scrub over je hoofdhuid en klaar. Op de verpakking staat waarschijnlijk ook wel hoe het moet.

 • jutta says:

  weet je misschien waar ik niet ak te duur o.p.i. nagellak kan kopen mag ook online

 • Sabine says:

  Lieve masha,
  Ik ben op zoek naar een goede kwast om foundation aan te brengen. Het liefst een bufferbrush maar degene die ik heb gezien zijn een beetje duur voor mij. Heb je tips voor budgetproof foundation kwasten(het liefst niet online bestellen maar gewoon in de winkel)?

 • Julietje says:

  Ik heb witte wekbrauwen je ziet ze amper met welke kleur teken ik ze het best bij?? Alvast bedankt

 • Valerie says:

  Ik heb vaak last van donkere kringen. Heb je tips hoe ik ze het best kan camoufleren of laten verdwijnen?

 • marieke says:

  Hey,ik heb een hele lichte huid en daar is heel moeilijk een foundation bij te vinden en de lichtste kleur die ze bij de kruidvat enzo hebben is nog te donker heb jij misschien een tip bij welke winkel ik kan kijken voor z’n lichte huid?

 • Rachel says:

  Ik heb ontzettend droog en dik haar. Nu heb ik in mijn haar blond geverfd en weet ik niet zo goed welke shampoo en conditioner moet gebruiken. Heb jij enig idee welke mijn haar het beste verzorgd voor gekleurd/droog haar? X

 • sophie says:

  ik heb last van donkere kringen onder mijn ogen. ik gebruik dan ook elke dag een concealer onder mijn ogen, maar je blijft het er doorheen zien. wat zou ik het beste kunnen doen om te zorgen dat je die kringen niet meer ziet, en welke concealer kan ik dan het beste gebruiken?
  xxx

  • Valerie says:

   Hey Sophie, ik heb er jammer genoeg ook last van! Maar ik heb ook een vrij dunne huid. Een paar tips veel water drinken, optijd naar bed gaan!! Ik gebruik de Mac Mineralize Consealer vooral bedoeld voor donkere kringen onder je ogen maar je kan hem ook voor andere dingen gebruiken…

  • Ilse says:

   Hoi Sophie, ik heb hier ook last van en ik heb echt sinds kort een hele goede oplossing die ik bedacht na het kijken van Macha’s shapen als Kim Kardashian video!

   Ik pak een wit oogpotlood en maak de huid onder mijn ogen echt helemaal wit, net als in de video de highlight delen. Daarna breng ik foundation deppend aan met een kwast en dat wit blend dan zo’n beetje met de foundation zodat je geen wit meer ziet maar je donkere kringen echt helemaal weg zijn. Ik ben zo blij dat ik dit heb gevonden, had ook al vanalles geprobeerd!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>