Ik heb een erg droge huid! Wat kan ik hiervoor gebruiken? Heb al heel veel middeltjes gebruikt maar het helpt nog niet en daarbij heb ik er ook pukkels bij, daarvoor gebruik ik een spul waardoor de pukkels uitdrogen maar ook weer mijn gezicht droger maakt. Wat kan ik doen?

Een fout die veel mensen maken met pukkeltjes: vooral heel veel uitdrogen. Het lijkt in eerste instantie ideaal (want je puistjes drogen er wel door uit) maar op lange termijn is het alleen maar erger voor je huid. Doordat je je huid volledig uitdroogt zal het juist meer talg aanmaken waardoor je meer puistjes krijgt op den duur. Het is dus belangrijk om vooral géén producten te gebruiken die de huid uitdrogen. Je kan beter gaan voor producten voor de normale huid, kijk na een tijdje eens wat dit met je huid doet. Wellicht gaan de puistjes dan langzaamaan weg omdat je huid weer terug in balans is. Als je echt dikke joekels van puistjes hebt, probeer dan eens plaatselijk aan spot treatment te doen. Dit houdt in dat je alleen echt op dat puistje een product aanbrengt (zoals een soort SOS stick) waardoor alleen dit puistje uitdroogt.

Hoe lang is parfum houdbaar?

Parfum is qua beautyproducten vrijwel het langst houdbaar, mits je het goed bewaart. Probeer je geuren altijd op een donkere plek te zetten en het liefst in het doosje (misschien zelfs in een laadje). Als je een geur op een plek zet waar de zon constant schijnt, dan zal hij vrij snel bederven. Zet je hem op een donkere plek, dan kan je er jarenlang plezier van hebben. De belangrijkste indicator van de houdbaarheid is de geur. Ruikt een parfum heel erg sterk naar alcohol? Dan kan je hem beter weggooien. Ik heb sommige geuren al zo’n 5 jaar en ze ruiken nog steeds prima. Lang te bewaren dus! Mini’s bederven trouwens wel iets sneller omdat er heel weinig in zit.

Elke keer als ik oogschaduw aanbreng valt er altijd wel wat van dat poeder onder mijn ogen, als ik vervolgens dat probeer weg te halen, haal ik mijn foundation er ook meteen weer af! Super vervelend, weet jij hoe ik er voor kan zorgen dat dat poeder niet steeds eronder valt?

Altijd aftikken voor je het aanbrengt! Of blazen op je kwast, al is dat niet heel hygiënisch (spuug op kwast). De kans is groot dat je kwast ook te fluffy is, waardoor het al helemaal alle kanten op gaat vliegen. De regel (om zo min mogelijk fall-out te krijgen) is: hoe lossen de oogschaduwpoeder, hoe stijver de kwast. Pak dus voor een potje losse poeder een hele stijve kwast, voor oogschaduw die gewoon in een pannetje zit (zeker als het vrij hard is) een losse zachte. Blijft dit probleem, breng dan gewoon je oogschaduw aan voordat je je foundation aanbrengt, dan veeg je de oogschaduw gewoon met wat make-up remover weg voordat je aan de basis begint.