Ik heb B Academy On The Set level 1 afgerond!

Oh yeah! Ik ben helemaal klaar met mijn cursus bij B Academy! De afgelopen periode heb ik les gehad bij B academy. Ik begon met wat losse cursusdagen en uiteindelijk ben ik begonnen aan ‘On the set level 1′. Dit is een cursus die je leert hoe je backstage en bij editorial werk aan de slag kan met haar. Je leert snelle en speciale technieken voor het werken met uiteenlopende tools en producten, het gebruik van extensions, het maken van big hair, basis opsteektechnieken en snelle up-do’s. Eigenlijk leer je op een supersnelle manier hoe je prachtig haar kan maken dat geschikt is voor een catwalk, shoot of waar dan ook. En gisteren heb ik mijn papiertje gehaald!

Ik had bij de laatste les Frances mee als model. Zij heeft prachtig lang haar met lichte slag er in, ideaal om mee te spelen!

Deze hele les ging over vlechten. We kregen eerst wat les over trends, daarna gingen we aan de slag. Als eerste moesten we invlechten, aan één kant ‘naar binnen’ en aan de andere kant ‘naar buiten’. Dit is mijn ‘naar buiten’ kant.

En dit is naar binnen. Ik vind vlechten heel leuk! Ik heb mijzelf ooit leren vlechten als kind en ik deed het altijd ‘verkeerd’, waardoor ik het op een gegeven moment helemaal opnieuw moest leren. En toen heb ik me zo lang bezig gehouden met vlechten, dat ik aangeleerd heb om in te vlechten, met meerdere plukjes te vlechten, enzovoort. Ook in deze les geleerd: vlechten is gewoon een kwestie van oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

Een vlecht met 4 delen.

De twist, mijn favoriet! Ik pas deze echt zo vaak toe als ik ergens een klein vlechtje ofzo moet maken, vind ik leuk!

Ik ging wat spelen en maakte dit, door het haar op een bepaalde manier om twee plukken te draaien. Docente Floor is vrij kritisch en als ze een compliment geeft is dat echt heel erg leuk. Maar wat ze echt maar heel soms doet, is de hele klas bij elkaar roepen om iets te laten zien. En dat deed ze nu! ‘Jongens, kom eens kijken wat Mascha gemaakt heeft!’. OMG! Yay!

Een mandje gevlochten. Lastig maar leuk!

‘Maak eens wat beweging in dat haar bovenop’ zei docente Floor. Dus dat deed ik. Dit was het resultaat. ‘Ah, nee, meer! Dit is zo zwak’.

Zo dan? Ja, dat is al beter. Joepie!

De bovenkant van het haar vettig maken en warrig. Frances en ik zaten allebei van ‘Noooooo! Niet vettig!’ maar het moest. Het resultaat is nog best grappig. Ik vind het er niet vies vet uit zien. Fashionable vettig!

En tot slot: een heel vlechtwerk op haar hoofd geplakt met allemaal verschillende vlechtjes.

En dat was mijn laatste les. Aan het einde kregen we allemaal nog te horen hoe iedereen het deed en dit was erg leuk. Ik had een hele leuke groep met veel talentvolle mensen, genoeg om zelf erg veel van te leren. Naast de educator (in dit geval Floor) is het ook heel normaal om van elkaar kleine trucjes te leren. De feedback was super tof. Floor zei dat ze zag dat mijn stijl een stuk breder is geworden (welkom in mijn leven, undone haar) en dat ze het ook leuk vonden om les aan mijn te geven, gezien ik weer heel anders was dan kappers of andere haarstylisten – ik deed dit om het weer door te geven aan mijn lezers.

En dit is hem, mijn certificaat! Ik ben er zo trots op! En ik ben ook helemaal gek op B Academy. Wat een ongelooflijk leuke en inspirerende school is het toch. Als ik niet zou doen wat ik nu deed (fulltime bloggen en alles er omheen, mijn droombaan) dan was ik zeker The Basic Hairstylist gaan doen, hun complete kappersopleiding van 1 jaar. Deze school is zo belachelijk goed in wat ze doen, echt. Ik ben er trots op dat ik dit heb gedaan om mijn niveau wat hoger te krijgen en ben zeker van plan om verder te kijken naar andere cursussen bij B. Zo geven ze ‘blowdry bar les’ en hebben ze ook cursussen met fashion (lord knows dat ik dat nodig heb). Nee, ik ben nog zeker niet klaar met B maar ben er trots op dat ik dit papiertje op zak heb! Wohoo!

17 February 2014 in | 185 Comments

Soortgelijke artikelen

Bespreking

 1. Lisa

  Hallo!
  Ik ben gek op beach waves in m’n haar. Daarom vlecht ik mijn vochtig haar in. Ik vlecht altijd naar buiten waardoor m’n haar vaak weer los komt (door m’n opgeknipt haar) .

  Weet je nu hoe je zelf je haar naar binnen kan invlechten? Want mij lukt het nooit :(

 2. noa

  gefeliciteerd Mascha wil je ook deze haar style aan ons laten zien ze zijn super mooi de twist is leuk ja

  van Noa

 3. Marjolein

  Echt super knap gedaan! Heb iedere week met plezier naar de nieuwe haar tutorials gekeken. Toch wel lastig om het bij mezelf te doen, ik denk dat dat komt door het spiegelbeeld!

 4. Jennifer

  Gefeliciteerd met je certificaat :)

 5. Camille love BG.

  Wil je een film totorial maken van een vlecht? Super mooi! En handig

 6. Charlotte

  Wat supertof Mascha! Je bent echt zo goed met haar. ik vind alle gevlochten stijlen heel gaaf en leuk staan bij Frances. Gefeliciteerd met je diploma!

 7. Stephanie

  Heeeel gaaf! Ik heb mijn haar ALTIJD los en heeel af en toe in een staart. Boooo-ring.. ik kan er gewoon echt niets mee. Heb een scheiding die niet meer weg wil, volumeloos en dun haar.. blegh :/. En wauw, dan zie ik wat je allemaal kan doen met mooi, dik haar, ZO gaaf!!

  Gefeliciteerd mascha!! Heb genoten van je B-Academy artikelen :)

 8. Emma

  gefeliciteerd Mascha! Zou je tutorials willen maken van sommige vlechten? Dat zou erg leuk zijn! xx

 9. Fleur

  Super gefeliciteerd Mascha! Je hebt het verdiend!

 10. ibtissam

  OOoo gefeliciteerd mascha jammer dat je niet verder kan of kan dat wel?? inidegeval veel plezier met je kapsels die je hebt geleerd xx ibtissam

 11. valenta

  hoe oud moet je zijn en kan je zomaar meedoen

 12. Irma

  Gefeliciteerd !
  Leuk vestje waar komt ie vandaan?

  xoxo

 13. Anne

  Gefeliciteerd met het behalen van je certificaat. Je kapsels zien er ook echt mooi uit.

 14. Elisa

  Gefeliciteerd met “je papiertje”!

 15. amber s

  Gefeliciteerd !!! En mooie vlechten

 16. Hilde

  Gefeliciteerd Mascha!

 17. Whitney

  Gefeliciteerd! Mooi gedaan allemaal!

 18. Linn

  Gefeliciteerd!!! Super goed en heel gaaf! Liefs x

 19. Fabienne

  Gefeliciteerd dat je het succesvol hebt afgerond! Frances heeft erg mooi haar.

 20. Emelien

  gefeliciteerd mascha!!

 21. Tessa

  Leuk dat je de cursus hebt afgerond, alhoewel ik de smaak van de docenten niet erg waardeer haha

 22. Katmer

  Ik vind de twist ook altijd leuk ! :) en je eigen bedachte vlecht is erg cool !
  Haha ja ik dacht ook al , je kunt toch fashion opleiding volgen bij B :) of make-up opleiding bij B , in ieder geval weer iets anders dan haar :)

Leave a comment