Oh yeah! Ik ben helemaal klaar met mijn cursus bij B Academy! De afgelopen periode heb ik les gehad bij B academy. Ik begon met wat losse cursusdagen en uiteindelijk ben ik begonnen aan ‘On the set level 1′. Dit is een cursus die je leert hoe je backstage en bij editorial werk aan de slag kan met haar. Je leert snelle en speciale technieken voor het werken met uiteenlopende tools en producten, het gebruik van extensions, het maken van big hair, basis opsteektechnieken en snelle up-do’s. Eigenlijk leer je op een supersnelle manier hoe je prachtig haar kan maken dat geschikt is voor een catwalk, shoot of waar dan ook. En gisteren heb ik mijn papiertje gehaald!

Ik had bij de laatste les Frances mee als model. Zij heeft prachtig lang haar met lichte slag er in, ideaal om mee te spelen!

Deze hele les ging over vlechten. We kregen eerst wat les over trends, daarna gingen we aan de slag. Als eerste moesten we invlechten, aan één kant ‘naar binnen’ en aan de andere kant ‘naar buiten’. Dit is mijn ‘naar buiten’ kant.

En dit is naar binnen. Ik vind vlechten heel leuk! Ik heb mijzelf ooit leren vlechten als kind en ik deed het altijd ‘verkeerd’, waardoor ik het op een gegeven moment helemaal opnieuw moest leren. En toen heb ik me zo lang bezig gehouden met vlechten, dat ik aangeleerd heb om in te vlechten, met meerdere plukjes te vlechten, enzovoort. Ook in deze les geleerd: vlechten is gewoon een kwestie van oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

Een vlecht met 4 delen.

De twist, mijn favoriet! Ik pas deze echt zo vaak toe als ik ergens een klein vlechtje ofzo moet maken, vind ik leuk!

Ik ging wat spelen en maakte dit, door het haar op een bepaalde manier om twee plukken te draaien. Docente Floor is vrij kritisch en als ze een compliment geeft is dat echt heel erg leuk. Maar wat ze echt maar heel soms doet, is de hele klas bij elkaar roepen om iets te laten zien. En dat deed ze nu! ‘Jongens, kom eens kijken wat Mascha gemaakt heeft!’. OMG! Yay!

Een mandje gevlochten. Lastig maar leuk!

‘Maak eens wat beweging in dat haar bovenop’ zei docente Floor. Dus dat deed ik. Dit was het resultaat. ‘Ah, nee, meer! Dit is zo zwak’.

Zo dan? Ja, dat is al beter. Joepie!

De bovenkant van het haar vettig maken en warrig. Frances en ik zaten allebei van ‘Noooooo! Niet vettig!’ maar het moest. Het resultaat is nog best grappig. Ik vind het er niet vies vet uit zien. Fashionable vettig!

En tot slot: een heel vlechtwerk op haar hoofd geplakt met allemaal verschillende vlechtjes.

En dat was mijn laatste les. Aan het einde kregen we allemaal nog te horen hoe iedereen het deed en dit was erg leuk. Ik had een hele leuke groep met veel talentvolle mensen, genoeg om zelf erg veel van te leren. Naast de educator (in dit geval Floor) is het ook heel normaal om van elkaar kleine trucjes te leren. De feedback was super tof. Floor zei dat ze zag dat mijn stijl een stuk breder is geworden (welkom in mijn leven, undone haar) en dat ze het ook leuk vonden om les aan mijn te geven, gezien ik weer heel anders was dan kappers of andere haarstylisten – ik deed dit om het weer door te geven aan mijn lezers.

En dit is hem, mijn certificaat! Ik ben er zo trots op! En ik ben ook helemaal gek op B Academy. Wat een ongelooflijk leuke en inspirerende school is het toch. Als ik niet zou doen wat ik nu deed (fulltime bloggen en alles er omheen, mijn droombaan) dan was ik zeker The Basic Hairstylist gaan doen, hun complete kappersopleiding van 1 jaar. Deze school is zo belachelijk goed in wat ze doen, echt. Ik ben er trots op dat ik dit heb gedaan om mijn niveau wat hoger te krijgen en ben zeker van plan om verder te kijken naar andere cursussen bij B. Zo geven ze ‘blowdry bar les’ en hebben ze ook cursussen met fashion (lord knows dat ik dat nodig heb). Nee, ik ben nog zeker niet klaar met B maar ben er trots op dat ik dit papiertje op zak heb! Wohoo!