Het begon allemaal een paar maanden (2 maanden om precies te zijn) geleden. Het moment dat ik een nieuwe camera en lampen binnen kreeg. Heerlijk, lekker aan de slag en spelen met mijn nieuwe apparatuur! De camera was een stuk scherper dan de camera die ik eerst gebruikte en de lampen gaven een prachtig effect. En voor ik het wist was ik verslaafd.. aan het shapen van mijn gezicht. Och jee.

Ik weet nog dat dit één van de eerste video’s was die online kwam. Wat viel me op? Ik was vergeleken met mijn oudere video’s een stuk witter en met minder ‘vorm’ in mijn gezicht. Dit komt door de lampen waarmee ik film. Ze maken mij, vooral als het donker is (zoals in deze video) lijkbleek. Alle schaduwen zijn volledig verdwenen uit mijn gezicht. Aan de ene kant ziet dit er glad uit, aan de andere kant lijkt mijn hoofd dikker want alles lijkt één kleur. Ook bij de comments kreeg ik het te horen: ‘Masch, nu je nieuwe lampen hebt moet je heftiger shapen, net als dat ze dat bij tv doen’. Oh, dat leek me inderdaad een goed idee!

Dus ik ging aan de slag. Voor wie niet weet wat shapen is: je brengt met een matte bronzer als het ware schaduwen aan in het gezicht. De meest bekende en makkelijke plek om te shapen is naast de oren, onder de jukbeenderen. Je kan werkelijk alles in je gezicht wel shapen, check bijvoorbeeld mijn Kim Kardashian tutorial eens:

Al is dat wel vrij extreem. Maar wel leuk voor een feestje! Voor iedere dag shape ik het liefst alleen mijn wangen en een beetje bij mijn voorhoofd. En mijn kin. En soms bij mijn neus. Nouja, niet een beetje dus.

En dit is nog steeds mijn favoriete shape-poeder ever: Rimmel Natural Bronzer. Van alle brozers die ik heb (inclusief de meest luxe) is dit echt de allerbeste om te shapen. Hij is namelijk mooi mat en de kleur past precies goed bij mijn huid. Wat vooral belangrijk is: hij is niet te oranje. Gewoon bruin, zoals bruin hoort te zijn. Ik gebruik hem al jaren en zoals je ziet is de deksel iets beschadigd, de poeder zelf is nog lang niet op.

Dus ik ging shapen. Meer en meer. Ik was blij met het resultaat op video, check deze video van laatst bijvoorbeeld. Whoe, bruin! En geshaped! Het geeft gelijk een hele mooie uitstraling.

Tot ik wat FOTD foto’s aan het uitkiezen was en dit tegenkwam. WTF! Dit was mijn look op valentijnsdag. Ik deed mijn best om de look extra sexy te maken en heb daarom vooral héél erg veel bronzer toegevoegd. Wel een andere trouwens, deze is van MAC. Want inmiddels kan ik niet meer zonder: shapen lijkt elke look af te maken. Een simpele look met alleen foundation en mascara? Daar moet bronzer bij. Alleen lipgloss op? Daar moet bronzer bij. Helemaal geen make-up op? Behalve wat bronzer. Verslaafd, ik zeg het je. Als ik het vergeet te gebruiken moet ik er de hele dag aan denken: mijn Rimmel bronzer die thuis ligt, had ik hem nou maar gepakt. Aaah!

Ik weet niet zo goed wanneer ik te ver ga. Of althans, vaak besef ik het veel later. Zoals een spraytan die te heftig is, een haarkleur die me lelijk staat of een kledingstuk dat totaal niet goed bij me zit. Veel later, op foto’s, zie ik pas dat het eigenlijk totaal niet staat. En ik vrees dat ik ook die kant op ga met de bronzer. Ga ik te ver? Ruïneer ik mijn looks hiermee? Het excuus is dat ik serieus iets heftiger moet shapen voor film, zo krijgt mijn gezicht echt een normale vorm en is het geheel niet één kleur. Maar voor iedere dag? I don’t know. Wat jullie? Eerlijk – shape ik te veel? Sowieso: shapen jullie je gezicht iedere dag? Wat is je favoriete kleur hiervoor? Laat het achter bij de comments!