Time management met beautyroutines

In de ‘stel je vraag’ van een tijdje terug schreef ik er al over: klokken hoe lang je bezig bent met een beautyroutine. Niemand heeft zin om 3 kwartier bezig te zijn met het krullen van haar. Waarom? Ja, natuurlijk is het leuk om te tutten maar eigenlijk heb je toch wel meer te doen dan oneindig lang voor die spiegel zitten. Ik ben sowieso van het tijd bijhouden. Hoe lang ben ik bezig met mijn hele ochtendroutine? Hoe lang sta ik onder de douche? Hoe lang doe ik er over om op kantoor te komen? Waar kan ik sneller in worden? Time management op beautygebied is niet alleen handig, het is stiekem ook best leuk!

Handig

Waarom is time management op dit gebied handig? De screenpic van mijn iphone hier boven zegt genoeg. De wekker. Die vervelende wekker die iedere dag afgaat en die het slechtste in je naar boven haalt. Opstaan? Of make-up skippen en nog 15 minuten blijven liggen? Meestal maken we de ergste keuzes in de ochtend. Ach, even verder snoozen, dan maar niet onder de douche. Yuck! Op deze manier zorg je er voor dat je dag na dag eigenlijk nooit de moeite gaat doen om werkelijk op tijd op te staan, netjes te douchen, je op te maken, je haar te doen enzovoort. Door goed bij te houden hoe lang je overal over doet weet je exact hoe lang je nodig hebt in de ochtend en heb je er vaak zelfs zin in om je bed uit te komen!

Leuk

Hoe zorg je er voor dat je je bed uit komt en daadwerkelijk aan de slag gaat met je beautyroutine? Vanaf nu ga je werkelijk álles klokken wat je doet in de ochtend op beautygebied. Kan je het nog niet aan om alles gelijk te doen in een ochtend, begin dan met één onderdeel. Stel, je stapt sowieso iedere dag in de ochtend onder de douche. Neem dat dan als eerste moment dat je bij gaat houden. De volgende keer als je in de ochtend onder de douche stapt, leg dan een stopwatch (of je telefoon met app) in de badkamer en zet hem aan op het moment dat je begint met je douche routine. Dit houdt in: uitkleden, onder de douche stappen, alles doen, handdoen pakken, afdrogen. Check nu je stopwatch en zet hem op stop. Hoe lang was je bezig? Toen ik dit voor het eerst deed stond de teller op 18 minuten. Veel te lang! Niet alleen zonde van de tijd, ook zonde van het water. Tegenwoordig doe ik het in zo’n 8 minuten. Ik heb zo’n 15 minuten nodig op dagen dat ik mijn haar was (twee keer per week ongeveer). Houd dit een aantal dagen achter elkaar bij en kijk hoe je het sneller kan doen. Op deze manier maak je er een spelletje van met jezelf en heb je in de ochtend daadwerkelijk zin om je bed uit te gaan en onder de douche te springen! Wie weet versla je je record alwéér, wohoo.

Wat kan je bijhouden?

Ik had het al over douchen, dat is denk ik de makkelijkste. Dan kan je ook nog je make-up routine vastleggen (of onderdelen er van: hoe lang ben je met een ooglook bezig bijvoorbeeld?). Haar vind ik het leukst (duh), denk aan rollers, stijltang, krultang, enzovoort. Zo heb ik ontdekt dat ik 7,5 minuten doe over rollers maar meestal wel zo’n 20 minuten met een krultang bezig ben! Dat verschilt dus enorm en is iets waar ik al aan kan denken op het moment dat ik mijn wekker uitdruk. Mijn make-up kan ik op verschillende manieren doen. De korte routine kan ik ongeveer in 5 minuten en de hele uitgebreide kost me al snel 20 minuten. Dus stel: ik word wakker om 8:00 uur en moet echt om 9:00 uur de deur uit zijn. Als ik direct opsta en perfect achter elkaar zou douchen (8 minuten), mijn haar zou krullen met een krultang (20 minuten) en uitgebreid mijn make-up zou doen (20 minuten), dan zou ik 48 minuten hieraan kwijt zijn. Waarbij ik slechts 12 minuten over heb om mijn kleding uit te zoeken en te ontbijten! Dat is veel te kort. In dit geval zou ik dan kiezen voor rollers (in plaats van 20 minuten slechts 7,5) en hiermee 12,5 minuut besparen. Zo kom ik al ruim uit op 25 minuten om me om te kleden en te ontbijten, perfect! En kan je nagaan hoe erg ik te laat kom als ik níet nu direct uit mijn bed rol..

De tijd telt pas als je het daadwerkelijk zo snel hebt gedaan

Dan nu de truc om genoeg tijd te hebben voor je haar en make-up: je mag geen tijd verzinnen. Denk aan die ochtend waar ik het net over had. Ik mag níet denken ‘oh, dat krullen doe ik wel in 10 minuten’. Tenzij ik het eerder heb geklokt dat het me lukte. Hierdoor wordt het een spelletje: ‘Oké ik ga NU mijn bed uit en douchen, daarna mijn haar krullen. Hopelijk lukt het me in minder dan 20 min!’. Want dan weet je voor de volgende keer: ik kan het in 18 minuten. En zo ga je door. Tot je een perfecte routine hebt die je moeiteloos iedere ochtend uit kan voeren en waarvoor je makkelijk je bed uit komt. Succes!

Ps: klik hier voor mijn uncut 20 minuten routine met haar en make-up in de ochtend. Als het mij in 20 minuten lukt, dan lukt jou het ook!

157 Comments

 • sabah says:

  jij doucht elke dag je haar? dat is totaal niet goed voor je haar hoor ik.. maar ik doe dat wel omdat ik meestal droge krullen heb komt dat door het elke dag te wassen? hoe komt dat eigelijk kan je me sturen op mijn e-mal ik heb daarvoor tips nodig dankjewel

 • Tineke says:

  I loveeee jouw horloge! Mag ik vragen waar deze van is?

 • ik says:

  wow echt slim ga ik morgen porberen

 • Eva says:

  wat een leuk artikel! ga het zeker proberen! ik doe er nu een uur over, sta 6 uur op, ga dan douchen aankleden, make up doen,haar, etc. dan ga ik om 7 uur naar beneden om te ontbijten en moet ik half 8 de deur uit. dit kan sneller! dit lijkt me een leuke manier om dit te gaan proberen:)

 • Britt says:

  Mijn time management is op dit moment wel in orde :). Mijn wekker gaat om 7.10, daar zitten dan 20/25 minuten in bed blijven liggen en een beetje berichtjes op mijn telefoon kijken bij. Over mijn make-up doe ik dan ongeveer 10 min. Douchen doe ik altijd ‘s avonds. Dan heb ik nog iets meer dan 5 min om me aan te kleden etc. en houdt ik meestal 5 tot 10 minuten over om mijn brood te smeren, wat brinta te eten en te vertrekken om ong 8.05. Gaat prima zonder te haasten :)

 • Marieke says:

  Ik zet altijd een paar wekkers :P ja, eigenlijk heel slecht want dan train je je hersenen om niet gelijk op te staan bij de eerste, maarja.. ik heb vaak een wekker om 6:30, 6:40 en 6:50. Dan was ik mijn gezicht en begin ik aan mijn make up. Ik weet niet precies hoelang ik daarmee bezig ben, maar veel te lang als je het mij vraagt.. daarna maak ik koffie en ontbijt voor mezelf en ga ik ontbijten terwijl ik een serie kijk. ik moet ongeveer 8:15 van huis weg, en dat lijkt best laat als ik een wekker om 6:30 heb, maar vooral dat ontbijten duurt wel ff. Ik kan niet binnen 5 minuten eten naar binnen werken, dus daar neem ik mijn tijd voor ^^

 • alicia says:

  hihi leuk

 • Nes says:

  Klokken is handig! Net een extra aan mijn ochtendroutine toegevoegd: sit-ups, squats,… Maakt me niet uit dat ik hiervoor vroeger moet opstaan. Ik wil klaar zijn voor de zomer! :-)

 • Robyn says:

  Ik moet om 6.45 opstaan. Nu zet ik mijn wekker altijd om 6.30, dan kan ik een kwartiertje snoozen en ben ik al een beetje wakker als het kwart voor is. Dan ben ik om 7.00 klaar met douchen en tandenpoetsen enzo. En dan doe ik een kwartier over make-up en ‘n kwartier over haren+kleding. Alles in kwartiertjes dus :) beneden moet ik dan ook nog helpen met eten enso en om 5 voor 8 eet ik en om 8.10 fietsen mijn zusje en ik naar school :)

 • Kim says:

  Ik neem liever ‘s ochtends uitgebreid de tijd zodat ik rustig wakker kan worden, heb een hekel eraan als ik alles snel moet doen en moet haasten daar word ik in de ochtend juist chagrijnig van, als ik net wakker ben moet ik ook rustig wakker kunnen worden

 • Esmée says:

  Ik ga altijd te laat weg… dus race ik wat harder op mijn fiets:P

 • mihriban says:

  je haren zijn echt mooi nadat je het hebt geverfd ik kijk al zo een jaar of twee naar beautygloss ik vindt het echt een leuke blog ga zo verder marsha XXX

 • Nadia says:

  Hert is niet ‘YUK’ als je in de ochtend niet douchet. Ik douche nooit in de ochtend, maar in de avond.
  Ik doe precies een uur over alles.

  • Danique says:

   Ze bedoelt als je eigenlijk weet dat je echt moet douchen ‘s ochtends, omdat je altijd ‘ s ochtends doucht, maar dan te laat wakker wordt.. Als je er dan voor kiest om het douchen over te slaan is dat natuurlijk wel yuck! Helemaal als je dat stelselmatig doet natuurlijk..;)

 • Nicole says:

  Heey Mascha
  Drankje voor dit artikel, nu weet ik ongeveer welke tijd ik nodig heb
  6:30 douche + aankleden + tandenpoetsen
  7:00 makeup + haar
  7:30 ontbijten
  7:45 met de fiets naar school
  XxX

 • An says:

  Ik sta altijd om 7 uur op (een uur eerder dan dat ik wegmoet), en heb een kwartier/20 minuten nodig om aan te kleden en te make uppen (jaaa ik ben echt getraind in het supersnel opmaken en aankleden!). Hup, foundation, blush, mascara, eyeliner, wenkbrauwen, en gaan!
  Daarna loop ik naar beneden, maak ik mijn brood klaar, en ga ik dat boven opeten. En daarna ga ik nog een half uur bidden en bijbellezen als een heerlijk rustmoment ‘s morgens :) Interessant artikel!

 • Charlotte says:

  Handig artikel! Ik heb over het algemeen geen probleem met opstaan en mijn routine. Van make-up en haren doen in de ochtend word ik alleen maar blijer haha :)

 • Meltem says:

  Leuk zeg! ga ik morgenochtend meteen proberen.

 • Ik sta op dagen dat ik moet werken om 9 uur op. Bakje koffie en dan om kwart voor 10 naar boven. Aankleden, make-up doen enz. En dan ben ik vaak om half 11 weer beneden. Dan kan ik nog even rustig zitten voor ik rond 20 voor 11 richting mijn werk ga.. Werkt heerlijk om precies te weten hoe lang je nodig hebt..

 • Tasje says:

  Ik klok af op 10 minuten ‘s ochtends: make-up en haren :D

 • Laura says:

  Ik kan mijn ochtendroutine in drie kwartier doen, maar liever neem ik er een uur de tijd voor. Dan kan ik op m’n gemak douchen, aankleden, make-up doen en ontbijten. Ik ben alleen niet zo’n ochtendmens dus vaak sta ik toch weer later op dan ik van plan was en dan heb ik minder tijd.

 • Demi says:

  In de ochtend wakker worden en denken, ach douchen doe ik vanavond wel, herken ik zoooo goed!
  Ik vind het altijd prettig om in de ochtend te douchen, want bij mij wordt mijn pony altijd een beetje vettig na een nacht slapen, dus was ik mijn haar om de dag en dan in de ochtend. wil het op de dag dat ik het moet wassen eigenlijk niet ‘s avonds doen omdat ik dan met vettig haar rond loopt. maar toch denk ik in de ochtend van ach het komt vanavond wel… Komt omdat ik om half 7 op moet staan als ik wil douchen ‘s ochtends. maar dat is eigenlijk geen excuus…

 • Evi says:

  Ik kan mijn makeup+gezichtsverzorging+haren in 7 minuten doen, en ik gebruik face wash, dagcreme, primer, foundation, concealer, poeder, wenkbrauwpoeder, en lippenstift. Das best snel, al zeg ik het zelf ;)

 • Lotte says:

  Dit is wel leuk om te doen.
  Ik moet zelf zeggen dat ik ‘s ochtends wel zie wat ik doe. Haar wassen etc lukt niet.
  Ik sta nu om 7 uur op en ga dan 8.15 uur de deur uit. Lukt prima met douchen, make-up, ontbijten etc. En dan kijk ik ook altijd nog journaal – om wakker te worden..

 • Stephanie says:

  Je kan ook gewoon ‘s avonds douchen en/of haar wassen. Scheelt ook weer tijd. Gewoon ‘opfrissen’ ‘s ochtends ben ik lang niet zoveel tijd aan kwijt dan douchen.
  En ‘s avonds je tas inpakken, kleding ed klaarleggen en ontbijtspullen alvast op tafel zetten scheelt ook weer.

 • Roos says:

  Ik ga er eens mee aan de slag, meestal doe ik drie kwartier over mijn make-up, super lang, vaak ook omdat ik ondertussen op m’n telefoon zit en tv zit te kijken (stom)

 • loes says:

  maar hoe doe je dat dan als je je benen etc scheert?
  dat doe ik altijd onder de douche, daarom scheer ik die meestal pas als ik klaar ben met school of ‘s avonds omdat ik er wel een halfuur voor nodig heb om m’n haar te wassen, me te scheren en af te drogen/fohnen…

 • Karin says:

  Ik heb het nooit echt precies getimed maar:
  7:11 wekker gaat en kleed ik me aan + gezicht snel reinigen enzo
  7:20 ga ik ontbijten
  7:30 tanden poetsen
  7:35 make up
  7:50 naar beneden, eten enzo pakken en jas aan
  7:55 fietsen naar school

  • Renate says:

   Het is voor je tanden niet goed als je direct na het eten poetst! Daar moet altijd minstens een uur tussen zitten omdat het glazuur op je tanden nog zacht is van je eten.

   • Regina says:

    Renate ik weet dat dat slecht is voor je tanden maar als je maar een uurtje de tijd hebt kan je niet anders……. Of je moet meteen uit bed rollen, ontbijten, dan gezichtwassen, douchen enz en dan net voor je de deur uitgaat met je jas aan moet je, je tandnpoetsen….. Lekker handig ;)

   • Regina says:

    Renate ik weet dat dat slecht is voor je tanden maar als je maar een uurtje de tijd hebt kan je niet anders……. Of je moet meteen uit bed rollen, ontbijten, dan gezichtwassen, douchen enz en dan net voor je de deur uitgaat met je jas aan moet je, je tandnpoetsen….. Lekker handig ;) en dan zit er waarschijnlijk nog niet eens een uur tussen maar 55 min ofzo… Dus ;)

 • Manon says:

  Leuk artikel ik ben denk ik een 20 min tot een half uur bezig met alles, tandenpoetsen, haren doen en make-up!!! valt nog best mee dus.

 • Melissa says:

  Leuk artikel om te lezen zeg! Je hebt echt gelijk, ik denk dat het wel handig is om alles te klokken en dat je zo precies weet hoe lang je bezig bent met alles. Heel herkenbaar ook allemaal, ik wil vaak nog even blijven liggen met als gevolg dat ik moet haasten of geen tijd meer heb voor iets (haar of ontbijt meestal).

  Ik zou in de ochtend wel wat meer aandacht aan mijn haar willen besteden. Meestal borstel ik het, doe er wat haar-olie in (anders pluist het enorm), en that’s it. Heel saai. Misschien moet ik daar toch maar eens verandering in brengen.

 • Alice says:

  Oh men! Wat een goede dit! Ik hou er wel van een wedstrijdje met mezelf te spelen. Ik moet nu vaak 65 minuten in de ochtend. En dan nog haast ik alles! Dit moet zeker sneller kunnen.
  Ik ga dit ook doen!

 • jose says:

  Ach… het duurde vandaag maar anderhalf uur om mijn bed uit te komen ;) nieuw record…. :P

 • bo says:

  Bij ‘handoek pakken’ staat handoen

 • fadime says:

  Ik zet ook een wekker voor school 7:00 zo irritant

 • Loes says:

  Haha wat erg, ik lees dit ook echt terwijl ik aan het snoozen ben.

 • Leonie says:

  Top artikel!!! Bedankt voor de tips.
  Ik ga het ook eens doen, want ik vraag me nu iedere ochtend af waar ik zo lang mee bezig ben ;)

 • p says:

  Ik ben al een half uur met mijn stoma bezig hierna heb ik al geen zin meer in make up of haar… nouja soms, ik ga het maar weer wat vaker proberen….

  Maar voor nu..

  Het fijnst vind ik gewoon douchen , goed ontbijt( heb ik ook echt nodig ga anders voor de vlakte) wandelen met de hond en dan het haar in een staart geur op klaar. hoog uit wat crem op mijn gezicht.

 • Buse says:

  Op school dagen doe ik 15/20 min om me klaar te maken haar,make-up enz maar in de weekend ben ik wel een uur bezig

 • Hester says:

  Leuk dat je hier zo mer bezig bent! Ik zorg gewoon altijd dat ik ruim op tijd opsta zodat ik het sowieso wel red, maar juist omdat ik dan sloom ga doen moet ik vaak alsnog heel erg haasten, haha. Sowieso let ik altijd uit mezelf wel heel erg op de tijd en hoe lang ik over dingen doe, maar echt klokken heb ik nog nooit gedaan – lijkt me wel eens grappig. Ontwikkel er een app voor Masch!

 • LadyJane says:

  Leuk artikel! Ik doe er nu zelf ongeveer 30 minuten over, maar dan alleen als mijn haar al droog is! Als ik mijn haar net heb gewassen duurt t één uur!

 • saskia says:

  oeh time management daar ben ik heel slecht in!! haha

 • Melissa says:

  MASHA ZE HEBBEN BIJ DE ACTION NU SUPER VEEL KOKOS PRODUCTEN (bodylotion,lipbalmsen,creme ect.) EN SUPER CHEEP!! en nog een vraagje : bestaat je shop nog ??

  xxx

 • Lara says:

  Ik time ook alles ik heb weleens weken gehad dat ik zo graag in bed wilde blijven liggen, dat ik nog een kwartier voor alles had en dat lukte nog! Niet dat ik extreem veel makeup op doe (alleen mascara) en mijn haar krul (borstelen en sprayzooi er in), maar toch een kwartier voor ontbijten, lenzen uit doen, make-up, haar en laarsjes aandoen zonder rits vind ik het toch best knap van mezelf. Douchen dow ik overigens de avond van tevoren, net zoals kleding uitkiezen en tas inpakken. Alhoewel ik wel vaak onderweg naar de bushalte mijn ontbijt naar binnen heb gewerkt, haha!

 • Robin says:

  Leuk artikel! Ik vind het altijd supermoeilijk om op te staan… Er staat trouwens ergens haddoen ipv handdoek misschien had je het al gezien maar ik zeg het nog even ;)

 • Soheila says:

  Ik heb 3 kwartier nodig voor alles.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>