Arganolie is ontzettend hip de afgelopen jaren. Zo hip, dat je zelfs zou kunnen zeggen dat het nu een klein beetje over zijn hoogtepunt heen is. Ineens gingen we allemaal aan de arganolie: in het haar, op het lichaam en zelfs op het gezicht. Vooral voor het haar is het mega populair, en terecht. Ook ik ben ontzettende fan van producten met arganolie er in, zoals Moroccanoil. Ze maken mijn haar ontzettend zacht en geven een luchtige look aan mijn kapsel. Regelmatig krijg ik flesjes pure arganolie binnen. Omdat je slechts een klein druppeltje nodig hebt voor je haar bewaar ik ze dan. Voor als mijn andere flesje op is. Of voor als ik het eens op mijn gezicht wil proberen. Afgelopen week besloot ik het maar te doen: arganolie op mijn gezicht. Want ook daar zou het fantastisch werken! Je zou een prachtige natuurlijke glow krijgen en ondanks dat het olie is, zou je geen puistjes krijgen. Let’s try it!

Ik smeerde mijn gezicht voor het slapen in. Nieuwe producten test ik het liefst ‘s avonds, voor het slapen. Op die manier worden ze niet beïnvloed door make-up, ze hebben de hele nacht de tijd om mijn huid mooi te maken. In de ochtend merk ik al snel genoeg of het iets is. Dus ik smeerde me in en ging slapen. Ik deed heus niet veel op, enkel een kleine druppel. Vettigheid, normaal kan ik daar niet goed tegen. Ik krijg al snel puisten en van olieproducten al helemaal. Maar arganolie zou anders zijn. Ik wilde het toch proberen.

En ik stond op met mijn gezicht volledig bedekt met puistjes. Oei! De foto hier boven komt uit een video die ik een paar dagen later opnam, waar het al een stuk minder was. Aahh! En hoe weet ik zo zeker dat die puisten door deze olie zijn ontstaan? Omdat ik over mijn hele gezicht identieke puistjes heb die ik normaal niet heb, bovendien op de gekste plekken. Ik krijg bijvoorbeeld nooit puisten op mijn wangen, tenzij ik er echt iets fouts op heb gesmeerd. Nu zaten mijn wangen onder. Net als mijn kin, neus en voorhoofd. Oeps!

Die avond bedacht ik me: wat nou als het een soort afkickverschijnsel is? Misschien moet mijn huid wennen. Ik ben de beroerdste niet, ik test producten wel vaker even door als ik een vervelend resultaat heb. Want wie weet werkt het dan ineens wel. Niet dus. Mijn huid werd alleen maar erger. Aah! Ik baalde enorm, want ik hoor altijd zulke goede dingen over arganolie. Ik heb anderen gezien met een prachtige stralende huid door deze olie. Waarom moet ik dan weer gelijk onder de puisten zitten? Super jammer. Ik besloot het te laten liggen op dag drie.

Nouja, niet helemaal. Want ik bracht de olie weer aan in mijn haar. En dit ging weer fantastisch goed! Prachtig zacht en verzorgd, heerlijk. Sommigen krijgen vet haar door de olie, ik niet. En dat terwijl mijn haar juist heel snel vet lijkt (als ik het stijl bijvoorbeeld). Hoe goed arganolie werkt bij anderen hun huid, zo goed werkt het bij mijn haar. En andersom wat betreft slecht op mijn huid. Super jammer weer!

Het ging hier om pure arganolie, dit is er van diverse merken (en ook merkloos, bijvoorbeeld op internet te vinden).  Wat is jullie ervaring met arganolie op je gezicht? Had je er baat bij of kreeg je hetzelfde resultaat als ik?

Bron foto