Catrice ultimate moisture foundation

De zomer komt er weer aan, tijd om olie-vrije foundations te testen! Mijn huid is in de zomer altijd iets vetter maar kan altijd wel wat hydratatie gebruiken. Ik moet in deze periode daarom echt gaan voor een oil-free foundation, anders krijg ik puistjes. Het liefst mét hydratatie. Vroeger vond je zulke foundations alleen bij de wat duurdere merken, tegenwoordig zie je ze overal. Zo ook bij Catrice! Zij hebben de oil-free ultimate moisture foundation, een foundation die je huid hydratatie geeft en verder geen olie bevat. Hij is eigenlijk bedoeld voor de wat drogere huid maar qua totaalplaatje past hij gewoon goed bij mijn huidtype. Laten we hem eens uitproberen!

Catrice ultimate moisture foundation beloofd een medium dekking en is bedoeld voor de drogere tot normale huid. Ik heb zelf de kleur 010 die precies goed bij mijn huid past. Voor hele lichte huidjes is hij echter net te donker.

Op de verpakking staat ook dat hij ‘longwear’ is. Ik neem dat altijd met een grote korrel zout – zelfs super longwear foundations zijn er bij mij na een aantal uur echt af gezweet. Tot nu toe heb ik slechts één foundation gevonden die echt heel lang muurvast blijft zitten (Esteé Lauder Double Wear) maar verder moet ik het altijd wel bijwerken. Geeft niks verder.

Oh yes, perfect voor de zomer en op vakantie!

De ingrediënten. Ik zie ergens een verdwaalde silicoon (haha, klinkt alsof ik ergens op straat een siliconen boob implantaat zie liggen) maar gelukkig niet helemaal bovenaan in de ingrediëntenlijst.

De formule is erg vloeibaar, het voelt bijna alsof je water opsmeert. Ik vraag me af waarom dit niet neergezet is als een BB cream, hij lijkt er namelijk erg op. Een westerse BB cream dan. Ik hou daar wel van. Lekker smeerbaar, niet plamurig, fris en hydraterend.

Dan nu hoe hij er uit ziet op mijn huid. Dit is hoe mijn huid er uit ziet met niks er op. Ik heb in de ochtend alleen crème op gedaan.

Time to test!

Smeren maar! Hij smeert vrij transparant uit. De kleur is een beetje geler dan mijn eigen huidskleur, wat ik wel mooi vind.

Het resultaat! Ik ben erg onder de indruk. De kleur past precies goed bij mijn nek en de dekking is perfect voor de zomer. Niet té dekkend, je ziet mijn moedervlekjes er op een natuurlijke manier doorheen, maar dekkend genoeg om oneffenheden en roodheid weg te werken. Wow!

Bij een flitserfoto ziet hij er een klein beetje glanzend uit, dit is niet zo erg want dat is weg te werken met wat poeder.

En dan nu de klapper: het resultaat na een aantal uur (op een hele warme dag). Whoa! Dit vind ik erg indrukwekkend voor een medium dekkende foundation die vooral bedoeld is om de huid te hydraten. Je ziet wel wat roodheid bij mijn wangen, maar overall zit hij er nog goed op. Ik heb verder geen primer gebruikt.

Ik ben serieus onder de indruk van Catrice ultimate moisture foundation, het lijkt wel of dit de foundation is die op dit moment precies geschikt is voor mijn huid. Ik heb niet al te veel oneffenheden (even afkloppen..), ik ben iets bruiner, mijn huid is wat vettiger en ik heb toch hydratatie nodig. Jep, dit is echt een hele fijne foundation voor zomer 2014 voor mij.

Catrice ultimate moisture foundation kost €5,49 en is te koop bij onder anderen Kruidvat.

Edit: oops! De foundation blijkt niet meer te koop te zijn. Foutje! Binnenkort weer een review van een product dat wél te krijgen is :)

243 Comments

 • lisa says:

  oepss ! bedoelde deze comment !:

  Kimvdhamx
  08/07/2014 at 09:31
  Lieve Mascha,
  Ik heb sins kort de ‘all mat plus” foundation van catrice.
  Het is een “mattifying long lasting en oil-free foumdation en op de acterkant staat ook dat ‘ie hydraterend is. Ik heb allebei de foundations gebruikt en ik vind de allat plus een suuper goeie vervanger van de ultimate moisture foundation! Mischien een tip ;)

  Xxxxxx Kim

 • lisa says:

  jammer dat het niet meer verkrijgbaar is… ik werd er helemaal blij van hahah c: maar toen zag ik dat het niet meer verkrijgbaar is en hoorde zoiets al in een vlog. maaarrr, iedereen maakt fouten! (het klinkt nu net alsof ik de volwassene ben en jij het kind hahah :p )

  misschien deze proberen/reviewen ? :

  Wendy
  06/07/2014 at 18:45
  Dankzij deze review heb ik direct deze foundation weer uit de kast gepakt! Wat ben ik blij met deze foundation! Weet direct waarom ik vorig jaar back-ups heb gekocht, deze past zo goed bij mijn huid. De eerste waarbij je totaal geen droge plekjes ziet op mijn droge huid en dat de gehele dag! Ben hier zo blij mee! Ik kijk al op tegen de dag dat mijn laatste verpakking op is en ik nog geen waardige vervanger heb gevonden

 • Julie says:

  Klink niet verkeerd! :-)

 • Kimvdhamx says:

  Lieve Mascha,
  Ik heb sins kort de ‘all mat plus” foundation van catrice.
  Het is een “mattifying long lasting en oil-free foumdation en op de acterkant staat ook dat ‘ie hydraterend is. Ik heb allebei de foundations gebruikt en ik vind de allat plus een suuper goeie vervanger van de ultimate moisture foundation! Mischien een tip ;)

  Xxxxxx Kim

 • Wendy says:

  Dankzij deze review heb ik direct deze foundation weer uit de kast gepakt! Wat ben ik blij met deze foundation! Weet direct waarom ik vorig jaar back-ups heb gekocht, deze past zo goed bij mijn huid. De eerste waarbij je totaal geen droge plekjes ziet op mijn droge huid en dat de gehele dag! Ben hier zo blij mee! Ik kijk al op tegen de dag dat mijn laatste verpakking op is en ik nog geen waardige vervanger heb gevonden

 • renate says:

  ik heb deze foundation ook en ik gebruik hem elke dag ! Het is een hele fijne foundation ;})

 • Sophie says:

  Lieve Mascha, ik vind je vlogs best leuk enz, maar ik vind het jammer dat ze de andere dingen een beetje verdringen, ik kijk ze ook eigenlijk nooit meer. Ik kom naar beautygloss voor vooral de beauty; artikelen en tutorials en stuff. Misschien een goed idee om elke week een soort samenvatting vlog te maken van de leukste dingen van de week voor de geïnteresseerden? Wang beautygloss is helaas de laatste tijd meer vlog dan beauty Vroeger checkte ik iederenje artikelen en videos, maar dat vind ik de laatste tijd helaas niet echt meer de moeite waard… :( ik mis je tutorials! Xxx je al meer dan 5 jaar lang trouwe fan, Soof

  • Sophia says:

   He-le-maal mee eens :)

   • monique says:

    Mee eens! Er zijn alleen nog maar vlogs, de site lijkt nu meer een online dagboek. Voorheen vond ik het veel leuker, nu kijk ik nog maar af en toe in de week in de hoop dat er nog een leuk artikel tussen de vlogs staat…

    • pien says:

     HELEMAAAL MEE EENS! echt heel jammer…… misschien kan je een apart kanaal maken ofzoo?

  • Laura says:

   Mee eens!!! Kijk nu veel minder vaak, en als ik kijk in de hoop op een review artikel / tutorial. Erg jammer!

   • Roza says:

    Of gewoon een appart blog account op YouTube?! xo

    • Bo says:

     Ik mis ook de tutorails wel. Alleen vind ik de vlogs echt heel leuk, ik ontbijt met de vlogs. Minder vlogs zou ik wel heel erg vinden

     • Merle says:

      Ik ontbijt ook altijd met de vlogs haha! Ik zou minder vlogs ook heel jammer vinden

  • Ruby says:

   hey Masha,

   Ik vind dat Sophie gelijk heeft ik vondt vroeger beautygloss leuker om dat er dan meer over beauty werd geschreven.
   Door al die vlogs vindt ik de site ook minder intresant nu bekijk ik meer en meer teskuh.nl en beautylab.nl dan naar deze website. Ik hoop dat het gaat veranderen want tijdens het schooljaar zijn heel wat vriendinnen van mijn klas gestopt met deze website te gaan bekijken gewoon omdat ze de vlogs niet leuk vonden/vinden. Hopelijk verandert het want ik denk dat je veel lezeressen kwijt raakt. : (
   xxxx Ruby

 • thieusaw1324 says:

  Hey mascha Kun je weer eens een schoenenstach video maken? plz Ik hou van je schoenen stach video’s en je allerlaatste video van schoenen was april 2013. Dus plz plz plz plz

 • Daisy says:

  Catrice heeft me aangenaam verrast. Het is fijn om nog eens een review te lezen :)

 • Talita says:

  Dat ziet er niet verkeerd uit! Heel mooi, ga ik ook maar eens naar kijken..
  Liefs

 • tamar says:

  Wauw je oude gordijn weer
  Hahahahah

 • Niña says:

  Ben erg onder de indruk van de productfoto’s met het roze lint, ziet er erg professioneel uit. Het kon een campagneshoot zijn!! Het is natuurlijk erg jammer dat het niet meer te koop is maar misschien dat Catrice ziet hoeveel mensen jij hier enthousiast voor hebt gemaakt dat ze het weer gaan verkopen, weet ik veel….
  Think Positive ;)
  & I love, love, love the vlogs!!!!

 • Lara says:

  Hayy marscha,

  Lees nu voor het eerst de comments goed eens door en snap echt niet hoe mensen zo bot kunnen doen over iets dat jij voor ons zo goed mogelijk wilt doen. We zijn mensen en mensen maken foutjes (okal snap ik soms niet dat mensen zo bot kunnen zijn)

  Buiten dan wil ik zeggen dat je een geweldig beutyblogje hebt! (Nou eigenlijk een beautyBLOG) en ik vind het geweldig om elkedag een stukje van je leven te zien! Trek je niks van die botte commens aan en doe wat jij het leukste vind! Het is tenslotte eigenlijk gewoon je hobby dat je er je geld mee kunt verdienen is een bij zaak

  Xoxo lara

 • Ellen says:

  Hee Mascha,

  Wauw! De foto’s zijn supermooi zeg!
  En iedereen maakt wel eens een foutje haha ;)
  Kwaliteit zie je echt terug in artikels, en de vlogs!
  Ga zo door, ik volg je nog met liefde elke dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>