De zomer komt er weer aan, tijd om olie-vrije foundations te testen! Mijn huid is in de zomer altijd iets vetter maar kan altijd wel wat hydratatie gebruiken. Ik moet in deze periode daarom echt gaan voor een oil-free foundation, anders krijg ik puistjes. Het liefst mét hydratatie. Vroeger vond je zulke foundations alleen bij de wat duurdere merken, tegenwoordig zie je ze overal. Zo ook bij Catrice! Zij hebben de oil-free ultimate moisture foundation, een foundation die je huid hydratatie geeft en verder geen olie bevat. Hij is eigenlijk bedoeld voor de wat drogere huid maar qua totaalplaatje past hij gewoon goed bij mijn huidtype. Laten we hem eens uitproberen!

Catrice ultimate moisture foundation beloofd een medium dekking en is bedoeld voor de drogere tot normale huid. Ik heb zelf de kleur 010 die precies goed bij mijn huid past. Voor hele lichte huidjes is hij echter net te donker.

Op de verpakking staat ook dat hij ‘longwear’ is. Ik neem dat altijd met een grote korrel zout – zelfs super longwear foundations zijn er bij mij na een aantal uur echt af gezweet. Tot nu toe heb ik slechts één foundation gevonden die echt heel lang muurvast blijft zitten (Esteé Lauder Double Wear) maar verder moet ik het altijd wel bijwerken. Geeft niks verder.

Oh yes, perfect voor de zomer en op vakantie!

De ingrediënten. Ik zie ergens een verdwaalde silicoon (haha, klinkt alsof ik ergens op straat een siliconen boob implantaat zie liggen) maar gelukkig niet helemaal bovenaan in de ingrediëntenlijst.

De formule is erg vloeibaar, het voelt bijna alsof je water opsmeert. Ik vraag me af waarom dit niet neergezet is als een BB cream, hij lijkt er namelijk erg op. Een westerse BB cream dan. Ik hou daar wel van. Lekker smeerbaar, niet plamurig, fris en hydraterend.

Dan nu hoe hij er uit ziet op mijn huid. Dit is hoe mijn huid er uit ziet met niks er op. Ik heb in de ochtend alleen crème op gedaan.

Time to test!

Smeren maar! Hij smeert vrij transparant uit. De kleur is een beetje geler dan mijn eigen huidskleur, wat ik wel mooi vind.

Het resultaat! Ik ben erg onder de indruk. De kleur past precies goed bij mijn nek en de dekking is perfect voor de zomer. Niet té dekkend, je ziet mijn moedervlekjes er op een natuurlijke manier doorheen, maar dekkend genoeg om oneffenheden en roodheid weg te werken. Wow!

Bij een flitserfoto ziet hij er een klein beetje glanzend uit, dit is niet zo erg want dat is weg te werken met wat poeder.

En dan nu de klapper: het resultaat na een aantal uur (op een hele warme dag). Whoa! Dit vind ik erg indrukwekkend voor een medium dekkende foundation die vooral bedoeld is om de huid te hydraten. Je ziet wel wat roodheid bij mijn wangen, maar overall zit hij er nog goed op. Ik heb verder geen primer gebruikt.

Ik ben serieus onder de indruk van Catrice ultimate moisture foundation, het lijkt wel of dit de foundation is die op dit moment precies geschikt is voor mijn huid. Ik heb niet al te veel oneffenheden (even afkloppen..), ik ben iets bruiner, mijn huid is wat vettiger en ik heb toch hydratatie nodig. Jep, dit is echt een hele fijne foundation voor zomer 2014 voor mij.

Catrice ultimate moisture foundation kost €5,49 en is te koop bij onder anderen Kruidvat.

Edit: oops! De foundation blijkt niet meer te koop te zijn. Foutje! Binnenkort weer een review van een product dat wél te krijgen is :)