Het fenomeen stress kennen we allemaal wel. Of je nou nog op school zit en druk bezig bent met je examens of als je op latere leeftijd stress hebt door je werk, we krijgen er allemaal mee te maken. Toen ik een periode erg veel last had van stress besloot ik eens goed te kijken naar de anti-stress beautyproducten die verkrijgbaar zijn. Veel van deze producten bevatten lavendel en hebben een kalmerende werking. Ik probeerde verschillende producten uit en kwam toen uit bij de Aveda Stress-fix lijn. En sindsdien gebruik ik niets anders meer als ik stress heb. Deze lijn is zo ontzettend geweldig, hij is inmiddels erg bijzonder voor me. Ik ben er gek op!

Je zou kunnen zeggen dat dit mijn review is na jaren gebruiken, maar dat vind ik er niet helemaal bij passen. Ik zou het meer een ‘ode aan stress-fix’ willen noemen. Deze lijn aan producten heeft me serieus door periodes heen geholpen waar ik slapeloze nachten had. Van die nachten dat ik woelend naar het plafond keek en niet kon slapen omdat ik zo zat te malen. Toen besloot ik een fles Aveda Stress-Fix bodylotion te gebruiken. Voor het slapen smeerde ik me volledig in en ging ik onder de dekens liggen. Ik was weg.

Dit heeft er voor gezorgd dat ik vaker mijzelf insmeerde met de Stress-Fix bodylotion. Op een gegeven moment smeerde ik mijn handen in omdat die vaak droog waren. Dan deed ik mijn handen tegen elkaar (prayer move) en ging ik er op liggen met mijn gezicht. De heerlijke aroma’s van de lotion zorgden dat ik direct gekalmeerd was en in slaap viel. Na een aantal weken was ik volledig geconditioneerd: zodra ik de geur van Stress-Fix rook werd ik direct slaperig. Dit ontdekte ik bij een Aveda persevent, waar ik een handmassage kreeg met een product dat uit deze lijn kwam. Plots kon ik mijn ogen niet meer open houden! En dat terwijl ik een aantal weken er voor slapeloze nachten had. Heel bijzonder om te zien hoeveel invloed een product (en geur) op je kan hebben.

Inmiddels ben ik in het bezit van een aantal extra producten uit deze lijn die bij me passen. Een favoriet is de Aveda Stress-fix concentrate, dit is een klein rollertje met olie die je aan kan brengen als een soort parfum. Heel handig voor op reis, denk aan mensen die veel stress hebben tijdens het vliegen. Ik neem hem soms mee in mijn handtas als ik weet dat ik ergens nerveus voor kan worden.

Inmiddels is het volledige huis geconditioneerd, zelfs de katten vallen spontaan in slaap als ze deze geur ruiken. Echt, bij het maken van deze foto’s was Siem eerst wild, daarna viel hij plots in slaap.

De producten uit de Aveda Stress-Fix lijn zijn gebaseerd op 5.000 jaar oude Ayurvedische tradities. Deze worden gemixt met westerse wetenschappen, waardoor we moderne producten hebben die tradities bevatten van way way back. Alle producten van Aveda zijn biologisch. De geur is een mixje van Franse lavendel, lavandin en muskaatsalie, alle drie zijn ze klinisch bewezen stressverlagend (aromatherapie). De lijn heeft meerde producten, hiervan heb ik er zelf drie:

Aveda Stress-fix body lotion € 33,50 – De bodylotion waar het allemaal mee begon voor mij, een bijzonder product. Ik heb hem nog steeds in mijn nachtkastje staan en gebruik hem iedere nacht voor het slapen op mijn handen (in combinatie met een ASMR video op mijn ipad.. mmm!)

Aveda Stress-fix concentrate € 20 – Deze ligt ook in mijn nachtkastje maar heb ik ook soms mee op reis of in mijn handtas. Perfect om even een ‘reminder’ te geven en me tot rust te laten komen. Vaak hoef ik het nieteens op te smeren, alleen al snuffelen aan dit rollertje is voldoende.

Aveda Stress-fix body creme € 39,60 – Dit is het nieuwste product uit de collectie, een dikke crème voor het lichaam. Ik gebruik hem het liefst op mijn voeten voor ik ga slapen.

De producten zijn vrij prijzig maar echt – ze zijn het zo ontzettend waard. Van alle producten die ik in mijn ‘everyday routine’ heb zitten wint de Stress-Fix bodylotion absoluut qua product dat ik al lang gebruik. Al jaren. Iedere dag. Het is denk ik ook erg persoonlijk, er zijn ook mensen die lavendel helemaal niks vinden. Maar ik ben er gek op. Ook leuk om cadeau te doen aan iemand die het kan gebruiken. Aanrader :)