Beauty ❤ Aveda Stress-Fix lijn – mijn favoriete anti-stress producten

Het fenomeen stress kennen we allemaal wel. Of je nou nog op school zit en druk bezig bent met je examens of als je op latere leeftijd stress hebt door je werk, we krijgen er allemaal mee te maken. Toen ik een periode erg veel last had van stress besloot ik eens goed te kijken naar de anti-stress beautyproducten die verkrijgbaar zijn. Veel van deze producten bevatten lavendel en hebben een kalmerende werking. Ik probeerde verschillende producten uit en kwam toen uit bij de Aveda Stress-fix lijn. En sindsdien gebruik ik niets anders meer als ik stress heb. Deze lijn is zo ontzettend geweldig, hij is inmiddels erg bijzonder voor me. Ik ben er gek op!

Je zou kunnen zeggen dat dit mijn review is na jaren gebruiken, maar dat vind ik er niet helemaal bij passen. Ik zou het meer een ‘ode aan stress-fix’ willen noemen. Deze lijn aan producten heeft me serieus door periodes heen geholpen waar ik slapeloze nachten had. Van die nachten dat ik woelend naar het plafond keek en niet kon slapen omdat ik zo zat te malen. Toen besloot ik een fles Aveda Stress-Fix bodylotion te gebruiken. Voor het slapen smeerde ik me volledig in en ging ik onder de dekens liggen. Ik was weg.

Dit heeft er voor gezorgd dat ik vaker mijzelf insmeerde met de Stress-Fix bodylotion. Op een gegeven moment smeerde ik mijn handen in omdat die vaak droog waren. Dan deed ik mijn handen tegen elkaar (prayer move) en ging ik er op liggen met mijn gezicht. De heerlijke aroma’s van de lotion zorgden dat ik direct gekalmeerd was en in slaap viel. Na een aantal weken was ik volledig geconditioneerd: zodra ik de geur van Stress-Fix rook werd ik direct slaperig. Dit ontdekte ik bij een Aveda persevent, waar ik een handmassage kreeg met een product dat uit deze lijn kwam. Plots kon ik mijn ogen niet meer open houden! En dat terwijl ik een aantal weken er voor slapeloze nachten had. Heel bijzonder om te zien hoeveel invloed een product (en geur) op je kan hebben.

Inmiddels ben ik in het bezit van een aantal extra producten uit deze lijn die bij me passen. Een favoriet is de Aveda Stress-fix concentrate, dit is een klein rollertje met olie die je aan kan brengen als een soort parfum. Heel handig voor op reis, denk aan mensen die veel stress hebben tijdens het vliegen. Ik neem hem soms mee in mijn handtas als ik weet dat ik ergens nerveus voor kan worden.

Inmiddels is het volledige huis geconditioneerd, zelfs de katten vallen spontaan in slaap als ze deze geur ruiken. Echt, bij het maken van deze foto’s was Siem eerst wild, daarna viel hij plots in slaap.

De producten uit de Aveda Stress-Fix lijn zijn gebaseerd op 5.000 jaar oude Ayurvedische tradities. Deze worden gemixt met westerse wetenschappen, waardoor we moderne producten hebben die tradities bevatten van way way back. Alle producten van Aveda zijn biologisch. De geur is een mixje van Franse lavendel, lavandin en muskaatsalie, alle drie zijn ze klinisch bewezen stressverlagend (aromatherapie). De lijn heeft meerde producten, hiervan heb ik er zelf drie:

Aveda Stress-fix body lotion € 33,50 – De bodylotion waar het allemaal mee begon voor mij, een bijzonder product. Ik heb hem nog steeds in mijn nachtkastje staan en gebruik hem iedere nacht voor het slapen op mijn handen (in combinatie met een ASMR video op mijn ipad.. mmm!)

Aveda Stress-fix concentrate € 20 – Deze ligt ook in mijn nachtkastje maar heb ik ook soms mee op reis of in mijn handtas. Perfect om even een ‘reminder’ te geven en me tot rust te laten komen. Vaak hoef ik het nieteens op te smeren, alleen al snuffelen aan dit rollertje is voldoende.

Aveda Stress-fix body creme € 39,60 – Dit is het nieuwste product uit de collectie, een dikke crème voor het lichaam. Ik gebruik hem het liefst op mijn voeten voor ik ga slapen.

De producten zijn vrij prijzig maar echt – ze zijn het zo ontzettend waard. Van alle producten die ik in mijn ‘everyday routine’ heb zitten wint de Stress-Fix bodylotion absoluut qua product dat ik al lang gebruik. Al jaren. Iedere dag. Het is denk ik ook erg persoonlijk, er zijn ook mensen die lavendel helemaal niks vinden. Maar ik ben er gek op. Ook leuk om cadeau te doen aan iemand die het kan gebruiken. Aanrader :)

113 Comments

 • Fanny says:

  Ik heb het badzout uit deze lijn.. Na zo’n bad ben ik instant relaxt.. Zo lekker..

 • Tanja says:

  Die foto is echt geweldig, erg leuk gedaan!

 • Tanja says:

  Ik vind het echt een geweldige foto! Leuk!

 • nicky says:

  Hoi schattig met Siem op het plaatje maar de stress crem ga ik kopen

 • Melanie says:

  Misschien moet ik ook eens wat van deze lijn proberen; erg veel stress de laatste tijd door mijn werk; wat al een tijd veel te veel is….ik weet me er soms geen raad meer mee en loop steeds tegen een achterstand aan…daardoor slaap ik ook slechter; dus wellicht is dit het proberen waard! Fijn artikel!

 • Simone says:

  Ik zou deze producten graag een keer willen proberen, het klinkt heel aantrekkelijk! Ik heb best vaak last van stress door m’n studie en wat ontspanning kan ik soms wel gebruiken. Ik vind de producten een beetje prijzig, maar dat heb je vaker met kwalitatieve biologische producten en dan heb ik het er wel voor over.

  Wat een mooie foto’s en een goed geschreven artikel Mascha!

  Liefs,

 • Monika says:

  Hey Mascha! Echt superhandig, ik zou het heel erg goed kunnen gebruiken. Waar koop je het? Xx

 • Fabiënne says:

  Awhh….
  Die bovenste foto van Siem wat een schatje!
  De producten lijken me erg fijn!
  xxx

 • Manon says:

  Ik wil nu echt naast Siem liggen en kroelen aaahhh denk dat daar mijn stress ook wel van weg gaat hihi, maargoed het lijken me natuurlijk ook hele fijne producten!

 • Chinouk says:

  Yeey, geschreven review, leuk! Tijdens mijn vakanties in Amerika kwam ik regelmatig Aveda winkels/salons tegen, terwijl het hier in Nederland wat lastiger te verkrijgen is. Ik ken de producten zelf niet, maar na meerdere enthousiaste reviews word ik toch wel nieuwsgierig! Niet zo zeer naar deze producten, ik vind lavendel een vreselijke geur.. maar wel naar hun skincare (waar je ook zo enthousiast over bent!) Misschien dat ik het nog eens tegenkom ergens ^^

 • Susa says:

  Jammer dat het zo duur is zeg! Ik heb zelf momenteel enorm veel last van stress en dit klinkt perfect, maar om dan zoveel geld uit te geven aan iets wat voor mij misschien niet werkt… Maar zonder dit artikel had ik het al helemaal nooit geweten en je bent er zo positief over dus even kijken of ik het ergens kan vinden, bedankt! (Eén klein puntje, zou fijn zijn om te lezen waar het allemaal te koop is maar verder een goed artikel! En die foto van Siem is ook echt té schattig.)

 • Ahh wat lief Siem!!

 • Lily says:

  Awhh die foto’s met Siem zijn zo schattig… Echt een leuke review, je bent echt verbeterd op het gebied van foto’s maken! Trek je maar niks aan van die negatieve reacties, je doet het super!

 • Martine says:

  Ahhh Siem met die lieve schele oogjes haha, dat laat zeker zien dat het allemaal lekker ontspannen ruikt! Mijn mams maakte vroeger altijd van die zakjes met gedroogde lavendel, heerlijk! Leuk artikel, vooral die foto’s met Siem!

 • J says:

  Echt een heerlijke lijn, ik ken hem al een tijdje! Thanks voor het leuke artikel Mascha! Aveda is te koop bij Aveda salons door heel NL kijk even op hun website http://www.aveda.nl

 • J says:

  Echt heerlijk deze lijn! Ik ken Aveda al een tijdje je kunt het kopen bij Aveda salons gewoon even op hun website kijken http://www.aveda.nl

 • Carien says:

  Aaaah wat een schattige foto met Siem!

 • Jessica says:

  Aveda leek me altijd een interessant merk, ik twijfdelde in eerste instantie echter door de prijzen. Ik boycot het merk nu echter helemaal(ivm hun handelen betreffende de Israël-Palestina situatie)

 • Amy says:

  Mascha, dankjewel voor dit artikel. Als dit écht werkt wil ik het, ondanks de prijs, heel graag proberen. Ik heb veel te vaak slapeloze nachten door woelen en nadenken. Misschien heb je het al ergens genoemd, maar is er een specifieke winkel/webshop waar dit te koop is? Ik hoop zo dat dit iets is wat me kan helpen!

 • Bibi says:

  ohhhhh lekkkeeeeeeer!
  dit zou ik heel fijn vinden haha, jammer dat het best prijzig is..
  ik ben verzot op lavendel, heb ook vaak een zelfgenaakt lavendelzakje op mijn nachtkastje liggen van lavendel in de tuin, heerlijk! (Leuke DIY???)
  Mnmm… weltrusten! X

 • Kim says:

  Wat een geweldige foto van Siem. Super cute!

 • Marijke says:

  Ach, sommige mensen moeten gewoon op alles even zeuren. Jammer dat het zo prijzig is, dat laat mijn portemonnee momenteel helaas niet toe, anders had ik het graag een keer geprobeerd!
  Siem ziet er echt uit als een schatje trouwens!

 • Rianka says:

  Ik vind het echt jammer om die (paar) negatieve reacties te lezen. Ik hoop dat je je er niet teveel van aantrekt, want je hebt echt weer iets leuks gemaakt! Juist leuk, zo enthousiast!
  Weltrusten!

 • Roos says:

  Wat ik me afvraag Mascha, luister jij voor het slapen dan ook naar je eigen asmr filmpjes of alleen van andere?

 • Willemijn says:

  Aaaaw, die bovenste foto van Siem! <3 Wat een moppie!

 • anoniempje says:

  aah
  soms heb ik ook van die slapeloze nachten ik denk dat dit echt het wondermiddel is voor mij
  en aahhh ik hou ook zoooo van lavendel
  ik doe het ook altijd in bad en het is echt rustgevend.
  de producten zijn inderdaad erg prijzig.
  maar jaa als het echt werkt.

 • Kimberley says:

  Het lijken me fijne producten,
  vooral voor een stresskip als ik. Haha.
  Beetje prijzig, maar als het werkt is het het waard.
  En wat een snoezige foto van Siem.

 • Eline says:

  Jammer van al die negatieve reacties. Natuurlijk mag iedereen zijn eigen mening vormen en geven, maar het is misschien handig om erbij na te denken of het toegevoegde waarde heeft en of het niet kwetsend is.
  Persoonlijk vind ik het een fijne review, en het komt op mij niet gemaakt of nep over, omdat ik weet (door haar vlogs en artikelen) dat Mascha gek is op lavendelgeuren.
  En ik vind de foto’s met Siem echt heel erg mooi. Ze zijn anders dan normaal, maar sluiten aan bij het onderwerp.

  Go Mascha! :)

  • Mascha says:

   Thanks! Ja, ik maak gewoon een review zoals veel gevraagd wordt de laatste dagen, ik snap sommige reacties ook niet helemaal (of wat er nu verwacht wordt van me..) Lief!

   • Marleen says:

    Ik loop eeeerrrrg achter met het luisteren en lezen van je vlogs etc.. maar bekijk ze ruister…pagina 8 en weer terug. Hihi.. lekker een me momentje.

 • Lilian says:

  wauw mascha je foto’s worden steeds beter! ze kunnen zo een tijdschrift in!
  echt leuk om je verbetering te zien!

 • Lovingbird says:

  Wow, dit zijn zó producten voor mij! Waar kun je dit (behalve in de Aveda winkels) kopen?

  Groetjes!

 • ze lijken me wel fijn maar erg duur pfoei

 • Eline says:

  Ik vind lavendel alleen in de tuin lekker ruiken, niet in verzorgingsproducten helaas

 • Wat fijn dat je er zo positief over bent! Ik ben nu wel erg nieuwsgierig geworden naar de producten.

 • Vera says:

  Ow dit lijkt me echt super lekker! Ik stress vaak te snel om kleine dingen maar dat is denk een beetje vrouw eigen. Deze producten lijken me heerlijk omdat ik ook vaak onrustig slaap.

 • margriet says:

  wat een schattige foto’s met Siem.. Ik vind de producten er top uitzien maar het is niks voor mij want ik kom gelukkig erg snel in slaap!

 • Prachtige foto’s die goed bij de sfeer van dit artikel passen, mijn complimenten Mascha! Heb zelf ook een lavendel-achtige spray (onbekend merk) die je bv. op je hoofdkussen kan sprayen om rustig in slaap te vallen. Misschien dat ik dit wat vaker moet gebruiken bij slapeloze nachten. En de Aveda-producten klinken ook top!

 • Masha says:

  Bah wat een hatelijke reacties allemaal..
  Vind het juist kei leuk dat je dat van Siem er bij hebt gezet.

  Er kijken kinderen van 10 maar ook dames van 30, die hebben hier misschien wel iets aan. Mascha is zelf 27 dus ze kan slechts kinder parfum of kinderbadedas gaan reviewen

 • WAUW dit is perfectie

 • Ester says:

  Jammer genoeg heb ik een hekel aan de geur van Lavendel… al jaren!! haha.
  Dit product zou dus helaas niet geschikt zijn voor mij, maar het klinkt wel aantrekkelijk!

 • Vanessa says:

  Lijken me heerlijke producten. Die foto met Siem is zooo leuk! :)

 • N says:

  Wat een superfijn artikel. En die foto’s zijn zó mooi. Siem is echt fotogeniek. Hij zou het eens als kattenmodel moeten proberen haha.

  Ik kan me nog een ASMR filmpje van je herinneren waarin je je ‘slaapspulletjes’ behandelde. En daar kwamen ook wat AVEDA producten in voor. Was toen al enthousiast, maar nu begin ik wel te kriebelen om het zelf ook eens uit tw proberen.

  Hebben ze geen kleinere producten of testers ofzo. Want stel nou dat blijkt dat ik toch niks heb met die geur dan is dat wel enorm jammer. Alsnog het proberen waard!! Ik ben dol op Lavendel, dus moet wel goed komen.

 • Marley says:

  Ahhh deze producten klinken zo fijn! En die foto van Siem, zo lief!

 • marloes says:

  Aaaah sieemieeee!

 • Lauwchen says:

  die foto’s zijn zo ‘on-topic’, niet alleen die van Siem (al is dat wel de leukste!) :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>