Dove Caring Protection douchecrème

Gesponsord artikel

Wat voor huidtype heb jij op je lichaam? Zelf heb ik kurkdroge en gevoelige benen en mijn armen zijn ook vaak droog. Zo droog dat je van die barstjes ziet en als ik er met een nagel langs ga blijft er een wit streepje achter. Wist je dat 64% van de Nederlandse vrouwen aangeeft een droge tot zeer droge huid te hebben? Ik ben dus zeker niet de enige! Ik douche iedere dag en tijdens het douchen wordt de huid telkens iets droger. Als ik enkel spoel met water wordt het echt héél erg droog, dit komt omdat de natuurlijke beschermingsbarrière van lipiden en proteïnen van het huidoppervlak aangetast worden. Daarom moet ik altijd wel iets van een milde douchecrème gebruiken om altijd een zachte huid te houden. Dove heeft nu een extra beschermende douchecrème ontwikkeld op basis van verzorgende oliën, waaronder zonnebloemolie: Dove Caring Protection.

Olie vind ik sowieso een fijn ingrediënt om mijn huid te beschermen. Het brengt als het ware een soort extra laagje aan op de huid waardoor de bovenste huidlaag (stratum corneum) extra goed wordt beschermd.  Dove Caring Protection is een milde douchecrème, speciaal voor de dagelijkse verzorging van de droge tot zeer droge huid. De formule is verrijkt met verzorgende en voedende oliën, zoals zonnebloemolie, hydraterende glycerine en NutriumMoisture™. Dat laatste werkt echt als een wondermiddeltje bij mij, zó lekker! Sinds hun eerste douchegel met deze technologie ben ik al fan.

Hoe voelt een droge huid op het lichaam aan? Het is trekkerig en ruw, heeft regelmatig droge witte velletjes en raakt snel geïrriteerd. Niet iedereen heeft altijd overal een droge huid, wat je vaak ziet is dat benen bijvoorbeeld extra droog zijn. Dit heb ik zelf ook. Waar het aan ligt weet ik niet precies, wel merk ik dat ‘back to basic gaan’ (geen douchegel gebruiken en niet insmeren) het alleen meer erger maakt, zelfs als ik het weken lang volhoud. Het gevolg ik jeuk en krabben tot bloedens toe. Ik móet dus wel verzorgen en ik let hierbij ook goed op wat ik precies gebruik.

De formule van Dove Caring Protection heeft een aangepaste, lagere hoeveelheid reinigingsingrediënten; zonder afbreuk aan de reiniging te doen. De formule zorgt tijdens de reiniging dat er aan het huidoppervlak zo min mogelijk natuurlijk aanwezige lipiden verwijderd en proteïnen aangetast worden.

Dove Caring Protection heeft een volle crèmetextuur voor een extra zacht en rijk gevoel. Het voelt een beetje als een dikke bodycrème. De geur is overigens ook erg lekker. Vriendin Tatjana kwam bij me thuis, rook aan deze fles (die voor fotografie op mijn eettafel stond) en werd helemaal enthousiast: ‘Dit doet me denken aan mijn tijd dat ik in Amerika woonde!‘. Bijzonder hoe geuren zoiets op kunnen roepen. Ik vind hem zelf ook erg goed ruiken en hij wast ook prima: misschien een tikkeltje romiger dan wat je normaal ziet maar persoonlijk houd ik daar wel van. Ik gebruik mijn doucheproducten altijd in combinatie met een puff, waardoor er lekker veel schuim ontstaat. Zo ook bij deze douchecrème. Wel schuimend, maar absoluut niet uitdrogend. Hij reinigt mijn huid goed (na het sporten stink ik niet meer en ruik ik lekker fris) maar zorgt er voor dat mijn huid wel gewoon lekker soepel aanvoelt. Na afloop ruik ik schoon en zacht. Ja, zacht. Zo ruikt hij echt! Ik kan de geur niet helemaal omschrijven, je moet hem zeker even ruiken.

Dove Caring Protection douchecrème is verkrijgbaar in 250 ml voor € 3,55 en 500 ml voor € 5,99. Klik hier voor meer informatie over dit product.

3 July 2014 in | 67 Comments

Soortgelijke artikelen

Bespreking

 1. Anoeska

  Ik heb niet echt last van een droge huid maar ik ga deze toch wel een keer proberen, lijkt me erg fijn. :)

 2. Lisa

  Deze fles (en dan de mega grote versie, ik geloof wel 750 ml!) krijg je nog t/m dinsdag 8 juli gratis bij 25 euro aan boodschappen bij de Jumbo :) misschien een tip voor degenen die hem willen proberen!

 3. els

  Sorry hoor maar wat een kut reacties. Mascha ik ben dol op je.vlogs en eigenlijk alles wat door jou gemaakt word. Doe waar jij gelukkig van word en hopelijk trek jij je niet veel aan van die ‘bad comments’!

 4. Nicole

  Super leuk artikel!!

 5. Laura

  Ergens weet ik dat ik hier eigenlijk helemaal niet op in zou moeten gaan, maar ik kan het niet laten sorry.

  Voor degenen die deze post ‘gemaakt’ vinden, of als een reclame vinden overkomen o.i.d.: Dit is ook een reclame. Het is namelijk een gesponsord artikel, een soort advertorial. In ieder geval een deel van de tekst is afkomstig van Dove zelf, dit MOET namelijk in zo’n artikel, anders is het geen reclame voor Dove. Dit is waar o.a. Mascha en vele andere beautybloggers (een deel van) hun geld mee verdienen.

  Helemaal prima als je dit nog niet wist (ik heb een marketing-achtergrond dus daardoor weet ik het wel), maar als je dan commentaar levert, of je hebt een vraag hierover, zeg het dan op een manier dat Mascha of een andere lezer er gewoon antwoord op kan geven, dan is er niets aan de hand. Met lege opmerkingen kan niemand iets.

  On topic: Mooie foto’s, prima artikel!

  • lisa

   ja ik geef je wel ergens gelijk, onder het lezen had ik ook wel ergens een gevoel dat het meer reclame is en meer gemaakt is. ik vind het op zich niet erg… ma je hebt wel gelijk.
   maar ik wil hem evengoed uitproberen.

 6. Elianne

  Die kan je gratis krijgen bij de Jumbo! Moet je meer dan €25 aan boodschappen besteden :)

 7. Tessa

  het is een beetje alsof ik een dove reclame lees…

 8. iiiThinkPink

  Lijkt me een fijn product! Ik vind de doucheproducten van dove sowieso altijd heel fijn.

 9. Yentl

  Hoi!

  Leuk artikel (ik heb zelf ook last van een droge huid) , maar ik lees nergens nog het echt werkt tegen een droge huid…? Ik lees alleen ”maar zorgt er voor dat mijn huid wel gewoon lekker soepel aanvoelt.” Bedoel je met soepel gevoed?

  Groetjes

 10. Fabiënne

  Mascha,

  Ik volg jouw site iedere dag met veel plezier! En wat ik zo respecteer aan jou is dat je zo lekker jezelf blijft. Vlogs vind ik altijd gezellig om te kijken en artikelen vind ik enorm interessant om te lezen!

  Door jou word mijn interesse in make-up en beauty producten iedere dag een beetje meer en is het mijn hobby geworden.

  Keep up the good work :)

 11. sanne

  Oh dit is echt mijn favoriete douchegel!! Ik had hem vorige week gekocht en hij is nu al weer bijna op. Oh en voor mensen die hem ook willen kopen, hij is nu in de aanbieding bij etos namelijk 500 ml voor 4euro!

 12. Chahrazad

  Dove heeft fijne producten!

 13. Marissa

  hey,
  super leuk artikel en ook dat het extra is. Ik vind het leuk om elke ochtend wakker te worden en gelijk een vlog te bekijken! Dus ga zo door :)
  Heb zelf ook mijn tweelingzus die helemaal niet bezig is met make-up en andere dingen aangestoken en ze volgt je nu ook haha! Een compliment hoe jij je bedrijf runt en dat er elke dag dingen online komen! :)

  xx

 14. Jasmijn

  Wat een gemaakt artikel.
  Jammer! Beautygloss is niet meer wat het was.
  Sorry als ik hatelijk over kom.

  Hoop dat je er wat mee doet Mascha.

  • marissa

   Ik vind het wel super leuk om de vlog’s te bekijken en de artikelen te lezen! maar het is jou mening

  • irene

   Ik heb precies hetzelfde, de vlogs vind ik gewoon nogsteeds leuk maar de rest eromheen uhh tja.. erg jammer!

  • Mascha

   Wat kan ik hier precies aan doen? Het artikel is ook ‘gemaakt’.. door mij. Ik snap je feedback niet helemaal. Kan je het toelichten?

   • Fabienne

    Jammer deze negatieve reacties op dit artikel. Er staat duidelijk bij dat dit een gesponsord artikel is, misschien de volgende keer dan overslaan als je de review ervan niet kunt waarderen.

    Daarbij ‘kennen’ we Mascha wel goed genoeg om te weten dat ze dit gesponsorde artikel blijkbaar goed vindt, omdat ze anders nooit zo’n positief artikel erover zou schrijven.

    Dat beautygloss zo groot is geworden, komt ook zeker door de eerlijkheid van Mascha over de producten.

    Mij heeft het erg geholpen en ik zal dit product ook zeker uit gaan proberen!

    Keep up the good work!! :)

  • Sara

   Ik snap je.Na een tijdje zijn de vlogs niet meer leuk.En omdat vlogs bewerken veel moeite kost zijn de artikelen meestal ”afgeraffeld”Ik vind het wel goed dat er 1 x per dag een beauty artikel of video online komt.Maar soms is het gewoon een vlog, en een artikel of video die niet over beauty gaat..

   Maar dit is wel mijn mening, ik bedoelde niet als haat.

 15. Nikki

  Hoii ik heb een opmerking en een tip ;) okee eerst de opmerking, namelijk; je zegt ze zag hem toen hij voor foto’s op mijn eettafel stond.. Maar je hebt de foto’s niet zelf gemaakt.. Zo zien ze er in ieder geval niet uit.. En ik vind je taalgebruik in dit artiekel heel anders dan normaal, misschien komt dit alles doordat het gesponsord is dat je er maar wat bij moest verzinnen ofzo maar toch. Tis niet gemeen bedoeld hoor!! Maar ik dacht als het mij opvalt valt het andere misschien ook wel op xx

  En nu de tip!! Ik heb, inmiddels zou je kunnen zeggen had, ook een hele droge huid en ik gebruikte altijd kokosvet maar het werkte eigenlijk niet zo goed… Toen ik op een gegeven moment naar de kapper ging zij die (het ging wel over een haarproduct!!), je moet het er ook voor het wassen indoen. En toen ging bij mij het lampje branden want ik dacht wacht als dat met haar werkt hoezo dan niet met je lichaam!! En toen ben ik dat dus een paar weken gaan proberen en het werkt echt syper super super goed!! Misschien is dit ook een tip voor jou en anderen. :D

  • Mascha

   Ik heb de foto’s zelf gemaakt, thanks voor het compliment! :D He dat is best een geinig idee trouwens, thanks!

 16. BeautySascha

  Haha, zo’n artikel zag ik ook al bij Teske! ;)

 17. Eline

  Producten tegen een droge huid die je onder de douche moet gebruiken werken bij mij nooit helaas

 18. Hester

  Ahhh wil je die laatste foto de volgende keer even rechtzetten? Ik word helemaal gek van die scheve lijnen van je vloer haha! Verder vind ik Doveproducten wel prima!

 19. Vera

  Ik heb hem toevallig pas ook gekocht maar nog niet gebruikt! Ben heel benieuwd hij ruikt in ieder geval zalig!

 20. Beautyjuf

  Goh, dat 64% van de Nederlandse vrouwen een (zeer) droge huid heeft…Wat een hoog getal. Leuk feitje! Ik heb ook last van enorme droge benen. Smeren, smeren, smeren..! ;-) Douchegels drogen mijn huid meestal uit. Al vind ik de douchegels van The Body Shop (zeepvrij) erg fijn! Die zijn voedend en zacht voor mijn huid. Na afloop heb ik geen last van jeuk of irritaties. Deze van Dove lijkt me ook fijn. Wie weet ga ik deze binnenkort eens aanschaffen en uitproberen.

 21. itisdiarytime

  Hoi,

  Deze zal ik denk ik wel proberen als ik een gevoelige huid had. Zelf heb ik een vettige huid.

  X. itisdiarytime

 22. Esmée

  Het lijkt me een super fijn product! Als mijn douchegel op is ga ik het denk ik halen :)

 23. Farah

  Ik vind het het proberen waard.. ben wel tevreden over Dove.

 24. Celia

  Deze heb ik zelf ook al gekocht, maar ik heb hem nog niet getest. De geur is inderdaad erg lekker! En doucheproducten van Dove zijn altijd goed. Mijn huid is altijd veel minder droog als ik deze gebruik!

 25. Teddy

  mhh, klinkt erg fijn!

 26. Raquel

  Hooi
  Ik ben het er wel mee eens
  Sorry
  Weetje ik weet dat je het leuk vind en alles aan doet maar bijv je vlogs. Daar kan het aan liggen. Ik vind de vlogs wel leuk maar als het zou stoppen zou ik het ook niet erg vinden. Ik weet dat mensen dat niet leuk vind maar kijk zelf: het gaat over beyaty en niet over jezelf. En mensen Willen meer beauty maar vlogs (dat over Jou gaat)+ nog een artikel gaan mensen weg enzo. Ik zou ook meer dingen willen zien. Zoals iets vs iets. Zoals de action. Ik zie je ook geen mailadres meer maken ik zou bijv ook haar dingen Willen zien ipv krullen ofzo. Ik vin dje vlogs hartstikke leuk mAar ook niet geweldig. Ik ga dit niet een jaar blijven kijken ofzo. Zit ik hier te kijken naar iemand anders leven ofzo:s. Maar bijv. Beauty zou ik wel een jaar naar blijven kijken.

  Het is maar een tip. Hopelijk, heb je er wat aan

  Xxxx

  • Evaaah

   Heej, k heb geen idee waarop j reageerde want het oorspronkelijke bericht lijkt weggehaald te zijn(?). Maar k snap j punt helemaal. Een hele tijd niet naar vlogs gekeken maar de laatste tijd wel om t toch nog een kans te geven en er anders maar weinig overblijft.. Maar ik hoop echt dat het in de toekomst weer gaat veranderen want 1x per week een vlog zou voor mij wel genoeg zijn, gewoon eentje met alle highlights. En t kan aan mij liggen maar de gesponserde dingen lijken ook steeds meer en meer te worden. Uiteraard brengt dat een hoop geld op maar met iets minder zullen de verdiensten toch nog steeds wel riant zijn lijkt me…? En alle gratis dingen daar nog bij opgeteld natuurlijk. Nu vraag ik me zelfs af of sommige producten bij niet gesponserde dingen of bepaalde keuzes wel geheel toevallig zijn. En dat had ik vroeger echt nooit! Heel soms zie ik nog een echt vertrouwd keileuk typisch beautygloss artikel zoals het artikel van looks tijdens de vakantie naar Jamaica en dan krijg ik echt een nostalgisch gevoel. Ik denk dat ik gewoon maar het archief ga doorspitten op zoek naar leuke oude artikelen die k nog niet heb gelezen!;)

   • Mascha

    Mocht het niet duidelijk zijn, dit advertorial artikel kwam als extra online :)

    • ingrid

     Zo jammer dat je of in de verdediging gaat of alleen maar het negatieve van een reactie kan zien. Zij proberen op een nette manier hun voorkeur aan. te geven. Bedankt voor de feedback of ik hoor graag hoe jullie over mijn site denken lijkt mij een betere reactie.. maar ach dat is mijn mening.. zie dit ook als tip niet om je af te vallen!

    • Raquel

     Sorry mascha. Ik weet datje veel om je blog geeft en je bent ook echt leuk enzo. Maar ik lees wel steeds meer negatieve reacties en ik vind dat ook niet echt leuk voor jou. Bijv. Spellingscontrole ofzo? Ik heb daar geen last van maar andere wel. En ik probeer je te hekelen want ik weet dat als iemand iets niet leuk vind dat je er op gaat letten de volgende keer. Dat vind ik eigenlijk ook wel zielig voor je. Alles doen wat andere Willen enzo. Sorry dat ik een reactie schreef en ik hoop dat je het niet persoonlijk opmaat want dat zou helemaal niet de bedoeling zijn en ik vind het hartstikke knap en heb echt respect voor je wat je allemaal doet
     :)

 27. Emke

  ziet er goed uit! ik ben grote fan van Dove dus deze wil ik zeker ook proberen en dat maar voor een kleine prijs! x

 28. Tessa K

  hoi Mascha,
  Ik persoonlijk vind persoonlijke verzorging ook erg bij beauty horen.Zou je eens wat vaker dit soort prdukten willen reviewen?? Ik bedoel dingen zoals shampoo douchegel zeep badschuim en bodylotion. Of mischien een top 10 of zo van douchegel (ideetje??)
  liefs van mij

  • Snoepie

   Super leuk idee Tessa zou ik ook wel eens willen zien, en inderdaad goedkope bodybutters van bv. de action en dan met supermarkt butters, en zo steeds een stapje duurder en dan vergelijken. Ook met wat er in zit en zo

 29. Lieke

  Heey wat grappig deze kon je krijgen bij de jumbo voor zoveel euro aan boodschappen. Hij ruikt heel lekker en is fijn

 30. Anna

  Ik ben echt dol op douchegels van Dove <3

 31. Annelien

  Dove artikelen zijn altijd goed :)

 32. Elsbet | La Vie Pure

  Lijkt me een zeer fijn product!

 33. Kelly

  Deze klinkt ontzettend fijn!

 34. Kirsten

  Ziet er wel een goede douchegel uit!

 35. Manon

  Deze lijkt me echt heel erg lekker.

 36. Roos

  Hij werkt super! Ik heb m al in huis :))

 37. Maha

  Leuk! Lijken me hele goede producten.

 38. Maxine

  Hoe kom je aan die 64%? Misschien handig als je aangeeft waar dat vandaan komt (ook wel zo professioneel)

 39. Sascha

  Parfum staat hoog in de lijst, dus onzin dat het voor de zeer droge huid bestemd is. Parfum droogt je huid alleen maar meer uit.

 40. Bente

  Ik ben echt dol op de douchegels van Dove, Deze zal vast ook erg lekker zijn :)

 41. M.

  Ik heb zelf totaal geen droge huid, maar vind Dove altijd wel heel erg lekker. Dat is voor mij dan al genoeg reden om hem te gebruiken!

 42. Margot

  Ooh die ga zeker eens proberen! Ik ben nou helemaal verslaafd aan douche foam van Vogue, die ook echt heel fijn is!!!!!

 43. pamela

  hij lijkt me super fijn!

 44. Marit

  Weet iemand hoe dat artikel heet waarin Mascha een lijstje heeft met dingen die ze altijd meeneemt op vakantie? Dat lijstje dat ze zelf ook altijd gebruikt. Ik ga namelijk over een paar dagen op vakantie en wil proberen in te pakken met een handig lijstje, alvast bedankt :)

 45. Marlies

  Lijkt m fijn om te proberen!

Leave a comment