Gesponsord artikel

Wat voor huidtype heb jij op je lichaam? Zelf heb ik kurkdroge en gevoelige benen en mijn armen zijn ook vaak droog. Zo droog dat je van die barstjes ziet en als ik er met een nagel langs ga blijft er een wit streepje achter. Wist je dat 64% van de Nederlandse vrouwen aangeeft een droge tot zeer droge huid te hebben? Ik ben dus zeker niet de enige! Ik douche iedere dag en tijdens het douchen wordt de huid telkens iets droger. Als ik enkel spoel met water wordt het echt héél erg droog, dit komt omdat de natuurlijke beschermingsbarrière van lipiden en proteïnen van het huidoppervlak aangetast worden. Daarom moet ik altijd wel iets van een milde douchecrème gebruiken om altijd een zachte huid te houden. Dove heeft nu een extra beschermende douchecrème ontwikkeld op basis van verzorgende oliën, waaronder zonnebloemolie: Dove Caring Protection.

Olie vind ik sowieso een fijn ingrediënt om mijn huid te beschermen. Het brengt als het ware een soort extra laagje aan op de huid waardoor de bovenste huidlaag (stratum corneum) extra goed wordt beschermd.  Dove Caring Protection is een milde douchecrème, speciaal voor de dagelijkse verzorging van de droge tot zeer droge huid. De formule is verrijkt met verzorgende en voedende oliën, zoals zonnebloemolie, hydraterende glycerine en NutriumMoisture™. Dat laatste werkt echt als een wondermiddeltje bij mij, zó lekker! Sinds hun eerste douchegel met deze technologie ben ik al fan.

Hoe voelt een droge huid op het lichaam aan? Het is trekkerig en ruw, heeft regelmatig droge witte velletjes en raakt snel geïrriteerd. Niet iedereen heeft altijd overal een droge huid, wat je vaak ziet is dat benen bijvoorbeeld extra droog zijn. Dit heb ik zelf ook. Waar het aan ligt weet ik niet precies, wel merk ik dat ‘back to basic gaan’ (geen douchegel gebruiken en niet insmeren) het alleen meer erger maakt, zelfs als ik het weken lang volhoud. Het gevolg ik jeuk en krabben tot bloedens toe. Ik móet dus wel verzorgen en ik let hierbij ook goed op wat ik precies gebruik.

De formule van Dove Caring Protection heeft een aangepaste, lagere hoeveelheid reinigingsingrediënten; zonder afbreuk aan de reiniging te doen. De formule zorgt tijdens de reiniging dat er aan het huidoppervlak zo min mogelijk natuurlijk aanwezige lipiden verwijderd en proteïnen aangetast worden.

Dove Caring Protection heeft een volle crèmetextuur voor een extra zacht en rijk gevoel. Het voelt een beetje als een dikke bodycrème. De geur is overigens ook erg lekker. Vriendin Tatjana kwam bij me thuis, rook aan deze fles (die voor fotografie op mijn eettafel stond) en werd helemaal enthousiast: ‘Dit doet me denken aan mijn tijd dat ik in Amerika woonde!‘. Bijzonder hoe geuren zoiets op kunnen roepen. Ik vind hem zelf ook erg goed ruiken en hij wast ook prima: misschien een tikkeltje romiger dan wat je normaal ziet maar persoonlijk houd ik daar wel van. Ik gebruik mijn doucheproducten altijd in combinatie met een puff, waardoor er lekker veel schuim ontstaat. Zo ook bij deze douchecrème. Wel schuimend, maar absoluut niet uitdrogend. Hij reinigt mijn huid goed (na het sporten stink ik niet meer en ruik ik lekker fris) maar zorgt er voor dat mijn huid wel gewoon lekker soepel aanvoelt. Na afloop ruik ik schoon en zacht. Ja, zacht. Zo ruikt hij echt! Ik kan de geur niet helemaal omschrijven, je moet hem zeker even ruiken.

Dove Caring Protection douchecrème is verkrijgbaar in 250 ml voor € 3,55 en 500 ml voor € 5,99. Klik hier voor meer informatie over dit product.