Vlog 88 ❤ Barneveld

Afgelopen zaterdag was het veteranendag en gingen we op bezoek bij Gregor’s broer in Barneveld.

161 Comments

 • Mirthe says:

  Hoi Mascha,
  Leuke vlog! Ik ben zelf ook christelijk. Leuk om te zien dat hier nog meer meisjes christelijk zijn. Ik ga ook altijd met plezier naar de kerk. Vroeger zat ik in de gereformeerde gemeente dat is bij de wat strengere christenen maar nu ga ik naar een evangelische gemeente. De kerk waar ik eerst in zat ging ik niet echt met plezier naartoe maar die van nu wel! Ik woon zelf in Vlissingen (Zeeland) dus als je een keertje de zeeuwse kust komt bezoeken mag je gerust met mij mee naar de kerk. Daar wordt je echt met open armen ontvangen en mag je als vrouw gewoon een broek dragen en hoef je geen hoed op. Het is echt een hele fijne kerk.
  Liefs Mirthe

 • Milou says:

  Leuke vlog, heb trouwens precies dezelfde Suzuki Alto. Grappig ook die rondleiding!

 • rianne says:

  hoi mascha
  Ik merk dat het christendom niet erg bekend bij is jullie.
  Op youtube staat een stuk van een van christen die een hele mooie getuigenis aflegt aan een hele zaal met vrouwen
  Dat ze voor vele mensen nog een voorbeeld mag zijn.
  (Rachel Barkey dead is not dying)op youtube
  Ze is niet veel later overleden aan de gevolgen van kanker,op het moment van haar speech is ze al opgegeven door de doktoren.
  Een heel verhelderend stukje over christen zijn .

 • willemijn says:

  Maar het is niet zo dat je na die dienst helemaal alleen bent, er word dan koffie/thee gedronken en voor nieuwe mensen is er een welkomsthoek waar mensen staan die wel willen kletsen met je, maar ik ben er natuurlijk ook nog die dat wel heel graag wil ;) er is ook een klein winkeltje met boeken, films, cd’s en kaarten. Je kan ook wel even kijken op de site: meerkerk.nl
  X willemijn

 • willemijn says:

  Superleuk om te zien dat je zo geïnteresseerd bent in die kerken! Ik ben zelf ook christen, maar niet zo streng als daar! Bij ons in de kerk dragen er wel mensen een rok maar ook heel veel vrouwen dragen een broek. Bij ons zie je ook echt geen hoeden haha. Ik zit in de meerkerk in hoofddorp, het is een best wel grote kerk, een van de grootste van nederland zelfs. We hebben een band en kinder en jongerendiensten. Misschien vind je het leuk om een keer te komen kijken. Ik zou dat wel erg leuk vinden in ieder geval! X

 • Bonnie says:

  Super leuk om te zien! Ik ben ook weleens in Barneveld geweest op een zondag en zat echt met grote ogen te kijken hoe iedereen gekleed was en massaal naar de kerk liep.
  En wow die stem van de broer van Gregor, lijkt echt bizar veel op de stem van Gregor haha.

 • willemijn says:

  Superleuk dat je hier geïnteresseerd in bent! Ik ben zelf ook christelijk, niet zo streng als daar. We hebben een band met drunstel, piano, fluit, gitaar en zangers. Ik zit in de kerk in hoofddorp: de meerkerk. Ik denk dat je dat wel leuk vind, het is groot dus je valt niet heel erg op, maar er is ook een welkomsthoek. Misschien wil je een keer langskomen, zou ik superleuk vinden! Dit is de site: meerkerk.nl
  Kus willemijn

 • Mariska says:

  Die rondleiding, haha makes me feel like home.
  Wij hebben ook enorm veel kerken terwijl dit een klein dorpje is. En op zondag lijkt het altijd spitsuur hier.

  Grappig dat iets wat voor mij (en anderen) zo gewoon is, zo interessant en bijzonder wordt gevonden. ^^

 • Marijn says:

  hi Mascha! :) @ Suzan ik ben ook Christen :) . superleuke vlog en natuurlijk ook heel erg leuk dat je daar geïnteresseerd in bent! Je zou als je een keer naar de kerk wilt gaan misschien naar iets van hillsong kunnen gaan dat is niet zo streng enzo en daar ben je zeker welkom! In andere kerken waarschijnlijk ook wel maar dat is misschien echt wel leuk om bij te zijn haha.

  Liefs Marijn

 • Angela says:

  Ah, dit is wel leuk om te zien. Barneveld is natuurlijk ook wel de ultieme plek op de bible belt. Ik woon zelf ook wel op de bible belt. Maar niet in een stad/dorp als Barneveld. Zelfs onder christenen zelf staat Barneveld bekend als een plek waar het extreem kerkelijk is. Maar de College style kennen wij inderdaad weer wel. Maar ook die winkel word door ons een soort van verafschuwd. De jongere generatie vooral. Het is duur, extreem, en gewoon teveel van het goede naar mijn mening. Verder wil ik ook even kwijt dat je totaal niet verplicht bent om een hoed te dragen, en “kousen” aan te hebben. Naar kerk doen wij het wel, omdat het voor ons heel normaal is. En een soort van respect. Maar ook als er mensen komen die dat niet hebben, dan word je totaal niet raar aangekeken. Het huis van God is voor iedereen. Dus ook voor onbekenden die er iets van willen weten. Iedereen is van harte welkom. Ikzelf ervaar het christelijk geloof als een warm bad. Maar ik weet ook dat het anders kan zijn. Iedereen heeft zo ook in het christendom weer overal andere opvattingen over. En daarom is het eigenlijk jammer dat er zoveel verschillende kerken zijn. Want iedereen gelooft in dezelfde God als het goed is. Ik denk dat je met open armen ontvangen word in een kerk :)
  Liefs, Angela.

 • Anouk says:

  Ik vind het zo leuk om te zien hoe jullie door de winkelstraat reden, vol verbazing over al die christelijke dingen. Mijn moeder woont nog in de Bible Belt en in de vakanties ben ik bij haar. Hier wonen ook veel van die streng christelijke mensen, alleen noemen wij ze ‘refo’s’. Helaas zou je hier niet met open armen worden ontvangen als je op zondag een kerk binnenstapt zonder broek. Veel mensen hier groeten je niet op zondag als je een kort rokje of een broek aan hebt. Fijn dat dat in Barneveld anders is :)

 • Manwai says:

  ik heb zoveel gelachen in deze vlog he. burgers,opmerkingen van greg, jullie personalities en die tour door Barneveld like a tourist hahaha.

 • suzan says:

  Super leuk dat je geïnteresseerd bent in die kerken!. De reden dat vrouwen altijd rokken dragen daar, is omdat er in de bijbel staat dat je, je moet kleden naar je geslacht. Maar dat kan iedereen op zijn/haar manier opvatten:). Ik ben zelf ook christelijk en ga met plezier naar de kerk, zelf hebben we op dit moment wel een gymzaal, omdat de gemeente blijft en blijft groeien!.
  Echt leuk om te zien, dat ik niet de enige ben die christelijk is hier!

 • suzan says:

  Super leuk dat je geïnteresseerd bent in die kerken!. De reden dat vrouwen altijd rokken dragen daar, is omdat er in de bijbel staat dat je, je moet kleden naar je geslacht. Maar dat kan iedereen op zijn/haar manier opvatten:). Ik ben zelf ook christelijk en ga met plezier naar de kerk, zelf hebben we op dit moment wel een gymzaal, omdat de gemeente blijft en blijft groeien!.
  Echt leuk om te zien, dat ik niet de enige ben die christelijk is hier!su

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>