Welkom!

Hallo en welkom op Beautygloss.nl! Laat ik mijzelf even voorstellen: ik ben Mascha (‘s lands populairste beautyblogger’ aldus Quotenet), de eigenaresse van Beautygloss.nl. Wat ooit begon als hobby is inmiddels uitgegroeid tot mijn eigen bedrijf en fulltime werk. Hier onder kan je meer lezen over mijn blog, mijzelf en alles wat hiermee te maken heeft!

Wat is dit eigenlijk voor blog?

Het is een beautyblog! Deze gehele website staat in het teken van beauty. Vroeger (denk aan 15 jaar geleden) blogde ik al, maar dan over mijn persoonlijke leven. Daarnaast had ik (jaren voor Beautygloss) al een beautyblog als extraatje waarin ik over mijn grootste passie schreef: beauty. Hiermee was ik de eerste Beautyblogger in Nederland! In 2007 was ik op internet op zoek naar beauty informatie in het Nederlands, het liefst naar leuke filmpjes. Die waren er niet! Omdat ik gek was op bloggen en er nog geen enkele blog was die uitsluitend over beauty ging besloot ik Beautygloss.nl te starten. Vanaf dat moment update ik mijn site meerdere malen per dag en maak ik meerdere malen per week video’s. Ik ben geen visagist, haarstylist (in 2014 heb ik bij B academy mijn certificaat ‘On The Set level 1′ gehaald! Dat dus wel) of journalist, ik ben een beautyblogger. And I love it!

Foto door Rachel Dubbe Photography voor VIVA artikel

Waarom alleen beauty?

Wat anderen hebben met fashion, dat heb ik met beauty. Een dure designer outfit die één seizoen trendy is? Ik heb liever een mooie lipstick! Of een lekkere crème. Of een heerlijke behandeling waar ik nog weken van kan nagenieten.. mmm! Al vanaf jongs af aan ben ik veel met beauty bezig, kleding interesseerde mijn nooit zo veel. Bij het opstarten van Beautygloss wist ik zeker dat er méér vrouwen waren zoals ik, die graag iedere dag wilden lezen over verschillende beauty producten en tips op dit gebied.

Beautygloss.nl BV het bedrijf

Inmiddels komen er per dag zo’n 110.000 unieke bezoekers per dag op Beautygloss. Na ongeveer 1,5 jaar begon mijn blog serieuze vormen aan te nemen, waarbij ik de mogelijkheid kreeg samen te werken met een media bureau. In 2009 is beautygloss.nl officieel mijn bedrijf geworden. Een droom die uit is gekomen! Ik heb al superveel leuke dingen mogen doen door mijn blog, waaronder spreken op een congres in Londen, naar New York gaan en een mooie reis maken naar Curacao. Ik ben heel dankbaar voor de mooie dingen die ik mee heb mogen maken dankzij mijn blog, ik geniet écht van mijn werk! Ik doe alles zelf, alleen soms heb ik technische hulp. Mijn blog wordt gehost door zisoo.

Wil jij met jouw merk of product op Beautygloss komen? Dat kan! Kijk doorvoor even op deze pagina.

Iets naar mij opsturen?

Natuurlijk, dat vind ik leuk! Al ben je een bedrijf of een bezoeker, je mag me altijd iets toesturen. Het is wel belangrijk om te melden dat dit niet betekent dat er automatisch iets over verschijnt op beautygloss. Ik krijg dagelijks enorm veel toegestuurd en betaalde klanten hebben altijd sowieso voorrang. Wil je zeker weten een artikel of filmpje, op een bepaalde dag/tijd in een bepaald format? Check dan deze pagina even.

Let op: ik vraag bezoekers om geen beauty spulletjes te sturen – ik heb liever dat je dan voor jezelf iets moois koopt!

Beautygloss.nl
Postbus 91507
2509EC, Den Haag

Beautygloss Party


De Beautygloss Party is een uit de hand gelopen grapje. Partyplanner Hella Huizinga kwam met het idee om een feestje te geven voor mijn lezers. Voor de gein startten we de kaartverkoop – na een weekend waren er 650 kaarten verkocht. Inmiddels heeft De Beautygloss Party al 3 keer plaatsgevonden en groeien we ieder jaar! In 2014 komen er 4000 vrouwen naar de Beurs van Berlage. Dit grapje is uitgegroeid tot een fantastisch leuk jaarlijks evenement wat ik samen organiseer met My Greatest Party en Bellevents. Klik hier voor meer info!

Mijn boek: Happy Life – Mascha Feoktistova

In mei 2014 komt mijn boek genaamd ‘Happy Life’ uit! In dit boek heb ik korte verhalen geschreven over dingen die ik mee heb gemaakt en wat ik er van heb geleerd. Reserveer hem alvast op BOL!

Over Mascha

Natuurlijk wil ik ook kort iets over mijzelf vertellen! Ik heet Mascha Feoktistova en run deze beautyblog. Feoktistova, klinkt alsof dat uit het oostblok komt.. dat klopt! Ik ben geboren in Moskou, Rusland (allebei mijn ouders zijn Russisch) en ben op mijn 4e naar Nederland verhuisd vanwege mijn vaders werk. Naast dat ik vloeiend Nederlands spreek (mensen horen het nooit aan me dat ik eigenlijk allochtoon ben) praat ik ook vloeiend Russisch. Daarnaast spreek ik ook vloeiend Engels, ik heb op mijn 14e namelijk een jaartje in Amerika gewoond (Miami, Florida).

Ik ben op 11 oktober 1986 geboren, dat houdt in dat ik nu 27 jaar oud ben en weegschaal als sterrenbeeld heb. Ik heb vanaf mijn 16e een relatie met mijn lieve vriend Gregor (die, ondanks zijn naam, niet Russisch is – maar gewoon Nederlands). Ik woon samen met mijn vriend en katten Siem en Manis in Den Haag. Mijn ouders zijn inmiddels gescheiden, verder heb ik geen familie in Nederland. Ik zie mijn lieve vrienden en vriendinnen als familie :)

Ondanks dat ik in de beauty industrie werk heb ik eigenlijk iets totaal anders gestudeerd. Ik heb SPW gedaan, daarna onderwijsassistent en daarna SPH (hulpverlener). Ik ben officieel zelfs GGZ-agoog (HBO niveau). Ik heb jarenlang gewerkt in de kinderopvang, groepstherapie gegeven in de psychiatrie en in het basisonderwijs gewerkt. Lees dit stuk op mijn persoonlijke blog voor al mijn baantjes en opleidingen. Ondanks mijn diploma’s ben ik dus fulltime blogger. Ik begon mijn blog op de eerste dag van mijn SPH studie, toen ik aan het afstuderen was deed ik het fulltime. Die diploma’s zijn altijd mooi meegenomen, sociaal zijn komt altijd wel van pas! Naast hulpverlening en beauty heb ik nog een andere passie waar ik me vroeger veel mee bezig hield: toneel. Ik heb 10 jaar op jeugdtheaterschool Rabarber gezeten en in het verleden veel castingopdrachten gedaan.

Contact

niels.verhoeven@blogmij.nl – Interesse om als bedrijf samen te werken? Mail Blogmij!

daan.sip@social1nfluencers.com – Voor alles omtrent samenwerken op het gebied van videocontent.

h.huizinga@mygreatestparty.com – Voor mogelijkheden omtrent de Beautygloss Party.

Let op, dit zijn niet mijn persoonlijke emailadressen! Als je hier een mail heen stuurt kom je niet met mij direct in contact, je mail zal ook niet worden doorgestuurd. Wil je iets vragen over beauty of een artikel, laat het dan achter bij de comments op de site. Je kan mij persoonlijk vinden op twitter.

Put your heart, mind, intellect and soul even to your smallest acts. This is the secret of success. ~ Swami Sivananda